Südameprobleemid
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Südameprobleemid
- This topic has 187 replies, 79 voices, and was last updated 10 years, 5 months tagasi by
Miku18.
-
AutorPostitused
-
november 4, 2006 at 7:51 e.l. #94088
ROtter
MemberSuur osa valudest südame piirkonnas ei ole seotud südame tööga. Valu südame piirkonnas võib olla tingitud psüühilisest üleelamisest, stressist, roietevaheliste närvide põletikust, rinnalihase venitusest. Südame piirkonnas põhjustavad valu ka kopsu-, söögitoru- ja maohaigused.
Valu põhjustab ka südame ülepingutus.
Täpse diagnoosi saamiseks pead ikkagi pöörduma arstide poole.
november 4, 2006 at 8:58 e.l. #94094Heix89
Membermul on pool aastat see “tühine närvipõletik”ükski tervisehäda pole tühine
Seda küll, jah, aga samas kõvasti leebem kui mingi südamelihase põletik, klapijama vms.
november 4, 2006 at 10:12 e.l. #94096SHOXi
Memberendal oli ka rinnus valu ja hingata oli valus, perearst ütles et arvatavasti närvipõletik, valuvaigisti ja soojas olla
november 6, 2006 at 8:35 e.l. #94105greenu
Membermina läksin ka paar aastat tagasi suure paanikaga arsti juurde et valu rinnus .. kuid õnneks oli see sama närvipõletik … paar kuud oli ja läks üle … nüüd see aasta samuti kuid ainult paar nädalat … suht jama asi … aga vähemalt pole midagi püsivat … et ära liiga muretse muidu saad muretsemisest südamevalu:) … et mine arsti juurde … suvel sain nii hästi et kui läksin perearsti juurde siis sain kohe ka kõrvalmajas ekg tehtud et sain kiiresti vastuse ka …
detsember 9, 2006 at 7:45 e.l. #97690AA
MemberTere! Mulle jäi silma üks OldMan´i kunagine kirjutis:
Peale konkreetse lihase saab oma koormuse ka südame-veresoonkond, närvisüsteem, neerud, maks, muutub verepilt ja kloriidide tasakaal. Konkreetse lihase jätame puhkama 5-7 päevaks ja anname tööd teisele lihasele. Mis toimub. Süda, närvisüsteem, verenäidud ei ole veel täielikult taastunud eelmisest koormusest ja töötavad kerge väsimuse foonil, järelikult mitte kõige efektiivsemalt. Edasi. Töötame selle lihase läbi ja jätame ta taastuma 5-7 päevaks ning asume järgmise lihase juurde. Süda, verenäidud jne. ei taastu jälle täielikult ja anname uue koormuse otsa. Nüüd on süda väsinud veel rohkem kui eelneval korral ja täielikult taastumata anname talle jälle suure koormuse. Nädala lõpuks on kõik lihased korralikult läbi töötatud ja süda väsinud. Esmaspäeval alustades uut ringi, kui lihased on maksimaalselt taastunud, ei pruugi süda ja närvisüsteem olla välja puhanud. Järelikult, sundides ennast maksimaalselt pingutama iga päev, jõuate te ületreeningu künnisele.
Mure selline. Nimelt olen ise igal aastal umbes kaks kolm korda uuesti alustamas jõusaali treeninguid.
Ja asi näeb tavaliselt välja nii, et alguses on tervis järjest parem aga siis kolme kuni kuue kuu pärast olen südamega kimpus taas ning pean treenimise lõpetama.
Mingi 7 a tagasi pandi mulle südamereuma välja ja pärast seda ei olegi saanud järjest aastatki treenida ilma et vahepeal südamejamad ei tuleks – extrasüstolid. Nö “pakend” kasvab väga hästi kui vähegi liigutan aga sisu ei taha kuidagi järgi tulla!
Saan aru, et peaks ehk enam aeroobset tegema aga see rauatõstmine meeldib, mis teha.
Pikk lugu lühikeseks, tekkis paar küsimust:
1. Kui pikk võib olla maksimaalne vahe (puhkepäevad) sama lihasgrupi treenimisel selleks, et lihase kasv ja areng ikka toimuks?
2. Eelnevast küsimusest tingituna – kuidas siis võiks nö lihastreeningu ja südametaastumise suhe olla? Kuidas jõuttrennid ja puhkepäevad (südamele siis) peaks jaotatud olema?
Tänud!
detsember 9, 2006 at 8:31 e.l. #97693SHOXi
Membersee puhkepauside vahe oleneb sinu vormist ja ka aeroobse tasakaal sõltub ainult sinust. 3x nädalas peaks aeroobset teha. Alusta vaikselt, küll pärast jõudu ja jaksu rohkem
detsember 9, 2006 at 9:31 e.l. #97697Creek
MemberSaan aru, et peaks ehk enam aeroobset tegema aga see rauatõstmine meeldib, mis teha.See, sul rauaga meeldib möllata ei tähenda ju et aeroobset ei peaks/tohiks teha. Trenni lõppu ~30min oleks ka väga hea.
Pole nüüd mingi südame spets ja väga palun, et kui ma nüüd eksin siis keegi mind parandaks, aga ma usun, et kui teha ka aeroobset siis on ka süda paremas korras.
detsember 9, 2006 at 10:11 e.l. #97701alr89
MemberSee, sul rauaga meeldib möllata ei tähenda ju et aeroobset ei peaks/tohiks teha. Trenni lõppu ~30min oleks ka väga hea.Pole nüüd mingi südame spets ja väga palun, et kui ma nüüd eksin siis keegi mind parandaks, aga ma usun, et kui teha ka aeroobset siis on ka süda paremas korras.
On ikka jap aeroobne arendab südame lihast.
detsember 9, 2006 at 11:48 e.l. #97712gmaster
Memberpõhimõtteliselt on kord nädalas lihast teha täiesti normaalne, kui kava on korralikult jaotatud.
ja aeroobne on väga tähtis. alguses ei soovitaks 30 min peale jõutrenni teha, see on päris suur koormus. alustaks 15st ja mõne nädalaga võib 30 peale tõsta
teine võimalus oleks aeroobset eraldi päeval teha
detsember 9, 2006 at 12:54 p.l. #97725Aile
MemberEnne, kui trenni teha on vaja ennast korralikult terveks ravida. Arvestada tuleb ka nende “neetud” ravimite n6rgestavat m6ju organismile.
Taastumise ajal v6iks treening v2lja n2ha ravikehakultuurina. See v6ib aega v6tta m6ne kuu. Edasi on tunde kysimus…
detsember 9, 2006 at 3:55 p.l. #97742Xero
MemberMul ka südamega jama. Tegelt ma ei tohiks jõutrenni tehagi, aga jällegi, mis teha,olen sõltuvusest rauast
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga mul töö on selline mis lubab üle nädala trennis käia – ühe nädala käin trennis, võtan nädala jooksul kõik lihased järjest läbi ja järgmine nädal on puhkus. Töö ise, võib öelda, on aktiivne, väheke füüsiline ja pean seda suht aeroobseks, sellele vaatama katsun vähemalt ühel korral nädalas aeroobset teha, kas siis jooksmine või ujumine, rohkem eelistan ujumist. Aga kui süda haige, võib selline treeningsviis südant veel rohkem rivist välja viia? Kuigi arst on korduvalt öelnud, et pole üldse soovitav jõudu teha teen ikkagi. Olen ikka rumal küll, tean oma probleemi, saan sellest ja saan arstist aru, aga ei saa kangidest-hantlitest eemal olla. Suurim hirm ongi, et võib midagi hullu juhtuda ning siis on kõik võimalused trenniks kadunud… proovin lihtsalt mitte üle pingutada ja mitte väga suuri raskusi kasutada, aga kas see aitaks..
detsember 9, 2006 at 4:04 p.l. #97744QWE8
MemberMul ka südamega jama. Tegelt ma ei tohiks jõutrenni teha, aga jällegi, mis teha,olen sõltuvusest rauast
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Aga mul töö on selline mis lubab üle nädala trennis käia – ühel nädala käin trennis, võtan kõik lihaseid eri päevadel läbi ja järgmine nädal on puhkus. Töö ise ka suht füüsiline ja pean seda suht aeroobseks, sellele vaatama katsun vähemalt ühel korral nädalas aeroobset teha, kas siis jooksmine või ujumine, rohkem eelistan ujumist. Aga kui süda haige, ei tohiks ju selline treenimis viis südant veel rohkem rivist välja viia? Kuigi arst on korduvalt öelnud et pole üldse soovitav jõudu teha. Olen ikka rumal küll, tean ja saan arstist aru, aga ei saa kangidest-hantlitest eemal olla. Suurim hirm ongi et võib midagi hullu juhtuda, aga proovin lihtsalt mitte üle pingutada ja mitte väga suuri raskusi kasutada, aga kas see aitaks..
Soovitaks sul ja ka teema algatajal alternatiivmeditsiini poole pöörduda.
Kuigi paljud ei usu sellesse on ikkagi palju näiteid, kus isegi tava arstilt surma diagnoosi saanud inimene on ravitseja käe läbi tervenenud.
detsember 9, 2006 at 4:13 p.l. #97747AA
MemberSuur tänu vastamast, kuid ükski ei vastanud mu küsimustele
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ehk kui pikk puhkus sama lihasgrupi treenimise vahe võib olla, et edasi, mitte tagasiminek toimuks ?
Mis puudutab igasugu posijaid, sensitiive või kuidas iganes nad end ei nimetaks, siis nendest soovitan soojalt kõigil eemale hoida. Enamus neist on lihtlabased soolapuhujad ehk inimeste hädade ärakasutajad endale elatise teenimiseks ning teine osa neist ei tea ise ka sageli, millega mängivad. St vaimumaailm on vägagi reaalne ning paraku ei ole häid deemoneid olemas
. Kui haigeks jäin, siis käisin suure osa nö eesti alternatiivtegijatest läbi ja sain hulga jamasid juurde
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. Tõelise Jumaliku abi osaliseks sain, kui sain ristitud ja tegin otsuse Jumala kasuks!
detsember 9, 2006 at 4:49 p.l. #97752gmaster
Membervastati ju küll
nädal vahet on lihase kasvuks normaalne
detsember 9, 2006 at 5:04 p.l. #97753AA
MemberVahest sõnastasin tõesti küsimuse halvasti
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> aga point siis selles, et mis võiks max vahe olla?Ei ole ju võimalik teha nädalas 3x jõutrenni, 3x aeroobset ja siis veel 3 päeva puhata
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.