Suits, alkohol, tervis ja treening
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Suits, alkohol, tervis ja treening
Tagged: trenn ja alkohol
- This topic has 850 replies, 335 voices, and was last updated 11 years, 8 months tagasi by
Draakon40.
-
AutorPostitused
-
mai 12, 2004 at 6:01 e.l. #38398
Ott Kiivikas
MemberKüsimus on põhimõttes, pole mitte ainsatki mahvi tõmmanud, 5 – 6 aastat tagasi proovisin nn. mokatubakat, kuid õige pea sain aru, et õige asi see ei ole, peale seda pole ei ühte ega teist proovinud. Parem võtan peale võistlusi puhast viina ja rahu majas, seda ei juhtu väga tihti.
mai 19, 2004 at 1:05 e.l. #38399Hullpaks
MemberAlgse küsimuse juurde tagasi tulles – mina ei ole aru saanud, et suitsetamine lihaskasvu pärsib. Samas puudub mul vastupidine kogemus. Teen suitsu (tav. 7-10 päevas, pidutsedes rohkem, pohmakaga vähem jne.), sest uskuge või mitte -meeldib. Ja ei arva, et “ohh, ülelinnamees” vms. See on vist poisikeste kompleks rohkem. Nagu ka arvamus, et jõusaalis hiigelsuureks treenitud lihased teevad kellegist “ülelinnamehe”.
Teema juurde tagasi tulles – treenin 5-6 korda nädalas, jõusaalis sellest 3-4 korda. Lihase kasvu ja jõunäitajatega olen rahul. Küll aga pärsib suitsetamine minu võimekust vastupidavuses – jalgpalli mängides.
Seega – kui suitsetamine häirib, ära tõmba. Mitte suitsetada on igal juhul kasulikum.
juuli 10, 2004 at 7:13 p.l. #39689Markus250
Memberpaljud bodybuilderid pidid jooma õlut sutsu näitex nasser, kalmus…tume õlu on ju vastik a hele krdi hea mis arvate õlle joomisest?
ja suitsu teevad ka paljud markus ruhlgi pani marpsi ette oma treening videos-polegi vist siis nii paha vä?
juuli 10, 2004 at 8:54 p.l. #39690Bert
MemberSuitsu kohta niipalju, et see on puhas eetika küsimus. Reegline sport ja suits kokku ei käi aga keelatud ju ei ole
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ja mis see suits siis ka teeb: asi selles, et võtab võhmale, muud midagi. Lihaskasvule see otseselt ei mõju. Üldiselt siiski suits kahjustab tervist! Seega, kui vähegi saate, vältige.
See, et Ott tõmbas ka suitsu enne, kui hakkas kulturismiga tegelema. Jättis maha, pole siia maani ühtegi suitsu teinud (tema väidetavalt), sest tema ütleb ka, et puhas eetika küsimus
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 10, 2004 at 9:15 p.l. #39691Klaus
MemberSuitsetamine on paha harjumus kindlasti..aga mida kuradit seal küll eetikaga võib pistmist olla?!
juuli 10, 2004 at 9:26 p.l. #39692Bert
MemberSulle ekstra, Klaus. Alljärgnev on Otilt:
Venemaal peale võistlusi banketil tõmbasid suistsu mingid pooled võistlejad, olen seda tähendanud ka suurvõistlustel, samas visuaalselt ei saa aru, et tegemist oleks tasemelt nõrkade meestega. Ma arvan et asi on siiski rohkem eetikas, mina isklikult jätsin suitsu maha siis kui regulaarseid kulturismi treeninguid alustasin, seega pea 11 aastat tagasi. Ma ei pea sobilikuks näidata noortele sellega eeskuju, kui teha sporti, siis käituda nagu sportlasele kohane ja kui olla viina ja suitsumees, siis sellejaoks on linnapeal olemas rida lõbustusasutusi ja tuleks keskenduda neile.
juuli 13, 2004 at 11:10 e.l. #39693paprica
Memberlugesin raamatust “Irdiinimene” , mis räägib Jüri Tamme sportlasteest, et tema ei saanud treeneri käest kunagi sõimata sell eest, et ta suitsetas või vahest alkohooliga patustas. Samas, kui nad (Tamm, Sehöhh) juhtusid treenerile (A.Bondat?uk-vasaraguru) vahele jääma näiteks jalgpalli mängides, said nad alati kuulda jutustust sellest, kui ebaprofessionaalsete sportastega on nende puhul tegu. Moraal: üx jalgpall võib kergejõustiklasel terve hooaja/mix mitte ka karjääri nurjata.
august 25, 2005 at 3:24 p.l. #58418kummar
MemberKas sutsetamine mõjutab oluliselt jõu ja lihas treeninguid?
august 25, 2005 at 3:53 p.l. #58405vend vähk
ModeratorJah, kuigipalju kindlasti! Sõltub inimesest!
august 25, 2005 at 4:24 p.l. #58406kummar
MemberOlen tähele pannud, et paljud kulturistid ja jõutõstjad suitsetavad. Räägitakse veel, et nikotiin pidavat lihastele lõdvestina mõjuma
september 3, 2005 at 2:19 p.l. #43240V.K
Memberminu arust just suitsetamine tõmbab kopsu kokku ning ei jõua suurt saalis teha
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 3, 2005 at 3:26 p.l. #43285Acid
MemberKui nälg nii suur on, siis tavalise suitsu asemel vesipiip. Seal olev vesi jahutab ning filtreerib suitsu ära
september 3, 2005 at 5:54 p.l. #42983Bulletproof
Memberisiklikult ei soovita ei suitsetada ega tarbida alkoholi.
september 3, 2005 at 6:51 p.l. #52718joey
MemberKas sutsetamine mõjutab oluliselt jõu ja lihas treeninguid?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>suitsetamine ajendab veresooni, mis on väga halb jõusaalitreenijale, sest lihastesse on vaja palju toitaineid ja pisiste veresoontega on see raskendatud… ühesõnaga taastumine kannatab. lisaks kahandab suits hapniku edasipääsu kehas kuna kopsud on tahma täis ja ka veresooned pisised. peale selle läheb kehal palju energiat nikotiini kahjutuks tegemisel, see energia võiks samahästi minna lihase kvaliteetseks arenguks.
nii peaks see asi teoorias välja nägema. lisaks on palju teisi halbu tegureid, mis treeningule kasuks ei tule.
september 3, 2005 at 7:19 p.l. #58723Tim
MemberKui nälg nii suur on, siis tavalise suitsu asemel vesipiip. Seal olev vesi jahutab ning filtreerib suitsu äravesipiibu vette jääb suur osa tõrvast, nikotiin tuleb ikka läbi vee. teadupärast on nikotiin mürk ja teatutud koguse kehasse sattumisel inimene sureb selle mürgi tõttu.
barbell seletas väga lihtsalt asja ära, miks nikotiin jõusaalis treenijale halb on. eks igaüks teeb oma otsused ise.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.