Skip to main content

Suure valgukoguse suhe neerudega.

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Suure valgukoguse suhe neerudega.

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • Autor
    Postitused
    Siim Kelner
    Member

Tere,

Olen kuskilt lugenud, et liigne valk pidi neerudele halb olema. Probleem on muidu selline, et viimasel ajal on just alaseljas seal paemal pool täpselt neeru kohal pakitsend ja mõnikord ja õrnalt valutanud. On mul põhjust muretsemiseks? Muidu on ka nii old, et seljasirutaja pukil alaselga treenides on alaselja lihas paremalt poolt rohkem täis läinud. Ehk on see pakitsuse põhjus?

Muidu tarbin regulaarselt valgukokse kohe peale trenni. A, seda ka et olen kohe kohe 16 ja trenni teinud 2005 aasta sügisest.

Asjalik
    Member

Üleliigne valk eraldatakse organismist neerude kaudu.

Mina arvan, et asja parandaks vee piisav tarbimine, sest vee tarvidus suureneb valgurikka toidu söömise korral.

Muidu jääb sul osa valku seedumata ning väljutatakse kehast ja see on ka neerudele koormaks.

maximus89
    Member

Neerudele on äärmiselt koormav ka üleliigse valgu kasutamine energiaks.

j500aan
    Member

Kui on kiire ainevahetus, kas siis muutub üleliigne valk rohkem süsivesikuteks, kui tavalise ainevahetusega?

Kui suur on siis see sobiv portsion alguses, et neerud ära harjuksid?

-aron-
    Member

Kui on kiire ainevahetus, kas siis muutub üleliigne valk rohkem süsivesikuteks, kui tavalise ainevahetusega?

Kui suur on siis see sobiv portsion alguses, et neerud ära harjuksid?

Mitte valk ei muutu süsivesikuteks vaid see kasutatakse ära energiaks.

kalakala
    Member

Tere,

Olen kuskilt lugenud, et liigne valk pidi neerudele halb olema. Probleem on muidu selline, et viimasel ajal on just alaseljas seal paemal pool täpselt neeru kohal pakitsend ja mõnikord ja õrnalt valutanud. On mul põhjust muretsemiseks? Muidu on ka nii old, et seljasirutaja pukil alaselga treenides on alaselja lihas paremalt poolt rohkem täis läinud. Ehk on see pakitsuse põhjus?

Muidu tarbin regulaarselt valgukokse kohe peale trenni. A, seda ka et olen kohe kohe 16 ja trenni teinud 2005 aasta sügisest.

Valkude ületarve annab korraliku töö ka maksale. Seedumisel tekkinud aminohapetelt tuleb eemaldada aminorühm ning tuleb sünteesida kehaomaseid aminohappeid. (ümbersünteesil langebki koormus maksale). Neerude ülesandeks jääb põmst jääklämmastiku eraldamine.

Vedelikku tarbid liigse valgu korral tõenäoliselt nii või teisiti rohkem, kuna organismis tekib rohkem kusiainet.

Kuidas muidu liigsete valkude energiakasuga lood on? Põhimõtteliselt pole ju valk kuigi suur energiaallikas? (valkude lagunemine ei lähe lõpuni vms)

Capricorn
    Member

Kust maalt algab LIIGNE valgukogus?

Selleks, et valk tõesti maksa või neeru kahjustama hakkaks, peab ikka meeletu kogus olema. Ei maksa väga karta, kui te keskmisest valguvajadusest veidi rohkem sööte. 200g ei ole palju.

maximus89
    Member

Tõonäoliselt hakkad sa ennem oksendama liiga suurest valgukogusest, ennem kui see neerudele mõjuma hakkab.

maryjane
    Member

Üleliigne valk eraldatakse organismist neerude kaudu.

Siis peab midagi väga-väga viltu olema, kui valk neerude kaudu välja hakkab tulema.

54321
    Member

Siis peab midagi väga-väga viltu olema, kui valk neerude kaudu välja hakkab tulema.

….ja valulik

Aile
    Member

….ja valulik
    Autor
    Postitused
Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.