Suhkur
- This topic has 113 replies, 24 voices, and was last updated 11 years, 1 month tagasi by
naksitrall.
-
AutorPostitused
-
september 8, 2011 at 10:32 e.l. #312508
htilga
MemberTäpsusta, milles selle nn “antivitamiini” positiivsus siis ilmneb?Mõõdukas koguses aitab paremini trenniaegselt või -järgselt glükogeeni varusid täita? Paranda mind!
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Spermatosoidid siblivad v2ga edukalt meie normaalses vahemikus oleva veresuhkruga, kui ta seda m6tleb.Ei, päris nii pädev ma küll pole, et sellistest asjadest mõelda
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 8, 2011 at 10:39 e.l. #312509gmaster
MemberMõõdukas koguses aitab paremini trenniaegselt või -järgselt glükogeeni varusid täita? Paranda mind!
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ja miks see siis meestele parem on kui naistele?
Pealegi, see mõju on ju pigem lihaste, mitte kogu organismi kohta:)
Sellisena nagu see sul algselt kirjutatud oli, ma kindlasti nõustuda ei saa. Kui asendad sõna organismi “lihastega”, siis pean osaliselt nõustuma
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 8, 2011 at 10:40 e.l. #312510Aile
MemberTubli Aile. Tundub, et sinu ajupesu on olnud täielik.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Allolev link, kust kogu sinu info on võetud on vist läbi aegade kõige naljakam ja debiilsem nimekiri mida kunagi universumis keegi kirja pannud on. Paned tähele, et iga punkt algab nii: Sugar “can” cause.. bla bla bla.
73. Sugar can adversely affect school children’s grades and cause learning disorders..
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>http://nancyappleton.com/141-reasons-sugar…ns-your-health/
Teeks ka nimekirja:
1. Water can be fatal if inhaled
2. Water can destabilize electrolyte balance
3. Water can cause seizures
4. Water can cause comas
5. Water can cause learning disabilities
—
Ma pakun, et neist 146-st asjast on heal juhul 10, millel tasuks silma peal hoida. Ülejäänu on lihtsalt idiootsus. Ning mõõduka tarbimise puhul võib enam kui kindlalt öelda, et tõenäosus, et isegi neist 10-st midagi hullu juhtub, on praktiliselt null. Iga punkti ette oleks pidanud parem lisama, et: Excessive and Constant consumption of:
Oeh Aile. Sinu elu tundub ikka niiväga raske olevat.
Ei kurda
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>14 aastaselt soovitas raviarst mu emale soojalt mulle lapsinvaliidi staatus v2lja ajada.
Mul on:
1. bronhiaalastma
2. reumatoidartriit
3. hemorraagiline vaskuliit
4. korduvalt myokardiiti
5. kolmanda staadiumi borrelioos
P6hiline sai vist kirja… Haiguslugu on paks nagu piibel.
Mul l2heb v2ga h2sti sellest ajast alates, kus ma ise otsustasin oma tervisega tegelema hakata. Enamus diagnoose oleksid olemata, kui ma oleks varem 2rganud.
september 8, 2011 at 10:49 e.l. #312513Archangel
MemberSeega sinu puhul oleks õigem öelda, et suhkru vältimine on eelkõige olemasolevate haiguste sümptomite ning edasiarenemise piiramiseks. Kuna ma neid haiguseid kõiki põhjalikult ei tea, siis ma täiesti usun, et mõne puhul on targem suhkru tarbimine madalam hoida.
Kuid pole mõtet hakata suhkru vältimist tervetele inimestele väga soovitama. Mõõdukat tarbimist kindlasti. Probleemiks on pigem inimeste mõistmatus toitude valikus. Eelistatakse mikro-toitainete vaeseid ja süsivesikuid paksult täis olevaid toite kuna tihtipeale need maitsevad hästi ning on odavad. Palju on müügil rasvavabu toite, et kaalujälgijad saaksid oma kaloreid edukamalt piirata. Seevastu aga täidetakse need tooted tihtipeale paksult suhkrutega ning pole ka ime, et lõpuks tarbitaksegi päevas poole paki jagu suhkru ära.
Suhkur ise-enesest ei ole mingi halb ühend. Mõõduka tarbimise puhul ei tõsta ta sul oluliselt ei veresuhkrut ega insuliini vallandamist, ei tekita seedeprobleeme ega muid halbu asju. Mõõdukus on kõige võti.
september 8, 2011 at 10:55 e.l. #312514htilga
MemberJa miks see siis meestele parem on kui naistele?Pealegi, see mõju on ju pigem lihaste, mitte kogu organismi kohta:)
Sellisena nagu see sul algselt kirjutatud oli, ma kindlasti nõustuda ei saa. Kui asendad sõna organismi “lihastega”, siis pean osaliselt nõustuma
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Nojah, pigem mõtlesin lihaseid kuigi “organism” iseenesest “lihaseid” ei välista
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Hormoonsüsteemi iseärasustest tingitult kasutavad naised füüsilise koormuse puhul rohkem rasva kui süsivesikuid.september 8, 2011 at 10:57 e.l. #312515gmaster
MemberSuhkur ise-enesest ei ole mingi halb ühend. Mõõduka tarbimise puhul ei tõsta ta sul oluliselt ei veresuhkrut ega insuliini vallandamist, ei tekita seedeprobleeme ega muid halbu asju. Mõõdukus on kõige võti.Nii et sina ütled et füsioloogiliselt suhkrul halvad omadused puuduvad?
september 8, 2011 at 10:58 e.l. #312516Archangel
MemberNojah, pigem mõtlesin lihaseid kuigi “organism” iseenesest “lihaseid” ei välista
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ah igal juhul suhteliselt ebaoluline faktor, kui just ei tegele päevas mitu korda vastupidavusaladega.
Tavalise jõusaalitreeningu puhul peab ikka väga karmilt mitu, mitu päeva trenni tegema, et tekiks probleeme glükogeenivarudega. Seni kuni päevas tarbitav süsivesikute kogus piisav on siis taastatakse need varud enamasti pea täielikult järgmise trenni jaoks. Olenemata millal sa neid süskareid tarvitad. Ei pea kohe peale trenni laadima hakkama…
Nii et sina ütled et füsioloogiliselt suhkrul halvad omadused puuduvad?Aga valgusta mind. Kui panen kohvi sisse suhkrut, siis kuidas täpsemalt mu tervis sellest halvemaks läheb?
Ma olen igal pool märkinud, et mõõduka tarbimise puhul kõrvalnähte ei esine praktiliselt mitte kunagi. Ega see suhkur nüüd mingi ime-asi pole, et mis meie organismi jaoks mingi tundmatu võõraine oleks.
september 8, 2011 at 11:02 e.l. #312519Aile
MemberSeega sinu puhul oleks õigem öelda, et suhkru vältimine on eelkõige olemasolevate haiguste sümptomite ning edasiarenemise piiramiseks. Kuna ma neid haiguseid kõiki põhjalikult ei tea, siis ma täiesti usun, et mõne puhul on targem suhkru tarbimine madalam hoida.Kuid pole mõtet hakata suhkru vältimist tervetele inimestele väga soovitama. Mõõdukat tarbimist kindlasti. Probleemiks on pigem inimeste mõistmatus toitude valikus. Eelistatakse mikro-toitainete vaeseid ja süsivesikuid paksult täis olevaid toite kuna tihtipeale need maitsevad hästi ning on odavad. Palju on müügil rasvavabu toite, et kaalujälgijad saaksid oma kaloreid edukamalt piirata. Seevastu aga täidetakse need tooted tihtipeale paksult suhkrutega ning pole ka ime, et lõpuks tarbitaksegi päevas poole paki jagu suhkru ära.
Suhkur ise-enesest ei ole mingi halb ühend. Mõõduka tarbimise puhul ei tõsta ta sul oluliselt ei veresuhkrut ega insuliini vallandamist, ei tekita seedeprobleeme ega muid halbu asju. Mõõdukus on kõige võti.
Mina ei tea mitte yhtegi m66dukat suhkrutarbijat. Pea igas asjas on suurem kogus.
Ligi poolele inimkonnast ei ole v6imalik kohandada ka n8 m66dukat varianti.
…ja seda uuringut, et kuidas see m66dukas suhkrutarbimine 30 aasta m88dudes “pilti” annab, seda ei ole mina n2inud. Lihtsalt 8eldakse sulle, et sa oled vanaks j22nud kui h2daldad jne. Diagnoosi a la…te olete lihtsalt juba vana kiputakse panema isegi juba 30+ inimestele.
september 8, 2011 at 11:02 e.l. #312521gmaster
MemberNojah, pigem mõtlesin lihaseid kuigi “organism” iseenesest “lihaseid” ei välista
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Oleme siiski korrektsed, eriti arvestades seda, et ma su mõtteid lugeda ei saa.
Jätkuvalt ütlen et minu silmis organismile suhkur vajalik ei ole ja “pigem positiivselt” ta kohe kindlasti ei mõju. Jutt siis sahharoosist.
Lihase glükogeenivarusid saab ka muude süsikatega täita.
…Refined sugar contains no fiber, no minerals, no proteins, no fats, no enzymes, only empty calories. What happens when you eat a refined carbohydrate like sugar? Your body must borrow vital nutrients from healthy cells to metabolize the incomplete food. Calcium, sodium, potassium and magnesium are taken from various parts of the body to make use of the sugar. Many times, so much calcium is used to neutralize the effects of sugar that the bones become osteoporotic due to the withdrawn calcium.
september 8, 2011 at 11:10 e.l. #312522Archangel
MemberMina ei tea mitte yhtegi m66dukat suhkrutarbijat. Pea igas asjas on suurem kogus.Ligi poolele inimkonnast ei ole v6imalik kohandada ka n8 m66dukat varianti.
…ja seda uuringut, et kuidas see m66dukas suhkrutarbimine 30 aasta m88dudes “pilti” annab, seda ei ole mina n2inud. Lihtsalt 8eldakse sulle, et sa oled vanaks j22nud kui h2daldad jne. Diagnoosi a la…te olete lihtsalt juba vana kiputakse panema isegi juba 30+ inimestele.
No nüüd siis tead. Paljast suhkrut ei kasuta ma tegelikult kuskil oma toitudes ega jookides. Küll aga söön seda omajagu sisse osade toiduainetega. Kuid kohe kindlasti mitte üleliigselt. Arvestades, et mõni päev on süsivesikute tarbimine kõigest 100g ümber siis juba see on vägagi mõõtukas kogus. Isegi 200g-ni minnes mida ei juhtu väga tihti, võiks seda pidada suhteliselt mõõdukaks tarbimiseks.
Probleem ekstreemsustega on see, et kui sa keelad inimesel suhkrut süüa siis võivad tekkida tõsised psühholoogilised probleemid. Inimene hakkab igat toiduainet paaniliselt uurima, et teada saada, kas seal on suhkrut sees. Kui kogemata sööb suhkrut sisaldavat toitu siis võib lausa paanikahoog tekkida kuna tema aju on juba ümber programmeeritud suhkrut kartma ja vältima kuna tema mõistuses on tegemist juba vaat-et surmalähedase olukorraga.
Sa spekuleerid oma suhkruvastasusega liialt palju. Vbl on tõesti ohutum seda tunduvalt vähem tarbida kui isegi mõõdukad tarbijad seda teevad. Kuid sa ei tea seda. Nagu juba ütlesin – mingite kindlate toiduainete vältimine võib psühholoogiliste probleemide näol palju hullemalt kätte maksta, kui mõned füsioloogilised mured, mida minu teada pole suurt kellegil tuvastatud.
Probleemide küüsis vaevlevad ikka need, kel muud tervisehädad, ülekaalulisus, vähene aktiivsus ning ekstreemne ületarbimine.
Oleme siiski korrektsed, eriti arvestades seda, et ma su mõtteid lugeda ei saa.Jätkuvalt ütlen et minu silmis organismile suhkur vajalik ei ole ja “pigem positiivselt” ta kohe kindlasti ei mõju. Jutt siis sahharoosist.
Lihase glükogeenivarusid saab ka muude süsikatega täita.
…Refined sugar contains no fiber, no minerals, no proteins, no fats, no enzymes, only empty calories. What happens when you eat a refined carbohydrate like sugar? Your body must borrow vital nutrients from healthy cells to metabolize the incomplete food. Calcium, sodium, potassium and magnesium are taken from various parts of the body to make use of the sugar. Many times, so much calcium is used to neutralize the effects of sugar that the bones become osteoporotic due to the withdrawn calcium.
Su jutus on point. Aga jällegi on tuvastatav probleemid siiski pigem neil, kelle menüü igatepidi lonkab, on ülekaalulised, vähe aktiivsed ning tarbivad liialt palju.
Terve inimese keha jaoks on törts suhkurt olematu probleem.
september 8, 2011 at 11:11 e.l. #312524AlanBStard
ModeratorAga valgusta mind. Kui panen kohvi sisse suhkrut, siis kuidas täpsemalt mu tervis sellest halvemaks läheb?Üks asi mida kohe võib öelda et enamikul lähevad hambad kehvemaks. Ja kui hammastega on nt juba tõsised probleemid siis see on üsna hävitav kogu organismile, sh aju, süda, immuunsüsteem (sh autoimmuunhäired).
Põletikus hambad tunduvad üsna sarnane potentsiaalne vikat nagu mõnede arvates kurgumandlid.
Aga hammaste tervis on muidugi väga palju ka geneetiline.
Rohkem pole uurinud ega mõelnud aga tundub et mõjusid on ikka veel.
september 8, 2011 at 11:15 e.l. #312527Archangel
MemberÜks asi mida kohe võib öelda et enamikul lähevad hambad kehvemaks. Ja kui hammastega on nt juba tõsised probleemid siis see on üsna hävitav kogu organismile, sh aju, süda, immuunsüsteem (sh autoimmuunhäired).Põletikus hambad tunduvad üsna sarnane potentsiaalne vikat nagu mõnede arvates kurgumandlid.
Aga hammaste tervis on muidugi väga palju ka geneetiline.
Rohkem pole uurinud ega mõelnud aga tundub et mõjusid on ikka veel.
Minu arvates on jällegi tegemist mitme asja koosmõjul. Terve inimene oma tervete hammastega vaevalt peaks törtsu suhkrut kartma.
Kuid need, kelle menüü niigi lonkab, juuakse päevas 10 tassi kohvi suhkruga siis ma ei imesta tõesti, et lõpuks on hambad läinud.
Liialt palju kiputakse ühe aine ohtu esile tooma, kuigi enam kui tõenäoline on, et probleemide põhjustajaks on mitme asja koosmõjud. Ning mõõdukuse piirides võib kõike nautida ja tarbida.
september 8, 2011 at 11:16 e.l. #312528htilga
MemberJutt siis sahharoosist.Oota aga miks me üldse sahharoosist siis räägime, kui selle võiks vabalt dekstroosiga asendada? Mida me loodame saada sahharoosist, mida meile dekstroos ei paku? Odavamat hinda?
september 8, 2011 at 11:16 e.l. #312530gmaster
MemberTerve inimese keha jaoks on törts suhkurt olematu probleem.Loomulikult ei tee mõned grammid midagi.
Aga kui süsikatest pooled on suhkrust?
Kui kõik süsikad on suhkur? (mäletad, väitsid, et tervise seisukohast süsikal ja süsikal vahet pole….soovid ehk end selles nüüd parandada?)
Mida me loodame saada sahharoosist, mida meile dekstroos ei paku? ODAVUS. Ja ega dekstroos suurt targem pole..
september 8, 2011 at 11:16 e.l. #312531Aile
MemberNo nüüd siis tead. Paljast suhkrut ei kasuta ma tegelikult kuskil oma toitudes ega jookides. Küll aga söön seda omajagu sisse osade toiduainetega. Kuid kohe kindlasti mitte üleliigselt. Arvestades, et mõni päev on süsivesikute tarbimine kõigest 100g ümber siis juba see on vägagi mõõtukas kogus. Isegi 200g-ni minnes mida ei juhtu väga tihti, võiks seda pidada suhteliselt mõõdukaks tarbimiseks.Probleem ekstreemsustega on see, et kui sa keelad inimesel suhkrut süüa siis võivad tekkida tõsised psühholoogilised probleemid. Inimene hakkab igat toiduainet paaniliselt uurima, et teada saada, kas seal on suhkrut sees. Kui kogemata sööb suhkrut sisaldavat toitu siis võib lausa paanikahoog tekkida kuna tema aju on juba ümber programmeeritud suhkrut kartma ja vältima kuna tema mõistuses on tegemist juba vaat-et surmalähedase olukorraga.
Sa spekuleerid oma suhkruvastasusega liialt palju. Vbl on tõesti ohutum seda tunduvalt vähem tarbida kui isegi mõõdukad tarbijad seda teevad. Kuid sa ei tea seda. Nagu juba ütlesin – mingite kindlate toiduainete vältimine võib psühholoogiliste probleemide näol palju hullemalt kätte maksta, kui mõned füsioloogilised mured, mida minu teada pole suurt kellegil tuvastatud.
Probleemide küüsis vaevlevad ikka need, kel muud tervisehädad, ülekaalulisus, vähene aktiivsus ning ekstreemne ületarbimine.
Su jutus on point. Aga jällegi on tuvastatav probleemid siiski pigem neil, kelle menüü igatepidi lonkab, on ülekaalulised, vähe aktiivsed ning tarbivad liialt palju.
Terve inimese keha jaoks on törts suhkurt olematu probleem.
Kui lugeda ei viitsi, miks siis kirjutada… gmaster t6i yhe suhkruga seotud aspekti v2lja. Tegi puust ette ja v2rvis veel punaseks ka.
Sa s88d ikka liiga v2he sysivesikuid…ja neid ka valesid asju.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.