Skip to main content

spagaat

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » spagaat

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 34 total)
  • Autor
    Postitused
    norman22
    Member

No mina aru kül ei see sellest kuidas on võimalik spagaat maha saada ilma valuta,kui venitada ainul niipalju,et ei tunne mingit valu,siis ka pole progressi,tuleb lihtsalt moment kui valu liialt suureks muutub ära tabada.

Ma treenin ka praegu spagaati. Pärast trenni venitan ennast igatmoodi, siis istun maha, jalad laiali ja kallutan ennast ette. Kui juba täitsa soe olen, võtan spagaadi sisse ja teen 3 seeriat- 1korra venitan, pean veidi pausi(venitan muid lihaseid), ja siis veel 2 korda.Ja nii ülepäeviti.Alguses oli päris valus, aga nüüd juba palju lihtsam.

Mr.Y
    Member

Soenduseks tuleb ka eraldi venitusi teha, või nt peale tunnist jalatrenni ongi jalad juba soojad? Ja palju neid teete? Ma ise olen koguaeg ainult spagaadi-asendi sisse võtnud, õnneks pole veel vigastusi tulnud.

TANK
    Member

saab ka ilma valuta…. kerget pinget… tundes…

muidugi see võtab rohkem aga kui paar minutit päevas… pigem ikka tund vms.

nii peaks spagaadi saama kätte kuu ajaga…. kui tegu pole just väga vana ja kange inimesega.

muidu soovitan veel raamatut: Rein Jalak ja Inga Neissaar “Jõu ja venitusharjutusi igaühele” kus tutvustatakse PLV meetodit ehk pingutus-lõdvestus-venitus

kindlasti lihas enne korralikult soojaks (ise teen peale põhitrenni)

Põhisoojendus: jalahood taha (ja ikka korralikult jõuga ja iga korraga kõrgemale taha–teeb hästi puusapainutaja lihase soojaks)

Minul näiteks on parema jala reie tagaosa suht nö kinni, nii et enne tuleb seda korralikult venitada. Ja kindlasti sääred soojaks va venitada korralikult.

Hea oleks kui keegi saab vahel aidata venitustega: näiteks oled selili ja keegi surub sul sirget jalga ette vastu rinda (ja kui saavutad max-i, siis hoiab jalga paigal, et lihas veniks—ise ei suuda, valuaisting kipub kogu üritust nurjama, aga kui keegi hoiab, siis kergem keskenduda lihase venimisele)

Ja kui spagaati teed, siis ürita asendit veiei aega hoida, ning KEHA KINDLASTI OTSE, mitte ettekallutatuna (nii vajutad end keharaskusega veel allapoole ja mõju on suurem)

jrx
    Member

See PLV ongi isomeetriline venitamine… Aga raamat on ilmselt hea – autorid on mõistlikud.

Gerryp
    Member

Füsioloogiliselt olen eriline puuhobune. Spagaadi sain maha pärast 6 kuulist venitamist. Iga päev tegin tavalisi venitusharjutusi, kuni ühel päeval eneselegi ootamatult spagaat välja tuli. Kaklustreeneritest, kes võltsideaalide järgi kellegi jalgade otsas trampida sooviks, soovitaksin eemal hoida. Korralik soojendus ja tasapisi igapäev eesmärgi poole. Slow, but sure wins the race

wicked
    Member

on ka olemas mingid masinad, mis ajavad sul jalgu laiali, lastel venitatakse sellega max kuuga spagaat lahti!

maximus89
    Member

Tegelikult isomeetriline tähendab seda, et lihas on surve all, kuid lihase pikkus ei muutu.Näiteks surud käsi omavahel kokku või surud käega vastu seina.Vaadake google’s on definitsioon olemas, kui mind ei usu.

jrx
    Member

Eee maximus ja öelda tahad sa sellega mida?

Isomeetriline jõutreening on see, kus “liigutad” liigutamatuid objekte. Isomeetriline venitamine ehk “contrast-relax neuromuscular fascilitation” on venitamine, kus kasutatakse isomeetrilist pinget ja lõdvestust lihase kontraktsioonirefleksi ületamiseks.

maximus89
    Member

no seda ma ju väitsingi

Klaus
    Member

Kunagi käisin jalgpallitrennis, seal treeniti spagaati niimoodi: võeti asend sisse ja kellel pall munade alt läbi mahtus, hakkasid seda, pisar silmis, enne ja peale igat trenni tegema. paari kuu pärast said kõik hakkama. treeningmeetodid olid sellised nagu eelpoolkirjutajad kirjeldasid.

täpselt sama asi oli lõuatõmbamisega- kes hakkama ei saanud, tegid seda peale õiget trenni nõrkemiseni, kuni asi tulema hakkas. loo moraal selles, et kui väga tahta/ sunnitakse, siis tuleb…

Thomas
    Member

mul on ka selline huvitav asi, et kuskil9-10 aastaset tuli spagaat enamvähem ära küll, vb -5cm jäi puudu aga nüüd ei tule üldse. Nüüd jääb kuskil poole meetri peale asi kinni, kuigi 6-ndast eluaastat kuni preaguseni (nüüd olen 15) olen ühtlaselt ikka trennides spagaati teinud ja muid venitusharjutusi enne ja pärast trenni aga lihtsalt on niimoodi läinud. Äkki keegi oskab öelda, mis selle põhjuseks võib olla? Hiljuti otsustasin, et peab ikka spagaadi ära tegema lähima poole aasta jooksul ning iga õhtu harjutan nüüd põhjalikumalt lisaks trennis tegemisele

jrx
    Member

Lihaste arengust tuleneb see ja see on normaalne.

Edit = aga siis peabki venitama targemalt, et seda venivust säilitada paralleelselt lihaste arenguga

tõstuk
    Member

küsiksin omalt poolt, et kas on võimalik teha üldse kunagi spagaat kui mu jalad lähevad laiali ainult natuke üle 90 kraadi ???

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 34 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.