Skip to main content

Staatiline kontraktsioon

Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » Staatiline kontraktsioon

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Autor
    Postitused
    T.M.
    Member

Tere,

küsimus selline, et kas kellelgi on kogemusi kasutades staatilise kontraktsiooni meetotit? Kas see treeningmeetod on kohaldatav vaid algjatele või annab ka jõudsa arengu edasijõudnutele. Võiks ka lähemalt kirjeldada staatiliste harjutuste assortiid.

Ette tänades T.M.

TANK
    Member

kasutan ise n. rinna treenimisel liblikal 2-3sek koos hoidmist (iga korduse lõpus) et arendada rinna keskosa.

Olen mingi aeg teinud lõuatõmmete juures staatilisi, arengu üle ei ole kurtnud….. ise arvan et negatiivsed on paremad kui staatilised… aga noh eks igaüks ole erinev.

Arvan et päris algajal pole mõtet staatilistel.

T.M.
    Member

Tegelikult mõtlesin staatilise kontraktsiooni all pigem hoidmisi, s.t. näiteks lamades kangi hoidmist ülemises asendis(käsi lukustamata). Olen lugenud, et pidi aitama max jõudu ka surumisliigutusel tublisti parandada.

Kommentaarid näpunäited on igati teretulnud

Ma saan aru küll jah mida sa mõtlesid. Siiski arvan et negatiivsed on alhajale efektiivsemad, nt rinnalt surumisel lased kangi alla väh. 4 sekundit. Olen niimoodi kükke teinud kunagi, päris hästi mõjub.

T.M.
    Member

Ma sain sinu jutust aru, et algajatel pole mõtet staatilist teha, aga kuidas on asjalood edasijõudnutega?

Äkki jagab ka keegi teine oma kogemusi seoses antud teemaga.

T.M.

Arnold
    Member

Kasutatakse kulturismi treeningu jõutsüklis: hoiad raskust kuni jaksad, orienteeruvalt 30 – 60 sek.

Kasutada saab toda võtetet harjutuste puhul , kus me saame hoida lihast pinges.

Soovitan meetodiga olla ettevaatlik ja kasutada mõõdukalt, väga lihtsalt võib tekkida ületreening

Autor
    Postitused
Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.