See minu märkus oli pigem suunatud ühele kasutajale, kes enda sõnul “suruja tüüp” ei ole, aga ikkagi räägib, kuidas soojendust teha.
Mis ma tahtsin öelda, on see, et soovitusi võiksid jagada need, kes asjaga tõsisemalt tegelenud on, ja tõesti teavad, kuidas peaks tegema. Viimasel ajal keeratakse enamus teemasid, kus küsitakse millegi kohta nõu, mingiks küsitluseks, kus iga algaja räägib sellest, kuidas tema midagi teeb. Teema mõte ei olnud aga selles, et välja selgitada, kuidas keegi midagi teeb, vaid et targemad inimesed annaksid nõu, kuidas õige on.
Kurb on see, et teadjate soovitused jäävad “niisama vastajate” postituste massi alla ja neid ei pane keegi tähele. Seetõttu ma märkuse tegingi, et teema algataja oskaks valida, keda rohkem usaldada. Ma arvan, et see on kasulik teadmine. Ma kõigi kompetentsitaset ei tea, ütlesin vaid selle kohta, kelle kohta teadsin.
Ma ei tea, võib-olla peaks kunagi välja mõtlema mingi süsteemi, mis võimaldaks inimestel määrata vastajate kompetentsitaset, sest olukord muutub aina kurvemaks ja kurvemaks. Iga algaja peab oma pühaks missiooniks jagama teistele algajatele soovitusi, mis segunevad spetsialistide soovitustega. Eriti masendav on olukord alamfoorumis “Küsi spetsialistidelt”, mis on mõeldud selleks, et küsimustele vastaksid spetsialistid, kuid praktika näitab, et küsimustele vastab igaüks, kes vähegi viitsib.