stressist vabaks või selle ennetamine
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » stressist vabaks või selle ennetamine
- This topic has 18 replies, 13 voices, and was last updated 17 years, 10 months tagasi by
Hellboy.
-
AutorPostitused
-
märts 16, 2008 at 9:49 p.l. #146013
Amarillo
Memberparim stressi ravim on lõhkumine, lihtsalt lähed ja lammutad kuni enam jõudu ei ole, vähemalt minu puhul
märts 16, 2008 at 9:50 p.l. #146015undisputed
Memberparim stressi ravim on lõhkumine, lihtsalt lähed ja lammutad kuni enam jõudu ei ole, vähemalt minu puhulEt, siis tekib 2x stress
märts 16, 2008 at 11:54 p.l. #146039AlanBStard
ModeratorTänapäeva stress on aga teistsugune- see on seotud kas rutiiniga või olukordadega, mida me ei saa mõjutada (nt ummikus istumine). St pingelangust ei tule ja reageerida ka ei saa piisavalt vihaselt.Saab, aga sageli on see karistatav, kriminaalkorras
märts 17, 2008 at 12:41 e.l. #146051Hellboy
MemberMingi teooria kohaselt aitab stressi vastu nö ründa/põgene tüüpi trenn. Kuna meie kehad on pm samasugused kui sadu tuhandeid aastaid tagasi, siis oleme me füüsiliselt programmeeritud nö metsastressile: märkad ohtu, reageerid (ründad/põgened) ja siis on pingelangus. Selliste olukordadega saab keha nagu suht okeilt hakkama. Tänapäeva stress on aga teistsugune- see on seotud kas rutiiniga või olukordadega, mida me ei saa mõjutada (nt ummikus istumine). St pingelangust ei tule ja reageerida ka ei saa piisavalt vihaselt. Sellepärast on head sellised trennid, kus saab lühikese perioodi vältel kõrgel pulsil ja suure intensiivsusega tegutseda (jalka, võitluskunstid või lihtlabane intervalltrenn). Mul on sellest saati, kui kõrgel pulsil lühemaid trenne tegema hakkasin, ärevus ikka tuntavalt alla läinud. Ei ärka enam öösel üles sellepärast, et kontrollida, kas äratuskell on ikka õigeks ajaks sätitud
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.