Skip to main content

Süstid

Viewing 4 posts - 16 through 19 (of 19 total)
  • Autor
    Postitused
    TANK
    Member

Mina käisin kah eile süstimas…

Täna on õlas väga õrnalt tundlik – nagu oleks väike sinikas.

Midagi muud ei kurda. Juu siis see on tõesti surnud gripp.

ranger
    Member

Mina käisin kah eile süstimas…

Täna on õlas väga õrnalt tundlik – nagu oleks väike sinikas.

Midagi muud ei kurda. Juu siis see on tõesti surnud gripp.

mul ka õlg valus ,algul nagu ei old midagi aga juba õhtuks hakkas tundma anda.

Päris elusat viirust ei ole üldse olemaski, sest mingit rakulist ehitust viiruses ei esine. Viirus on valguline moodustis, mis tungib peremeesrakku ja hakkab seal paljunema. Paljunemisvõime tõttu me üldse saamegi viirust tinglikult elusaks pidada. Mis puutub vaktsineerimisse, siis vaktsiine on erinevaid. Mõned neist sisaldavad vaid osakese viiruse valgulisest koostisest ja sellise vaktsiini enda tõttu sellesse haigusesse haigestuda pole võimalik. Gripivaktsiinid on enamasti surnud vaktsiinid. On olemas ka vaktsiine, mis sisaldavad nn elusaid viiruseid nõrgendatud kujul ja selliste vaktsiinide puhul on ka imeväike võimalus, et inimese organism ei tule vaktsiini endagagi toime ja haigestub vaktsineerimise tagajärjel sellesse haigusesse (leetrite või siis tuulerõugete vaktsiin oli üks selline ohtlikematest). Gripivaktsiini pole aga küll kellegi vaja karta, kuigi kasutatakse ka gripi puhul paljunemisvõimelist nõrka viirust, kuid võimalus sellest haigestuda on üliväike.

Axer
    Member

Gripivaktsiin annab eluaegse immuunsuse, aga ainult konkreetse viirusetüvi vastu, kuna Gripp on RNA viirus, ehk üheahelaline, siis tekib kergesti ja palju mutatsioone ning vaksineerida tuleb iga aasta. Jutt, et näe siin üks vaksineeris ja on ikka haige on suht loll, haige on küll, aga mitte Gripis (vähemalt mitte selles konkreetses haigusetüvis, mille vastu vaksiini sai)vaksineerimine vähenab võimalust haigeks jääda, mitte ei välista seda….

Viewing 4 posts - 16 through 19 (of 19 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.