Skip to main content

SUUR SUUR PROBLEEM SELJAGA

Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » SUUR SUUR PROBLEEM SELJAGA

Viewing 8 posts - 31 through 38 (of 38 total)
  • Autor
    Postitused
    Raul23
    Member

Jõutõmmet teen kord kuus alustan umbes 15 kordusega ja raskusi lisades lõpetan umbes 3 kordusega ja 5seerjat et siis need viimased kaks seerjat on lühikesed.Aga samas peaaegu iga nädal teen sirgete jalgadega jõutõmmet jala tagaosale ja seda nüüd kindlasti märgatavalt väiksemate raskustega seerjaid 4 ja kordused jäävad 15-8.

Olen nüüd siis proovinud neid lõuatõmbeid lai pealthaare ja millegipärast tundub see kohe eriti raske harjutusena ja mingisugust edasi liikumist on ka raske just nimetatud asjas näha.Aga ega muud üle ei jäägi kui edasi teha……….ehk kunagi asi paraneb.

PT London
    Member

Jõutõmmet teen kord kuus alustan umbes 15 kordusega ja raskusi lisades lõpetan umbes 3 kordusega ja 5seerjat et siis need viimased kaks seerjat on lühikesed.Aga samas peaaegu iga nädal teen sirgete jalgadega jõutõmmet jala tagaosale ja seda nüüd kindlasti märgatavalt väiksemate raskustega seerjaid 4 ja kordused jäävad 15-8.

Olen nüüd siis proovinud neid lõuatõmbeid lai pealthaare ja millegipärast tundub see kohe eriti raske harjutusena ja mingisugust edasi liikumist on ka raske just nimetatud asjas näha.Aga ega muud üle ei jäägi kui edasi teha……….ehk kunagi asi paraneb.

Pean sulle kurbusega teatama, et su jõutõmbe tehnika pole see mis ta olema peaks, et lailihast mõjutada ja see omakorda ei aita lõuatõmbele kaasa!

Sadist2
    Member

mis mul üle jääb öelda – “harjutamine teeb meistriks”

jätka oma trennidega, tee kindlasti lõuatõmbeid .

P.S ühest asjast ma aru siiski ei saa .

nimelt milleks peab tunnetama kuidas sul selg töötab ?

kunagi tegin ma tunnetusega ja selg vaevu kasvas, aga kui ma selle pikalt saatsin ja hakkasin raskust lisama, siis alles hakkasin märkama et selg kasvab paremini .

isegi teaduslikult asja võttes peaks see fakt tõele vastama, et suuremate raskustega progreseerudes peab selg kasvama, sest vahet pole, kas sa tunned lihase tööd või mitte, see töötab sul ikkagi

lihtsalt väiksemate raskustega vaevu liikudes on progressioon aeglasem .

see on minu arvamus selja treenimise kohta .

tahaks teada ka üht, millest sa järeldad, et selg ei kasva/arene? kas on pilte 2 aastat tagasi ja tänasest, mis näitavad, et mingit arengut seljal pole olnud?

Selja puhul kasutan mina raskeid harjutusi – kangi tõmbamine rinnale, lõuatõmbed laia haardega, ploki ja hantlitõmbed rinnale. hetkel ei kasuta jäutõmmet, aga olen ka seda kasutanud ning aitab üldisele toonusele ja arengule seljal kaasa. sirgete käte allatõmbamised on samuti mõnikord harjutuseks. Lisaks väga tihti venitan selga, et lailihas paremini välja tuleks, vahepeal isegi iga seeria vahel.

Ega muud ei oskagi soovitada, kui treeni tugevalt ja suurte raskustega, vahepeal tee shokeerimiseks totaalset põletust (ühe raskusega suutlikkuseni, siis väendad raskust ning teed uuesti suutlikkuseni ja veel vähendad ja uuesti suutlikkuseni) ning lõpuks peab selg ka arenema hakkama.

LaurL
    Member

vb teed harjutusi lihtsalt natuke valesti.

Muarust selg on väga suur lihasgrupp ja vajab ohtralt harjutusi!

Ise teen ülaseljale tavaliselt neli harjutust :

Hetkel:

1. Kuklatõmbed ( 5 seeriat )

2. Ettekallutatult kangi tõmbed kõhtu ( 5seeriat )

3. Pulldown plokiga ( 4seeriat )

4. Hantli tõmbed küljele ( 4seeriat )

… ja selg areneb väga massivselt!

timo116
    Member

… ja selg areneb väga massivselt!
    gmaster
    Member

mis mul üle jääb öelda – “harjutamine teeb meistriks”

jätka oma trennidega, tee kindlasti lõuatõmbeid .

P.S ühest asjast ma aru siiski ei saa .

nimelt milleks peab tunnetama kuidas sul selg töötab ?

kunagi tegin ma tunnetusega ja selg vaevu kasvas, aga kui ma selle pikalt saatsin ja hakkasin raskust lisama, siis alles hakkasin märkama et selg kasvab paremini .

isegi teaduslikult asja võttes peaks see fakt tõele vastama, et suuremate raskustega progreseerudes peab selg kasvama, sest vahet pole, kas sa tunned lihase tööd või mitte, see töötab sul ikkagi

lihtsalt väiksemate raskustega vaevu liikudes on progressioon aeglasem .

see on minu arvamus selja treenimise kohta .

Ma arvan et see väga individuaalne, m6nele sobib lahmimine, m6nele väga kontrollitud ja aeglane sooritus, m6nele kiire yles, aeglaselt alla. P.S tunnetusega tehes ei saa raskust lisada?

LaurL
    Member

Millsest sa järeldad, et ta massiivselt areneb, silmaga näed? kaua sa niimoodi seljale teinud oled? Kui suur sul treeningstaaž üldse?

No Offence, just curious..

Edit: Ma ise 2aastat treeninud, mõne kilo võrra küll lihast peale kasvatanud, selg suuremaks läinud, aga massiivset arengut pole ma küll kuskil näinud?

Võrreldes sellega et enne ei arenenud mul üldse selg ( seljale üldse ei mõjunudgi trenn ) .

Autor
    Postitused
Viewing 8 posts - 31 through 38 (of 38 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.