Skip to main content

Südameprobleemid

Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Südameprobleemid

Viewing 15 posts - 61 through 75 (of 188 total)
  • Autor
    Postitused
    kent
    Member

Ekg on mul korras. Ma käisin 2x arsti juures ja esimene kord kuulas ta mu südant ning ütles, et rütm tuleb valest kohast ja mingi kahin on sees.

Kui ma järgime kord uuesti läksin, siis oli see hommikupoole ja kahin oli kadunud. Kuid siis uuris ta mind selle aparaadiga millega sisse näeb. Sealt selgus, et kodadest tulenevad rütmihäired ja et kõik neli klappi sulguvad. Aga ühel klapil olevat mingi iseärasus. Nimelt ta küll sulgub, aga on elastne ja paindub kõveraks.

Muud näidud olid korras, ainult et kolostorool on 5 asemel 6,7.

Koormustesti läbisin ka edukalt

Aga küsimus seisneb mul ikkagi selles, et miks mul on rütmihäired ning kas neid on võimalik kuidaga korda teha? ( Kuidagi jooksmisega äkki?)

ROtter
    Member

Südame rütmihäired võivad olla ohutud ( nn. vahelöögid ) ja ohtlikud. Kui rütmihäire on püsiv, peab koormus-EKG-l kontrollima, ega tahhükardia liiga suureks ei muutu. Lubatud on dünaamiline koormus testi näidu järgi.Keelatud on kontaktsed spordialad.

Profülaktikaks tuleks süüa iga päev peotäis rosinaid. Kuna ka kolesteroolinäit on kõrge, tuleks erilist tähelepanu pöörata õigele toitumisele. Vastupidavuse treenimine tugevdab südant, kuid kõike tuleb mõistuse piires teha.

kent
    Member

Kuid mis spordialad on kontaktsed?

ROtter
    Member

Kuid mis spordialad on kontaktsed?

Poks, karate, erinevad maadlusviisid jne, ka jalgpall, korvpall, hoki – ühesõnaga ka need spordialad, kus võid kellegagi tahtmatult kokku põrgata.

kent
    Member

Poks, karate, erinevad maadlusviisid jne, ka jalgpall, korvpall, hoki – ühesõnaga ka need spordialad, kus võid kellegagi tahtmatult kokku põrgata.

Aga võistlustants? Seal on ka ju partneriga koos tantsimine, aga seal ei esine erilisi tõukeid

AA
    Member

Aeroobne mõjub igal juhul hästi ilmselt. Aga see EKG asi ongi nii ja naa st kui olin kunagi otsi andmas (tunne siis selline) siis EKG oli täiesti ok. Siis imestasin, et mismoodi need küll end tunnevad, kellel EKG ei ole korras. Ekstrasüstolid pidid kõigil inimestel olema, kuid neid enamasti ei panda tähele ja ei tunta. Ma sain ükskord kogemata pihta kui pulssi vaatasin ja lõi ekstrasüstoli, mis see on. Varem lihtsalt arvasin, et vaja korra sügavamalt hingata ja nagu vähe pigistas ka.

Parabool
    Member

tere , lugesin siin teisi taolisi teemasi ka , kuid tahaks ka enda murele vastust.

Nüüd kolm päeva on vasaku rinna juures (südamepiirkonnas) sügavalt sisse hingates tugev valu läbi käinud ja enam ei taha üle minna. Kunagi käis ka umbes aastas paar korda selline valu aga pärast paari minutit läks üle ja esines jälle pooleaastase vahega. Arst ütles et see kaasnb kasvamisega , nüüd kus just sain 19 ei tohiks enam kasvamisega tegu olla . Ikkagi juba mitu päeva järjest selline imelik seis olnud.

Ise tegelen korvpalliga ja ka jõusaaliga . Spordiarsti juures käisin just neli nädalat tagasi ja ei olnud probleeme südamega ,üleüldse pole kunagi südamega probleeme olnud .

gmaster
    Member

sama jama siin, arvati et närvipõletik, kreemid ja värk ei aidand…

mul nii juba teine kuu

maximus89
    Member

Kui südames see valu oleks siis oleks selline pigistav tunne.See valu mis sul on ei ole midagi hullu, mul ka vahest lööb sisse selline hetkeline, aga see on rinnalihastes.Pealegi süda mitte ei asu vasakul pool, vaid ta asub täpselt keskel, niiet südamevalu sa tunneksid keskel mitte vasakul pool.See et tuksumine on kosta vasakul pool tuleneb sellest et süda on pisut kaldus ja vasakul pool on ribidele lähemal, kui paremal.

gmaster
    Member

aga selles ongi asi, et see pole hetkeline, vaid peaaegu kogu aeg

jaaniuss
    Member

mul oli kah pideval mingid valud rindkeres ja pigistav tunne kah. sissehingates küll polnud. käisin siis uuringutel (ultrahelid jne) ja selgus, et närvidest. süda oli igati tiptop.

theONE1
    Member

Enamasti hirmutabki ära just valu südame piirkonnas, mis on põhjustatud sageli just närvipõletikust. Vaata kas äkki oled saanud vasakule poole külma! Ürita ujuda, massaazi jms.

jorsik
    Member

Tõenäoliselt on roietevaheline närv mingi viga saanud, mul on ka olnud korduvalt. Muud polegi teha kui lasta rahus paraneda, rinnalihaste harjutusi tuleb vähemaks võtta või üldse mitte teha, väga ebameeldiv vigastus on ja paraneb ka mitu kuud.

Mul ka valud olnud. Arst arvaski, et närv ja küllap külma saanud. Aja möödudes kadus.

Parabool
    Member

ei täpselt et kunagi oli ka aga korraks ja siis jälle polnud , nüüd juba järest mõned päevad . Krt küll noh

Viewing 15 posts - 61 through 75 (of 188 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.