Skip to main content

Sõudmine vs rattaga sõitmine

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Sõudmine vs rattaga sõitmine

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Autor
    Postitused
    lightning
    Member

10 minutiga , kumbaga kulutab rohkem rasva.

Goleteral
    Member

10 minutiga , kumbaga kulutab rohkem rasva.

Kulutab rasva? Mäsasja, mõtlesid ikka põletab kaloreid?

Oleneb kuidas sõidad, ise arvan et sama ‘effort’-iga põletab sõudmisega rohkem kuna kaasab mõnevõrra rohkem lihaseid tööse – samas rattaga saab pikemalt sõita ilma et keel vestil oleks..

MõmmiLiis
    Member

10 minutit rahulikus tempos sõudmist (ca 2km selle ajaga) kulutab mul pulsikella järgi miski 100-110kcal. Pulss ca 140.

daman
    Member

Ma millegipärast kahtlustan, et sõudmine kaasab rohkem lihaseid ja seega on üldine energiakulu suurem.

Samas, mõlemaga jõuab ennast 10min oksendama ajad täiesti vabalt, kõik oleneb intensiivsusest.

Infinity
    Member

Kui teen soojendust rattaga, põletab miski 60 cal. Kui sõuan, siis 100 cal. 10 minutiga.

-arx-
    Member

pulsi ajab kindlasti ergomeeter kõrgemaks kui velo, samas oleneb mis ettevalmitsus on kui 10 mintsaga ennast anaeroobsega rihmaks tõmbad siis kulutad ikka süsivesikuid kui on hea kerge egot teha siis ma arvan, et see kulutab rohkem kaloreid kuna ei tööta ainult jalad. sama võrdlus ju nt kui tavaline kõnd ja kepikõnd viimane kulutab palju rohkem kaloreid kui ma ei eksi siis pea 50% rohkem.

stumpa
    Member

Kui teen soojendust rattaga, põletab miski 60 cal. Kui sõuan, siis 100 cal. 10 minutiga.

kas pulssi ka jälgite?

sõudes sul lihtsalt pulss kõrgem, sellepärast ka kaloreid rohkem kulub.

Kui sõuad, või sõidad pulsiga ntx 120, on kalorikulu sama, sõudes töötab lihaseid rohkem, seepärast pulss tõuseb kergemalt.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.