sügav vs paraleeli kükk
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » sügav vs paraleeli kükk
- This topic has 16 replies, 9 voices, and was last updated 15 years, 2 months tagasi by
ROtter.
-
AutorPostitused
-
november 8, 2010 at 2:08 p.l. #18338
Anonüümne
Guestmis vahe on sügav ja paraleel kükil lihaskasvu vahe.
sügavat on raskem teha paraleeli tunduvalt kergem.
november 8, 2010 at 2:56 p.l. #281790Ruts456
Membermis vahe on sügav ja paraleel kükil lihaskasvu vahe.sügavat on raskem teha paraleeli tunduvalt kergem.
sügavkükil on tunduvalt rohkem töös ka reie tagaosa. Mul on peale rasket kükki alati see valus.
november 8, 2010 at 3:15 p.l. #281792rait83
MemberIse plaanin nüüd alustada sellist pulli, et üks küki trenn on kang kõrgemal jalad kitsamalt, teine trenn kang madalamal jalad laiemalt. Vahelduseks teen ka kastikükki mõnikord. Muidugi on sügavamale kükkides ikka raskused väiksemad, aga minumeelest on ka ok kui paralleeligi kükkida. Petta ennast pole mõtet ja mingite ulmeraskustega veerandkükke teha, kui see just taotluslik või mingil põhjusel vajalik pole.
november 8, 2010 at 3:24 p.l. #281795Janar Rückenberg
MemberVahe on täiesti elementaarne ja mingit erilist “tuumafüüsikat” siin ei olegi. Esiteks, puhtmehhaanilist tööd tuleb ju sügavküki korral rohkem teha. Kas sa lased poole peale või teed täisamplituudil…on ju vahe sees, lihtsalt mõistetav, mida sügavamale lased, seda rohkem tööd pead tegema. See, mida Ruts456 ütles, on tõsi, mida enam paralleelist allapoole minna, seda väiksemaks läheb nurk keha tüve ja reie – vahel ehk seda enam painutatakse keha tüve reite suhtes ette ehk omakorda seda rohkem venitatakse puusasirutajad (tuhar ja tagakülg) välja. Väljasirutatud puusasirutajad ongi need, mis keha sellest ettepainutusest peavad tagasi üles sirgestama. Mida madalamale seljale võtad kangi, seda enam kehast ette pead painutama. Paralleelini lastes keha eriti ette ei paindu ja kükk on rohkem rõhuga nelipea pealt. Ühesõnaga puusast ettepaine ei ole paralleeli korral nii suur kui sügavküki korral ja puusasirutajate potentsiaali ülestulekul võrreldes sügavkükiga kasutatakse vähem.
november 9, 2010 at 11:32 e.l. #281891matjusm
MemberSügav kükk on minu meelest ainus tõeline kükk. Ma kükin ainult sügavale (ehk et nii alla kui saan minna ehk kuni reied ja sääred puutuvad kokku). Kunagi varem kükkisin paraleelini kuid pärast seda kui olen hakanud sügavalt kükkima, ei ole suutnud tagasi poolkükkideni minna sest väga ebaloomulik tundub kui ma kusagil suvalises kohas langemise peatan ja siis sealt üles lähen.
Siin on üks hea artikkel küki kohta mis räägib ka sügavatest kükkidest: http://www.ironmanmagazine.com/site/squats/
november 9, 2010 at 11:39 e.l. #281893Sarge
MemberVastan siis ühe lausega. Rekruteeritakse rohkem lihaseid töösse.
november 9, 2010 at 1:28 p.l. #281901LB
MemberVastan siis ühe lausega. Rekruteeritakse rohkem lihaseid töösse.[rekru.teerima <55:-.teerida, -teerin> (sõduriks, nekrutiks) värbama ] Mida see lause siis täpsemalt tähendas?
november 9, 2010 at 1:36 p.l. #281903Ruts456
Member[rekru.teerima <55:-.teerida, -teerin> (sõduriks, nekrutiks) värbama ] Mida see lause siis täpsemalt tähendas?Kasutatakse rohkem lihaseid.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 9, 2010 at 1:39 p.l. #281904ROtter
MemberVastan siis ühe lausega. Rekruteeritakse rohkem lihaseid töösse.Äkki kirjutaks, millised lihased lisanduvad täisküki vs paralleelkükiga puhul?
november 9, 2010 at 9:16 p.l. #281925Sarge
MemberÄkki kirjutaks, millised lihased lisanduvad täisküki vs paralleelkükiga puhul?Tuhar, reie kakspea ja puusad.
november 10, 2010 at 5:34 e.l. #281942ROtter
MemberTuhar, reie kakspea ja puusad.Ja paralleelküki puhul need lihased ei tööta või?
november 10, 2010 at 6:13 e.l. #281945Flyblow
MemberJa paralleelküki puhul need lihased ei tööta või?Järelikult mitte. Nelipealihas teeb tööd ja ülejäänud vaatavad pealt.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 10, 2010 at 8:18 e.l. #281955matroxx
MemberIse olen ainult paralleelküki teinud ning tundus,et võtab ühtlaselt kõikjalt.
november 10, 2010 at 8:40 e.l. #281960Sarge
MemberJa paralleelküki puhul need lihased ei tööta või?Minu näpukas.Lihase asemel peaks olema lihaskiude.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Teevad küll, kuid sügavküki puhul rohkem (kuid mitte väga palju rohkem).
Soovitatakse teha mõlemaid, et üks trenn sügavkükk ja teine trenn paralleelkükk.
Üks pisike artikkel ka: LINK!
november 10, 2010 at 8:41 e.l. #281962Janar Rückenberg
MemberTulles Sarge´le appi, siis on tõepoolest nii, et mida enam allapoole lähed paralleelist, seda enam suurem on tuharalihase mõõdetud aktiivsus kükkimisel. See on 100% iga kükkimise stiili korral nii. Enamasti saab seda väita ka reie – kakspealihaste korral ehk mida enam lähed paralleelist allapoole, seda suurem on reie tagakülje osalus ülestulekul. Reie tagakülje aktiivsuse ja paralleelini kükkimise seoses ei olda aga nii üksmeelsel seisukohal, kuna on katsetusi, kus on võrreldud nii paralleelkükki ja täiskükki ja tulemusena on reie tagakülje aktiivsus sisuliselt ikka sama, võib – olla täisküki korral vaid tühiselt suurem aktiivsus. Ent lugege mu viimast artiklit kükist…siin tulebki mängu seesama teema. See, mille pealt me valdavalt kükime sõltub ikkagi suhteliselt üheselt täpse küki biomehhaanikast. Kui te kükite nii, et jalgade vahe on hästi lai, sääred jäävad põrandaga sisuliselt vertikaalseks ja küki saavutamine toimub valdavalt kehatüve ettekallutuse arvelt, siis kükkige või veerandi peale, ikkagi teeme sellise stiili korral selle kükiliigutuse valdavalt tagumise lihasahela pealt.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.