SUUR SUUR PROBLEEM SELJAGA
Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » SUUR SUUR PROBLEEM SELJAGA
- This topic has 37 replies, 26 voices, and was last updated 16 years, 3 months tagasi by
LaurL.
-
AutorPostitused
-
oktoober 2, 2009 at 8:25 e.l. #223546
Raul23
MemberEndal pole seljaga probleeme olnud ja iga trenn olen suutnud valusaks treenida.
Just niisugune asi minu puhul on väga harva esinev.Järgmisel või siis ülejärgmisel päeval saan selja parimal juhul niisuguseks väsinumaks et natuke nagu oleks aga ei ole ka ja kui pingutada siis ehk natuke nö. on midagi tunda aga olen kindel et see ei ole veel päris see mis vaja.
oktoober 2, 2009 at 8:46 e.l. #223552joey
MemberKui kaua su selg taastub, teed teda kord nädalas?
Enamus soovitusi tuli aeglane ja kontrollitud sooritus. Mina soovitaks vahelduseks just vastupidist – võta seljale paar kõige raskemat baasharjutust ning tee plahvatuslikke kordusi kuni 5. Püramiidi üles jne. Mitte aeglane, vaid kiire aga kontrollitud. Lisa raskusi ja tõsta jõuga. See kaasab sul tunduvalt rohkem lihaseid ja minu puhul vähemalt annab paremaid tulemusi kui mingi tilulilu masinal aeglaselt väriseda.
oktoober 2, 2009 at 9:11 e.l. #223556gmaster
MemberNo neid soovitusi siin ikka seinast seina.
Ma omakorda soovitaks kord nädalas eraldi päeval seljale 100ni l6uat6mbeid teha. Vaata et sellele eelneks vaba päev.
Peale seda hakkasid mu teised seljaharjutused (mida teen ainult vahest edasimineku fikseerimiseks) plahvatuslikult kasvama.
oktoober 2, 2009 at 11:16 e.l. #223593Raul23
MemberVastustele tukinedes ja omi ideid arvestades peaksin siis vist kõige suurema koormuse suunama lõuatõmmetele(erinevaid mooduseid kasutades)
Siiamaani tõesti pean kahjuks tunnistama et pole väga palju lõuatõmmetele rõhku pannud kuna neid on suhteliselt raske sooritada………..just pikemaid sarju………..
Niisuguste 4×10-8 seerjatega saan hakkama…….
Viimati kui tegin umbes kuu aega iga nädal korra selja päeval 4seerjat lõuatõmbeid kitsa alt haardega siis tulemused olid kül väga nigelad tulema.
oktoober 4, 2009 at 7:23 e.l. #224061007
MemberProovi selja harjutuste viimasel seerial superseeriat. Näiteks peale 7-10 lõuatõmmet tee kohe plokitõmbeid 20 -25 korda kuni väsimuseni ja kibeda valuni. Viimased kordused võivad olla poolamplituudiga, tempo keskmisest veidi kiirem, kuid vältida inertsliigutusi. Raskust võid järjest vähendada. Eesmärk pumbata verega täis seljalihaseid .
Peale trenni soovitavad seljalihaste venitusharjutused, massaaz või vähemalt kuum dušš: 5-10 min soojenda seljalihaseid tugeva veejuga all.
Ja muidugi ära unusta õieti toituda, see on juba teine teema…
oktoober 5, 2009 at 6:52 p.l. #224590Raul23
MemberProovi selja harjutuste viimasel seerial superseeriat. Näiteks peale 7-10 lõuatõmmet tee kohe plokitõmbeid 20 -25 korda kuni väsimuseni ja kibeda valuni. Viimased kordused võivad olla poolamplituudiga, tempo keskmisest veidi kiirem, kuid vältida inertsliigutusi. Raskust võid järjest vähendada. Eesmärk pumbata verega täis seljalihaseid .Peale trenni soovitavad seljalihaste venitusharjutused, massaaz või vähemalt kuum dušš: 5-10 min soojenda seljalihaseid tugeva veejuga all.
Ja muidugi ära unusta õieti toituda, see on juba teine teema…
Neid niisuguseid peale 8-10 kordust midagi kohe peale olen kasutanud üsna tihti näiteks õlapäeval on olnud väga hea.Tõsi kül selja päevale polegi seda vist lisanud.
oktoober 5, 2009 at 6:56 p.l. #224599M.P.
MemberVastustele tukinedes ja omi ideid arvestades peaksin siis vist kõige suurema koormuse suunama lõuatõmmetele(erinevaid mooduseid kasutades)Siiamaani tõesti pean kahjuks tunnistama et pole väga palju lõuatõmmetele rõhku pannud kuna neid on suhteliselt raske sooritada………..just pikemaid sarju………..
Niisuguste 4×10-8 seerjatega saan hakkama…….
Viimati kui tegin umbes kuu aega iga nädal korra selja päeval 4seerjat lõuatõmbeid kitsa alt haardega siis tulemused olid kül väga nigelad tulema.
Lõuatõmbeid pead tegema laialt ja pealthaardega, siis mõjub lailihasele kõige rohkem. Lisaks võid proovida lõuatõmmet kukla taha, algul raske ja harjumatu, aga tegu on väga hea harjutusega.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 5, 2009 at 7:07 p.l. #224605Lev
MemberBasic heavy weight is what builds muscle!! Kui sa ikka korraliku venitusega lõuatõmbeid teed ja endal ripub 25kg hantel vööl siis vaevalt su selg ei kasva. Kui tekkib seisak vaheta harjutust või kordusvahemikku. Pole olemas mingit imeharjutust, mis kõigile Colemani seljad annaks. Mulle on öeldud, et mis mõttega sa kasutad lõuatõmbel 6 kordust, see mõtetu ju. Aga pikemas perspektiivis saan ma niimoodi jõudu kiiremini juurde. Seega peagi teen selle sama raskusega millega tegin 6 hoopis 10 kordust.
Ei väida, et see õige ja ainus aga mul toimib(Y)
oktoober 26, 2009 at 5:58 p.l. #230496kukekarjus
MemberAusalt öeldes mina soovitaks sul hakata tegema jõutõmmet, juhul kui sa pole varem teinud. Harjutus mis kaasab terve keha mängu. Ja lisaks sellele teha abistavaid harjutusi peale. Et tahtsin öelda et vähemalt minu jaoks kõige tähtsam osa seljatreeningust on jõutõmme. See on minu arvamus.
oktoober 27, 2009 at 9:29 e.l. #230595Sadist2
Memberega igaühel selg ei kasva .
võimalik, et sul pole geneetiliselt vedanud oma seljaga või treenid sa oma selga valesti .
oktoober 27, 2009 at 10:00 e.l. #230607kame
ModeratorKus saalis käid?
Lase mõnel treeneril enda soorituste tehnika üle vaadata, päris paljudel juhtudel inimesed teevad tehniliselt puudulikke sooritusi.
Parimat,
oktoober 27, 2009 at 10:33 e.l. #230617Sakurai
Memberega igaühel selg ei kasva .võimalik, et sul pole geneetiliselt vedanud oma seljaga või treenid sa oma selga valesti .
Selg kasvab kõigil, mõnel lihtsalt aeglasemalt.
oktoober 27, 2009 at 11:35 e.l. #230643PT London
MemberMa soovitaks sul endale selgeks teha, mis tyypi liigutused su seljale sobivad! Kas aeglaselt ja tut jälgides või plahvatuslikult ja kuni 20sek seeriad(ise olen viimane, kasutan seda tehnikat ainult kangi ja lõuatõmbamisega) kordusi ma ei loe, keskendun harjutusele pigem, lugejaks on partner(kui sedagi!)
oktoober 27, 2009 at 11:55 e.l. #230648PT London
MemberÜks nipp veel!
Oletame et teed seated row?! Teed 10x ja oled väsinud, tee veel 10 otsa, siis peaks selg juba põlema, aga teed veel 11 kordust!
oktoober 27, 2009 at 12:08 p.l. #230653Bonsuna
MemberAusalt öeldes mina soovitaks sul hakata tegema jõutõmmet, juhul kui sa pole varem teinud. Harjutus mis kaasab terve keha mängu. Ja lisaks sellele teha abistavaid harjutusi peale. Et tahtsin öelda et vähemalt minu jaoks kõige tähtsam osa seljatreeningust on jõutõmme. See on minu arvamus.Kui pead seda kõige tähtsamaks siis oled natuke valel teel. (juhul kui su eesmärk on keha max ehitus) Pigem on jõutõmme kehaehitajale kohustuslik vaid sellel eesmärgil, et tagada piisavalt tugev alaselg. Sellist raskust ei kasuta sa jõutõmbes iialgi et suhteliselt staatilises pinges lailihas selle harjutuse mõjust kasvama hakkaks oluliselt. Siis võiks me ntx rinna põhiharjutuseks võtta pukkitelt suure raskusega kangi ja seda hoida sirgetel kätel, sama asi kükiga. Kahjuks sellest palju abi pole. Nagu mainisin siis kehtib see kehaehitajale, kes tahab oma kõik lihasgrupid maximaalselt välja arendada. Te võite tuua ju näiteid suhteliselt headest selgadest mõne jõutõstja puhul, kuid sellise seljaga pole kulturismilaval suurt midagi peale hakata. Seega on jõutõmme vaid abistavaks, mitte peamiseks harjutuseks lailihase arendamisel. /suure energiakuluga ja seeläbi suurt treeningjärgset rahuldust pakkuv harjutus on jõutõmme aga kindlasti/
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.