Küsimus järgmine on see normaalne kui mul on jlapäev siis kui ma olen kükki ja pressi ära teinud siis on mul süda paha ja ma ei suuda enam edasi treenida.Aga kui on kergem jal päev siis pole hullu.
See on sinu organismi vastureaktsioon tugevale ülekoormusele. Katsu natuke rahulikumalt võtta, ära üle pinguta. Võta maha kas intensiivsust (puhkepausid pikemad) või kui teed intensiivselt, võta raskusi vähemaks. Treeningu ajal jälgi pulssi. Kindlasti ei tohiks see minna üle 150. Noore inimese puhul oleks normaalne vast 110-130 ringis. See on siiski jõu- ja mitte vastupidavusala.
150 max pulss treeningul??? Sutsu vähe pole või. Ma olen paar korda pulsikellaga trennis käinud ja näiteks 6-se seeria lõpus on pulss 180 kandis. Pärast seda kukub muidugi kiiresti 100 kanti.
Kõik inimesed ei ole “mõisa peale” väljas. Pulss 180. Mina teen seda trenni ikka tervise jaoks. Ja keskmisest kobedama väljanägemise pärast. Mitte nagu tippsportlane kes on reeglina siit-sealt opereeritud/lapitud ja 40selt on samad hädad kaelas nagu tavainimesel 60selt.
Aga kui nii pulsi järgi trenni teha, siis ei saagi ju üldse pingutada ju? Seeriatest, mille puhul viimased kordused pole enam-vähem suutlikuse piiril, pole ju lihaskasvu seisukihalt võttes kasu. Või olen ma millestki valesti aru saanud.
Kui just ülemõistuse suur koormus ei ole peab saama hakkama, eeldusel et trenn+puhkus+toitumine on korras. Nõks on selles, et see paha tunne ehk pildi eest minek on tõesti signaaliks ülekoormuse suhtes. Seda saab vältida treeningu kormuste mõislikul jaotumisel ja täiemahulise soojendusega, millega valmistad ennast ette. Kui oled lais soojendaja tule rattaga trenni, mõju on sama…Ei saa ju nii, et organismi puhkeseisundist kukud jalapressi punnitama, ime siis pole kui…