Skip to main content

Süsivesikud õhtul

Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Süsivesikud õhtul

Viewing 8 posts - 16 through 23 (of 23 total)
  • Autor
    Postitused
    Insomnia
    Member

Ei eksinud, toitumiskavas ongi süsikad 75 g.

ROtter
    Member

Ma olen ise ka väike – 161 cm, 48,5 kg

Kuna sa oled väike, siis on ka sinu glükogeenivarud organismis väikesed ja sa pead neid korrapäraselt täiendama. Tarbi päeva jooksul enam-vähem võrdsetes kogustes süsivesikuid, kuigi ma kahtlen selles arvus -75 g, et veresuhkru tase püsiks võimalikult ühtlane.

R.Tamm
    Member

Kui palju süsivesikuid on õhtul liiast?

Kui süüa kl. 20:00 (3 h enne magama minekut) pool pakki maitsestamata kohupiima (125 g) ja lisada sellele meeldivama maitse saamiseks 10 g mett (32 kcal, 8 g süsivesikuid), siis kas see on liiast?

Palun vastata asjatundjatel.

Aitäh!

Ma pole küll teab mis asjatundja, aga seda tean ikka öelda, et Sinu mainitud kogusest süsivesikutest (õhtu ja kogu päeva lõikes) on selgelt vähe ja kahtlen tõsiselt, et Su päeva jooksul söödav süsivesikute hulk nii väike ka tegelikult on.

Mis puutub õhtusesse söögikorda, siis lisaks saiale ja meele (mis hää une tekitavad, nagu eelpool teadjamad juba kirjutasid) soovitan süüa ka näiteks kaerahelbeid piimaga, et imendumine toimuks pikema aja vältel ja ei tekiks (kiiresti) energiadefitsiiti.

xip
    Member

See 75 g on tõesti kahtlane! Mina panen ühe toidukorraga mitu korda rohkem ja igas valgukokteilis on kaa vähemalt 75g süsivesikuid. Et äkki jätsid 75g süsivesikute eest müne numbri ära või ajasid äkki süsivesikud sassi rasvadega? Kui sa tõesti sööd 75g süsivesikuid siis hoia mõnest postist kinni, sest ime et sa veel kokku vajunud pole!

Insomnia
    Member

See 75 g on tõesti kahtlane! Mina panen ühe toidukorraga mitu korda rohkem ja igas valgukokteilis on kaa vähemalt 75g süsivesikuid. Et äkki jätsid 75g süsivesikute eest müne numbri ära või ajasid äkki süsivesikud sassi rasvadega? Kui sa tõesti sööd 75g süsivesikuid siis hoia mõnest postist kinni, sest ime et sa veel kokku vajunud pole!

Ei jätnud ühtegi numbrit ära, tõsiselt, ja ei ajanud ka rasvade ega valkudega segamini. Kokku ka ei vaju, kuid mõnel päeval tekib lihtsalt vastupandamatu isu rohkem natuke rohkem süüa, üldiselt saab sellega hakkama, kui end korralikult piirata.

Mööda ei saa ma selle 75 g mõõtmisega ka panna, sest kaalun kõik toiduained üle ja arvutan toitainesisaldused välja ja pean toitumispäevikut.

Nüüd tekib mul ka tunne, et ehk peaks toidusedelis veidi ümberkorraldusi tegema…

Aitäh senistele vastajatele, kel oli midagi asjalikohast öelda!

M.M.
    Member

Isegi dieedi ajal, kui on plaanis kaalukaotus rasva arvelt saada, siis süsivesikute kogus peaks ikkagi olema ööpäevas vähemalt topelt võrreldes valgukogusega. Näide : kui 90 kilone mees tarbib valku ööpäevas 200 grammi siis süsivesikute kogus peaks olema vähemalt 400 grammi. See süsivesikute kogus oleks mõistlik jagada 6 toidukorra vahel, ehk (65-70 grammi kord). Ainult, et hommikul esimese toidukorra ajal tarbidakse lisa pool õhtusest kogusest, ehk siis hommikul umbes 100 grammi ja viimane toidukord õhtul umbes 35 grammi. Valgu kogus samuti jagada võrdselt 6 toidukorra vahel, ehk (30-35 grammi kord). Rasva miinimum kogus oleks 60-65 grammi ööpäevas, see oleks samuti mõistlik jagada päeva peale laiali, väljaarvatud treeningjärgne toidukord (üldjuhul shake). Kui nüüd kaloraaz kokku lüüa siis ei tohiks dieedi ajal 90 kilose mehe kaloraaz langeda madalamale kui 3000 kalorit. Kaalu tõusu ja langust reguleeritaksegi üldjuhul süsivesiku kogustega ja ajaliselt aeroobse tööga. Mõistlik on ennem lisada treeningmahtu, kui minna süsivesikute kallale, kui tegemist on rasvapõletamisega.

Muidugi on sadu erinevaid muid variante kuidas toituda aga see on klassikaline näide mis tagab organismis kõigi toitainete kättesaadavuse.

Insomnia
    Member

Aitäh, M.M., Sinu vastusest oli suur abi.

Mr.Y
    Member

Inimesel peaks moodustama süsivesikud 55-60% kogu toidu kaloraazist.

Sel juhul 75g süsivesikuid päevas oleks sobiv inimesele kes tarbib 500 kcal päevas.

500*0,6/4=75

Aga nii vähe süües pole küll vist võimalik normaalselt elada, baasainevahtuseks kulub organismil üle 1000 kcal. Ma ei tea kas korvad siis selle rasvade ja valkude söömisega, aga nii madalal pole vaja dieedi ajal ka süsivesikuid hoida.

Piisab kui kulutad rohkem kui sööd, et kaal langeks.

Viewing 8 posts - 16 through 23 (of 23 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.