Süsivesikute sisaldus sepikus ja keedumunas
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » Süsivesikute sisaldus sepikus ja keedumunas
- This topic has 7 replies, 5 voices, and was last updated 16 years tagasi by
asdfghjkl.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 15, 2010 at 4:24 p.l. #21106
mandariin0
MemberTere! Ma söön päevas palju röstitud seemnesepikut, kuna kõht ei luba kõike süüa. Tahaksin teada, kas sepikus on palju süsivesikuid? Ja palju keedumunas neid on? Tänan.
jaanuar 15, 2010 at 4:28 p.l. #250095Vilps
MemberTere! Ma söön päevas palju röstitud seemnesepikut, kuna kõht ei luba kõike süüa. Tahaksin teada, kas sepikus on palju süsivesikuid? Ja palju keedumunas neid on? Tänan.Leiad vastused siit – http://www.fitness.ee/main.php?main=toorii…mp;bot=bot.lime
jaanuar 16, 2010 at 8:28 e.l. #250165Jackie
MemberMa eeldan, et see sepik on sul mingis pakendis. Seega on pakendi peal kirjas, palju see valke, rasvu, süsivesikuid ja kiudaineid sisaldab. Erinevate kaloriarvutite järgi on erinevates sepikutes 100g kohta u40-50g süsivesikuid, valke 10g kanti, rasva 1-10g (olenevalt, kas on tavaline või seemne oma).
Keedetud munas on süsivesikute osa 0-lähedane.
jaanuar 16, 2010 at 11:26 e.l. #250213asdfghjkl
MemberKuidas sepikut valmistatakse üldse rasvaine osas?
Et kuipalju sinna rasv-ainet lisatakse, ja kuhu?
Taignasse valatakse ilmselt toiduõli? Ja osa toiduõli siis imendub sepiku põhjale?
jaanuar 16, 2010 at 11:32 e.l. #250216Jackie
MemberCharles, guugeldamine abiks! Ülidselt lisatakse rasvaine tainasse. Seda nii leiva, saia, sepiku kui ka igasugu muude küpsetiste puhul… Aga siiski väike retsept sulle
jaanuar 16, 2010 at 3:04 p.l. #250248mandariin0
MemberMa eeldan, et see sepik on sul mingis pakendis. Seega on pakendi peal kirjas, palju see valke, rasvu, süsivesikuid ja kiudaineid sisaldab. Erinevate kaloriarvutite järgi on erinevates sepikutes 100g kohta u40-50g süsivesikuid, valke 10g kanti, rasva 1-10g (olenevalt, kas on tavaline või seemne oma).Keedetud munas on süsivesikute osa 0-lähedane.
Ma olen uusrinud juba sepiku pakendit ja seal ei olnud midagi kirjas. Aga aitäh info eest.
jaanuar 17, 2010 at 12:06 p.l. #250392Leraak
MemberKindlasti on kirjas, ma ei usu seda, et ei ole
jaanuar 18, 2010 at 10:21 e.l. #250579asdfghjkl
MemberMa arvan, et pakendi peal on mingid loterii numbrid.
Pakendite peal vanasti üldse ju arvestati, et kiudaine annab 0 kalorit, pool aastat tagasi aga hakkasid osad tootjad juba märkima arvestusega ,et kiud annab 2 kalorit, seega see pakendi info on juba seetõttu kaheldava väärtusega.
Teine asi on see, et ega Googel ei ütle, kuidas tegelikkuses valmistamine käib.
Mis nad ostavad Keiju võid ja panevad ühe saia taigna kohta seda taignasse niipalju nagu pakendi rasva% näitab või? Või panevad muud võid ja vähem ja ka pannile ja ka saia koorikule ka? Et selles suhtes ju ei tea, mis nad valavad sinna saia. Ja see teadmata rasva-aine mida kasutatakse, et mis temperatuurini seda üldse lastakse. Ma arvan, et vastuse saaks ainult siis, kui minna ekskursioonile saiatööstusesse, googel vaevalt siin valgustab.
Kunagi tehti ka poe-piima kohta TTÜ söögi-õppe-osakonnas uuring, leiti ,et arvnäitajad milelgi kohta polnud need, mida googel ja tootja väidavad olevat. Vot siis. Seega, ega ei teagi, palju seal sepikus asju sees on.
AutorPostitusedViewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)- You must be logged in to reply to this topic.