Superseeriad ja antagonistid
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Fred Antsonilt » Superseeriad ja antagonistid
- This topic has 44 replies, 26 voices, and was last updated 15 years, 4 months tagasi by
smack.
-
AutorPostitused
-
mai 14, 2007 at 2:40 p.l. #115267
yamikazi
MemberKui mul õlg ja triitseps ühelpäeval siis on nii mõtekam et
1 õla harjutus siis 1 triitsepsile
siis 2 õla harjutus siis 2 harjutus triitsepsile
et nii kordamööda siis
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 14, 2007 at 5:01 p.l. #115283theONE1
MemberEga peabki kasutama ja proovima, see mis ühele ei sobi ja arengut ei taga, on teisele vastupidine. Sellised eriprintisiibid on väga head kui areng hakkab seiskuma! Samas algajatel pole eriti selge agonist-antagonist, teatakse ainult et rind-selg ja biitseps-triitseps. Kahjuks on selliseid tüüpe veel
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 16, 2007 at 1:22 p.l. #115524Fred Antson
MemberKui mul õlg ja triitseps ühelpäeval siis on nii mõtekam et1 õla harjutus siis 1 triitsepsile
siis 2 õla harjutus siis 2 harjutus triitsepsile
et nii kordamööda siis
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Õlg ja triitseps ei ole vastaslihased!
Üldse on lihaste järgi määratlemine ebasobiv lähenemine – tuleb hoopis vaadelda vastandlikke liigutustüüpe:
horisontaalne surumine ja tõmme,
vertikaalne surumine ja tõmme,
eemaldamine ja lähendamine,
sirutus ja painutus.
mai 16, 2007 at 1:49 p.l. #115528Xero
MemberKusjuures lõuatõmbed treenivad mingil määral rinnalihast samuti. Ehk siis selle väliskülge ja venitusmoment on selleks stiimuliks.
Üldiselt olen samuti katsetanud ja proovind,olen võtnud siit mingi kava ja seda käänannud ja pööranud nii harjutuste kui lihastüübi suhtes. Ja katsetamine mõjub alati.
mai 16, 2007 at 2:50 p.l. #115533gmaster
MemberÕlg ja triitseps ei ole vastaslihased!Üldse on lihaste järgi määratlemine ebasobiv lähenemine – tuleb hoopis vaadelda vastandlikke liigutustüüpe:
horisontaalne surumine ja tõmme,
sirutus ja painutus.
ega te mõnda näidiskava tuua saa?
mai 16, 2007 at 3:18 p.l. #115536theONE1
MemberKusjuures lõuatõmbed treenivad mingil määral rinnalihast samuti. Ehk siis selle väliskülge ja venitusmoment on selleks stiimuliks.Üldiselt olen samuti katsetanud ja proovind,olen võtnud siit mingi kava ja seda käänannud ja pööranud nii harjutuste kui lihastüübi suhtes. Ja katsetamine mõjub alati.
Eks paljudel harjutustel on abistajaid lihaseid, kuid lähtuda tuleks ikka lihastest, mis teevad antud harjutuses põhitöö. Katsetamine on hea õppimisvariant küll!
mai 16, 2007 at 5:50 p.l. #115562jrx
MemberÜldse on lihaste järgi määratlemine ebasobiv lähenemine – tuleb hoopis vaadelda vastandlikke liigutustüüpe:horisontaalne surumine ja tõmme,
sirutus ja painutus.
See on ka funktsionaalselt väga mõistlik lahendus. Aga kuidas käituda jala puhul, millele tõmbavaid harjutusi on vähe (eriti vabade raskustega)?
mai 16, 2007 at 5:58 p.l. #115565matti
MemberSee on ka funktsionaalselt väga mõistlik lahendus. Aga kuidas käituda jala puhul, millele tõmbavaid harjutusi on vähe (eriti vabade raskustega)?näiteks võib teha vaheldumisi säärte sirutusi ja säärte painutusi pingil,see oleks ehk jalale parim,kui tahta võimalikult antagonistlikke liigutusi.
mai 26, 2007 at 6:40 p.l. #116292Fred Antson
MemberEks paljudel harjutustel on abistajaid lihaseid, kuid lähtuda tuleks ikka lihastest, mis teevad antud harjutuses põhitöö. Katsetamine on hea õppimisvariant küll!Parem on lähtuda liigutustüübist, mis paneb tööle vastavad lihased! Kuid lihaste järgi jaotamine kulturismis kasutatava treeningmeetodina on kahjuks nii sisse juurdunud, et enamus inimesi ei saaks üldse aru, mida tahetakse öelda ning koormab end mittefunktsionaalset edasi.
mai 26, 2007 at 6:48 p.l. #116296Fred Antson
MemberSee on ka funktsionaalselt väga mõistlik lahendus. Aga kuidas käituda jala puhul, millele tõmbavaid harjutusi on vähe (eriti vabade raskustega)?Vähe!?
Rumeenia tõmme kangi või hantlitega, rumeenia tõmme 2 või 1 hantliga ühel jalal, good morning, pakule astumine, jõutõmme ja tema variandid, Ben Johnsoni harjutus…
juuli 4, 2008 at 12:51 p.l. #159718Chilldog
MemberTervist foorumi rahvas!
Mul on üks küsimus superseeriate kohta, olen lugenud ja püüdnud aru saada siinsetest õpetustest , kuid pole ikkagi mõistnud kuidas neid tehakse.
Kas neid tehakse nii näiteks, et 1 x 8-10 lamades surumine + (vahepeal pausi ei tee) 1 x 8-10 lamades surumine pos. kaldpinnal ja siis uuesti ja uuesti?
Või siis nii, et teen näiteks 3 x 8-10 lamades surumist + (vahepeal pausi ei tee) ja 3 x 8-10 lamades surumine pos. kaldpinnal?
Või siis seletage palun mulle kuidas need käivad, oleksin väga tänulik.
Ette tänades!
juuli 4, 2008 at 1:15 p.l. #159722undisputed
MemberTervist foorumi rahvas!Mul on üks küsimus superseeriate kohta, olen lugenud ja püüdnud aru saada siinsetest õpetustest , kuid pole ikkagi mõistnud kuidas neid tehakse.
Kas neid tehakse nii näiteks, et 1 x 8-10 lamades surumine + (vahepeal pausi ei tee) 1 x 8-10 lamades surumine pos. kaldpinnal ja siis uuesti ja uuesti?
Või siis nii, et teen näiteks 3 x 8-10 lamades surumist + (vahepeal pausi ei tee) ja 3 x 8-10 lamades surumine pos. kaldpinnal?
Või siis seletage palun mulle kuidas need käivad, oleksin väga tänulik.
Ette tänades!
Hõmmm. Tehakse kaks erinevat harjutust ilma pausita. Rinnale soovitaks siiski teha esimeseks harjutuseks nt. käsikutega lendamise ja teiseks harjutuseks siis surumise
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 4, 2008 at 1:40 p.l. #159729Mikk Raudsepp
MemberEi pea olema ilmtingimata erinev harjutus.
juuli 4, 2008 at 1:49 p.l. #159730Aile
MemberHõmmm. Tehakse kaks erinevat harjutust ilma pausita. Rinnale soovitaks siiski teha esimeseks harjutuseks nt. käsikutega lendamise ja teiseks harjutuseks siis surumise
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>ja see teooria p6hineb millel?…kui kysida tohib?
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 4, 2008 at 2:07 p.l. #159731jrx
MemberEi pea olema ilmtingimata erinev harjutus.Päris huvitav oleks teha superseeriana näiteks 3×10 kükki ja 3×10 … kükki.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.