Skip to main content

Süsivesikud

Avaleht » Forums » Toitumine » Üldine » Süsivesikud

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Autor
    Postitused
    haamer
    Member

Kas lisaks valkudele peab absoluutselt igas toidukorras ka süsivesikuid olema? Näiteks kui söön 20-30gr valku ühes toidukorras kui palju võiks seal lisaks süsivesikuid olla ?

Kui näiteks praen 2 tervet muna 4 munavalget ja söön need ära klaasiveega aga süsivesikuid kõrvale ei söö mis on siis negatiivsem mõju sellisel toitumisel?

Selle kaloriarvuti järgi üritan enamvähem tasakaalustada ka neid värke… näiteks eelmine söök 15:00 oli nüüd

40g täisterakaerahelbed

90g banaan

120g apelsin

100g rosinatega kohupiim

klaas vett=

Kaloreid: 403.9 Kcal

Rasva: 2.4 g.

Valku: 23.1 g.

Süsivesikuid: 71.8 g.

Kiudaineid: 9.8 g.

Ja teine probleem on selles… et absoluutselt kõik toidud mis söön on kaloriarvuti järgi rasvas ikkagi suht vaesed, maksimum 10%, et rasvad ürian kätte saada salatitele õli lisades ja pähkleid süües…. ma ei tea need toidud mis ma söön lihtsalt ei ole rasvased …. aga seal ”soovituslik” tarbimise tabelis on rasvaprotsendile osutatud kõvasti suurem osamäär kui minul

Aile
    Member

Kas lisaks valkudele peab absoluutselt igas toidukorras ka süsivesikuid olema? Näiteks kui söön 20-30gr valku ühes toidukorras kui palju võiks seal lisaks süsivesikuid olla ?

Kui näiteks praen 2 tervet muna 4 munavalget ja söön need ära klaasiveega aga süsivesikuid kõrvale ei söö mis on siis negatiivsem mõju sellisel toitumisel?

Selle kaloriarvuti järgi üritan enamvähem tasakaalustada ka neid värke… näiteks eelmine söök 15:00 oli nüüd

40g täisterakaerahelbed

90g banaan

120g apelsin

100g rosinatega kohupiim

klaas vett=

Kaloreid: 403.9 Kcal

Rasva: 2.4 g.

Valku: 23.1 g.

Süsivesikuid: 71.8 g.

Kiudaineid: 9.8 g.

Ja teine probleem on selles… et absoluutselt kõik toidud mis söön on kaloriarvuti järgi rasvas ikkagi suht vaesed, maksimum 10%, et rasvad ürian kätte saada salatitele õli lisades ja pähkleid süües…. ma ei tea need toidud mis ma söön lihtsalt ei ole rasvased …. aga seal ”soovituslik” tarbimise tabelis on rasvaprotsendile osutatud kõvasti suurem osamäär kui minul

Ei pea olema… Kuid ega ma ennast eriti hästi küll ei tunne, kui ma jään ainult valguallika peale. Võid arvestada mingi 1,5 / 1 g valgule…Vaata, kuidas sa ennast tunned, mida kaal ja jõunäitajad teevad, siis korrigeeri jooksvalt.

Lahja kohupiima asemel võib süüa ju rasvasemat…ka 10 % on ka saadaval…Liha võib olla rasvasem jne.

protein_pets
    Member

Söö kala, saad oma rasvad ilusti kätte. Heerigafilee, tuunikala on väga mugavad võtta, ei pea ilmtingimata ahjus lõhet küpsetama.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.