Süda
- This topic has 17 replies, 11 voices, and was last updated 18 years, 5 months tagasi by
Bonsuna.
-
AutorPostitused
-
august 14, 2007 at 3:40 p.l. #11449
Existence
MemberTere!
Olen 15 aastane noormees ,trenni olen teinud üle poole aasta ,kaal 72kg ja pikkust 175 cm.Mure siis selline et vahel hakkab süda kahtlaselt torkima ,kas võib see seotud olla kuidagi trenniga ?
august 14, 2007 at 3:51 p.l. #122231asdfghjkl
MemberTere!Olen 15 aastane noormees ,trenni olen teinud üle poole aasta ,kaal 72kg ja pikkust 175 cm.Mure siis selline et vahel hakkab süda kahtlaselt torkima ,kas võib see seotud olla kuidagi trenniga ?
See on tõenäoliselt sellest, et keha areneb kiiremini, kui süda. Idee siis selles, et keha ruumala aina kasvab, aga süda jm sise-elundud ei jõua niikiirelt kaasa kasvada, ja siis neil on ülepinge jastress, et niisuurt enneolematut keha käsitleda.
august 14, 2007 at 4:07 p.l. #122233Capricorn
MemberÄkki teed aeroobset treeningut liiga vähe?
august 14, 2007 at 4:27 p.l. #122235gmaster
Memberoled sa üldse kindel et see on süda?
see võib olla ka magu või roidenärv.
igatahes, käi arsti juures ülevaatusel
tervist!
august 14, 2007 at 4:34 p.l. #122236Kreks
MemberVõta trennis rahulikult, ära üle pinguta ja tee aeroobset (jooksmine, ujumine jne – südamele head).
august 14, 2007 at 6:59 p.l. #122253Existence
MemberNo trenni teen ma ülepäeviti ja peale trenni jooksen 45 minutit ,ujumas käin praeguste ilmadega iga päev.Ma arvan et qmasteril on õigus selle roidenärviga.Arst ütles kunagi et see võib olla sellest et närv jääb kuhugi kinni ,ebaühtlases asendis tekibki see torkimine tavaliselt.
Tänud asjalike vastuste eest
august 14, 2007 at 7:30 p.l. #122254gmaster
Memberoleneb kui hullult see sul torgib, võibolla oleks parem kiropraktiku juures käia
august 14, 2007 at 9:18 p.l. #122268Aken
MemberVaevalt see midagi hullu on. Arvatavasti see roidevaheline …. mis on normaalne. Endal ka mõnikord.
august 14, 2007 at 9:34 p.l. #122270Existence
MemberMa arvan kah et see midagi hullu pole ,lihtsalt küsisin
august 14, 2007 at 10:41 p.l. #122273jrx
MemberKoormustest on vaja ära teha.
Mul oli roietevaheliste närvide valusid… aga mul oli ka WPW sündroom
august 15, 2007 at 7:38 e.l. #122287rainisk
MemberAga äkki oleks ikka mõtet kontrollimas käia ? Äkki on midagi hullemat. Parem ikkagi karta kui kahetseda. Mu sugulasel oli ka valu roietes ja südames, aga noh nagu Eesti mehed ikka, siis mõtles, et küll läheb üle, võtab paar valuvaigistit ja kannatab ära. Kannatas ja kannatas, kuni ei pidanud vastu ja kutsus kiirabi, aga kannatas liiga kaua, kiirabi jäi u 10 minutit hiljaks ja nüüd pole seda meest meie hulgas juba aastakese
august 15, 2007 at 8:26 e.l. #122292Aken
MemberKui see valu tuleb, kas siis valus on ainult teatud asendis, või näiteks sisse hingates. Sel juhul peaks olema tegu roietevaheliste närvidega.
august 15, 2007 at 8:39 e.l. #122294gmaster
Memberteoreetiliselt võib olla ka mingi lihas veidi vigastatud
august 15, 2007 at 4:20 p.l. #122330maximus89
MemberSee on 99% tõenäosusega närvidest, mul endal oli ka alguses.Kui see süda oleks, siis sa ei küsiks siin praegu milles võib asi olla.Aga siiski, every now and then…
august 30, 2007 at 10:34 e.l. #123895RideBikes
MemberTervitused kõikidele siinolijatele!
Registreerisin end täna ja ennäe – teema minu jaoks kui rusikas silma auku.
Nimelt käisin just eile arsti juures täpselt sama teemaga. Valusümptomid üsna sarnased eelpooltoodule. Igaks juhuks tegi arst mulle EKG ja ütles, et süda tervel kui purikal. Ja mida ta mulle siis ütles? Tegelikult ei osanud ta mulle mitte tattigi öelda millest see tuleneb, soovitas vaid valuvaigisteid manustada ja küllap see üle läheb!
Eilsetes Seitsmestes uudistes näitas aga lugu sellest noorest Hispaania jalgpallikoondise mängijast, kes ka oma elu mänguväljakule jättis (neid on ju viimastel aastatel päris mitu olnud ja minu teada üks säärane juhtum ka Eestis ühe noormängijaga juhtunud). Novot, seda värki olevat mingit Taani inimesed uurinud ja jõudnud järeldusele, et noored mehed treenivad väga agaralt, samas tuleb ette ka vigastusi, kuid nad püüavad valu peita valuvaigistitega, et mitte põhimeeskonnast välja kukkuda. Samas valuvaigistite tarbimisel pidavatki süda langema ataki eelsesse seisundisse, ning kui samal ajal treenida tekib seal ju meeletu konflikt. Sellest tulenevalt ka noorte meeste surm!
Seega valuvaigistite teed ma tallama ei asu. Õnneks pole ka see valu nii väljakannatamatu.
Jah, tundub, et see valu tuleneb ka minul roiete vahelt.
Seega küsimus meestele, kes selle probleemiga maadelnud on: kuidas te sellest probleemist jagu saite ja kaua see aega võttis?
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.