Soovin langetada kaalu
Avaleht » Forums » Toitumine » Kaalust maha » Soovin langetada kaalu
- This topic has 39 replies, 9 voices, and was last updated 13 years, 4 months tagasi by
Calor.
-
AutorPostitused
-
september 17, 2012 at 11:04 e.l. #324593
urmasg
MemberAinuke probleem, mis mul tekib, on see, et ma teen õhtusööki 2x ports, et saaks järgmisel päeval lõunaks süüa.
Muidu pole ju probleem, sest õhtu ja lõunasöökide gruppide (köögiviljad.rasvad.sv.valgud) vahekorrad ju samad, ainuke asi, et kolmapäevaks, HI-carb päevale jääb teisipäeva õhtu Low-carb lõuna janeljapäeva Low carb lõunaks jääb kolmapäeva hi-carb lõuna.
Kuidas olukorda lahendada?
Lõuna ja õhtusöögi süsivesikud pärinevad peamiselt prae lisanditest – kartulist, pastast, riisist. Neid võib söögikorrast ära jätta (Low-carb päeval) ja lisada HI-carb päeval. Kui saadad mulle oma e-maili vemma@fitness.ee peale, siis saan saata ka eestikeelsed tabelid, mille järgi kerge toite valida. Kui süsivesikuid ei tarbi, siis suurenda köögiviljade hulka ja muud keerulist polegi.
Mida soovitaksite vahepaladeks?
hetkel mul esimene vahepala pähklid ja kohv ja teine tavaliselt puuvili. Aga nagu aru sain, kuulub puuvili süsivesikute klassi, et parem oleks seda mitte tarbida? (puuviljad väga maitsevad ja nii raske on tegelikult neist mööda vaadata…)
Kas variant oleks mõlemaks vahepalaks tarbida nt pähkleid ja nt toorsalat(kapsas-porgand ilma kastmeta) või nt kurk/tomat/porgand?
Pähkleid võib ikka süüa, aga tasub arvestada, et need sisaldavad palju rasva ja annavad kaloreid. Küll head rasva. Oleneb kogusest. 100gr mandleid annab näiteks 53g rasva, 13g süsivesikuid ja 21g valku.
Meie oleme pigem teinud mitmekesise salati praetud kanafileega näiteks (kookosõli on väga hea küpsetamiseks) või lisanud soola või suitsu lõhet/forelli.
Ma jätaksin puuviljad alguses pigem süsivesiku toidukordadeks nagu programm ette näeb. Neid on igal päeval vähemalt üks ja mõni päev lausa 5 korda
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> .Eks pärastpoole, kui oled kaalu liikuma saanud ja ära harjunud, saab katsetada, kui palju see mõjutab. Üldiselt on süsivesikud hea kiire energia allikas ja organism kasutab seda oma energiavajaduseks eelisjärjekorras, mis tähendab et pole vajadust rasva põletada.
Kui kasutad köögivilju toidu valmistamisel, siis lisa neid salatina juurde ka.
Salatisse saab Low-Carb päeval lisada avokaadot, oliive, mozzarella juustu. Need liigituvad kõik rasvade gruppi. Mulle väga maitsevad.
Oluline on oma söögikorrad etteplaneerida, vähemalt 1 päev ette. Et ei tekiks olukorda, et näljasena minnakse kapi kallale ja hakatakse siis nuputama, mida süüa võiks. Planeerimine on paljuski edu võti. Sellepärast on väljatöötatud programm hea. Ei pea muretsema, kas programm töötab, vaid jälgima, kuidas sellest kinni pidada. Programmi pikkus on 12 nädalat, mille jooksul kinnistuvad uued harjumused ja õpib oma keha tundma niipalju, et suudab tulevikus toiduga oma kehakaalu reguleerida. Meie peres töötas programm väga hästi. 12 nädalaga kadus abikaasal 11,1kg. Tema kasutas abistavaid tooteid juurde (Bod-e burni ja Bod-e Cleanse’i). Seepärast on mul huvitav jälgida, millised erinevused tekivad, kui tooteid ei kasutata.
september 17, 2012 at 5:47 p.l. #324609taskusees
MemberSuured tänud vastuse eest.
Katsun nädala algul kohe planeerida terve nädala menüü ja tõesti, saab ju nii, et jätta/lisada prae lisand. Mul härra nii või naa sööb süsivesikuid prae kõrvale
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Pähkleid olen söönud korraga ca 10 tk ja sellest mulle piisab. Vahele lonksan törtsu piimaga kohvi (jah, tean, et see tabel liigitas piima süsivesikute alla, aga no see on nii väike törts).
Katsun ennast siis natukeseks puuviljadest nö võõrutada, et söön ainult ettenähtud aegadel.
Täna oli tiba aea ja katsusin isegi välja mõelda omale, milliseid variante saaks erinevateks toidukordadeks plaanida. Kuigi esialgu oli suht keeruline ja ajasin näpuga igal pool järge, siis hiljem juba läks ladusamalt. Algul oli küll tunne, et see menüü koostamine paras raketiteadus.
Kindlasti on kõige raskem moment plaanida neid vahepalasid nii, et nad sisaldaks kõiki toiduainete gruppe.. Ma võin järada porgandit või 10 tk pähkleid, aga nii palju süüa ei taha/jaksa/(ajaliselt) ei jõua, et see toidukord kõike sisaldaks.
Samuti ei hakka kahjuks rahakott peale sellele, et igal toidukorral lihalist süüa. Ehk kunagi, aga praegu mitte. Seepärast üritan natuke muude võimalustega läbi ajada, mis ka rahakotisõbralikud oleksid.
Et ennast motiveerida, rääkisin oma härrale ka kõik välja, et mis ja kuidas ja tuletan talle ikka meelde, et ta mul aitaks ennast rajal hoida. Siis ma tean, et keeg natuke jälgib ja soov kõrvale kalduda on väiksem.
Proovisin siis teadlikult täna jälgida plaani. Noh nii ja naa, need vahepalad tahavad veel kõvasti harjutamist…
Tänane menüü oli siis selline:
H: tass piparmünditeed, 2 saia, margariini ja 2 viilu singiga (tean, pole just parim valik, aga poes käisime alles täna ja valisin halvimatest võimalikest variantidest parima)
VP: 4 kreeki, tass kohvi piimaga
L: 2 tk kapsarulle
VP: porgand
Õ: singi-oasalat.
praegu jõin veel ära tassi rohelist teed.
Pole just kõige eeskujulikum menüü, seda kindlasti, aga tahan lihtsalt üles kirjutada ausalt kõik, mis söön, et hiljem oleks võimalik näha mingit arengut.
Esialgu püüan tegelda eelkõige sellega, et lülitada köögivilju oma menüüsse rohkem ja vältida süsivesikuid low-carb päevadel.
Samuti proovin omale pisitasa selgeks teha need smart-toiduained, et mis oleksid parimad võimalikud variandid igast grupist ja soovitatavad kogused.
Postitus sai pikk, aga panen lihtsalt jälje maha siia.
september 17, 2012 at 8:21 p.l. #324617urmasg
MemberProovisin siis teadlikult täna jälgida plaani. Noh nii ja naa, need vahepalad tahavad veel kõvasti harjutamist…
Tänane menüü oli siis selline:
H: tass piparmünditeed, 2 saia, margariini ja 2 viilu singiga (tean, pole just parim valik, aga poes käisime alles täna ja valisin halvimatest võimalikest variantidest parima)
VP: 4 kreeki, tass kohvi piimaga
L: 2 tk kapsarulle
VP: porgand
Õ: singi-oasalat.
praegu jõin veel ära tassi rohelist teed.
Pole just kõige eeskujulikum menüü, seda kindlasti, aga tahan lihtsalt üles kirjutada ausalt kõik, mis söön, et hiljem oleks võimalik näha mingit arengut.
Esialgu püüan tegelda eelkõige sellega, et lülitada köögivilju oma menüüsse rohkem ja vältida süsivesikuid low-carb päevadel.
Samuti proovin omale pisitasa selgeks teha need smart-toiduained, et mis oleksid parimad võimalikud variandid igast grupist ja soovitatavad kogused.
Postitus sai pikk, aga panen lihtsalt jälje maha siia.
Kui saia sööd, siis vali ikka võimalikult täistera tooted, vähemalt osaliselt. Pudru oleks parem variant.
Sa margariini ikka väga armastad?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Proovi oma menüü mitmekesisemaks teha, et Sa ikka vitamiine-mineraale rohkem saaksid.september 18, 2012 at 4:03 p.l. #324670taskusees
MemberEi armasta margariini väga, aga lihtsalt Härra oli mulle ka margariini pannud ja ma alles pärast ütlesin talle, et parem oleks, kui ma seda ei sööks.
Tänane menüü:
H: tass rohelist teed, 2 leiba, üks singiviiluga ja teine pasteediga, ühel kurgiviilud ja teisel tomativiilud
VP: tass kohvi piimaga, veerand õuna (kui avastasin, et südamik on ussitanud, lendas see prügikasti), väike piparkook (möödapääsmatu, ausalt)
L: singi-oasalat, tass kummeliteed
VP: pool porgandit (härra sõi ülejäänud pool ära käest
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>), 0,5l vettÕ: 3 kapsarulli väikse törtsu hapukoorega
hilisõhtul plaanis veel tass rohelist teed 0,5 tl meega.
september 18, 2012 at 7:47 p.l. #324687gmaster
MemberLöö oma kaloraaž kokku, praegu tundub selline koomapatsiendi kaloraaž olevat.
Pingutad üle selle dieeditamisega ja teed karuteene endale.
september 18, 2012 at 8:01 p.l. #324690taskusees
MemberÕhtust.
Ei ole tulnud selle peale, ausalt, et kaloreid arvutada, sest nälga pole. Kui, siis ainult enne magamaminekut läheb kõht tühjemaks (söömise ja magamamineku vahel 3-4 tundi)
Lõin umbkaudsed numbrid kokku ja pean piinlikkusega tunnistama, et seal midagi ilusat polnud, tõesti on vähe.
Samas tundub, et rohkem korraga süüa oleks keeruline. Ei mahu. Eriti kuna ma armastan toidu kõrvale juua teed või vett. Ja pärast söömist tundub tihti, et kõht on juba nii täis ja raske olla.
Katsun homme tublim olla. Selline kaloraaž pole küll mingi eesmärk,…
september 18, 2012 at 8:38 p.l. #324693urmasg
MemberKui põhitoidukorrad on ka nii kerged, siis võivad ka vahepalad toekamad olla. Ei pea ilmtingimata 3 põhitoidukorda olema, kuigi nii on tihti lihtsam.
Miks mitte vett juua muudel aegadel?
september 19, 2012 at 7:44 e.l. #324703taskusees
MemberTööpäeva jooksul tavaliselt kiire ja tegutsemist palju, aeg lendab nii ruttu, et hea, kui söögiaegki meeles on.
Eilne väga madal kaloraaž ehmatas ausalt ära ja ma ei tea, kas nüüd puhtalt teadmisest või eilsest vähe söömisest, oli täna hommikul päris nõrk olla.
Täna on mul siis süsivesikurikas päev. Jee, selle puhul plaanin täna õhtuks süüa spagette (täistera loomulikult) liha-tomatikastmega ja hetkel naudin õuna vahepalaks.
Katsun natukesehaaval ikkagi oma menüüd korrigeerida ja vaikselt muudatusi teha, et esindatud saaksid kõik grupid. Päris suur väljakutse ikkagi see toidukordade planeerimine, eriti, kui mul pole väga palju aega sellega tegelemiseks. Aga ma püüan.
Mõtlesin, et tekitan omale ka mingid verstapostid, et esimeseks eesmärgiks paneks 60 kg ja teiseks siis 57 kg.
60,0 tahan sel aastal kindlasti näha, samuti tahaks 57, kuid ma ei taha ennast näljutada ja kiireid tulemusi, vaid tahaks ikka püsivamalt.
Olen dieete ja toitumist jälginud nii ja naa, teinud trenne jms ja siiani pole miski väga aidanud. Kaalulangetusprotsess on kestnud mul juba ca 2,5 aastat (kõige suurem number, mida kaalul nägin, oli 74,4). Siis võtsin alla 67 kg-le umbes poole aastaga ja siis elukorralduste muudatuse tõttu (elutempo kasvas järsult) võtsin 10 kg alla umbes 3 kuuga, siiani ei tea, kuidas nii juhtus. See kaal aga jäi püsima ja tundus minu keha jaoks mugav. Siis aga tuli trauma ning kaal tõusis taas 66 kg peale, millest suutsin maha raputada 1-2 ning praegu istungi oma 64-65 peal. Seega loodan, et mitte niivõrd dieet aga just et toitumisharjumuste muutmine mind aitaks
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 19, 2012 at 7:55 e.l. #324706vend vähk
ModeratorHuvitav teema ja huvitavad nõuanded. Neid kaloreid on pidevalt näiteks toodud, aga mina isiklikult ei ole nendele kunagi dieetide ajal olulist tähelepanu pööranud. Mul on olnud dieedi ajal päevasid, kus olen kasutanud üle 4000 kcal päevas ja kaal on kukkunud kolinal. Samas on kehakaal 1000 kcal-riga tõusnud üle 3 kg päevas. Nüüdseks olen selgeks saanud, et olen soola suhtes erakordselt tundlik ning magusa suhtes pigem neutraalne. Üldiselt dieedi ajal püüan vältida igasuguseid konkreetseid toidukoguseid ja kellaaegasid ning liigun edasi enesetunde ja kaalu järgi. Kõik on väga individuaalne.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 19, 2012 at 8:03 e.l. #324711JungaTroll
MemberHuvitav teema ja huvitavad nõuanded. Neid kaloreid on pidevalt näiteks toodud, aga mina isiklikult ei ole nendele kunagi dieetide ajal olulist tähelepanu pööranud.
Tundub tõesti, et kaloreid maksab lugeda vaid normaalselt ringi rahmeldaval ja heas vormis noorel inimesel või eluaeg heas vormis (normaalse rasvaprotsendiga) inimestel. Nende puhul toimib asi tõesti nagu kellavärk – viskad menüüst veidi energiat välja ja rasvaprotsent langeb ja ilusti isegi pea võistlusvormini välja.
35-40-45 puhul ja eriti kui nooruses oldud ka veidi “jämedama kondiga” tundub pilt olevat hoopis teine. Hommikuti jooksen + tõmban lõuga 100x, õhtul teen ka ühe trenni, kuid päeval istun rotina kontoris. Ja kui tahad, et kaal ei tõuseks, tulebki istuda “koopainimese” dieedil. Nuta või naera. Tuleb vaadata tõesti ikka kaalu ja peeglit ja enesetunnet. Kui ei lange, siis veel maha. Paraku lõpuks saab endale lubada vaid väga täisväärtuslikke toiduaineid, et midagi puudu ei jääks.
september 19, 2012 at 9:00 e.l. #324717ROtter
MemberMul on olnud dieedi ajal päevasid, kus olen kasutanud üle 4000 kcal päevas ja kaal on kukkunud kolinal. Samas on kehakaal 1000 kcal-riga tõusnud üle 3 kg päevas.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Esimesel juhul tegid sa 3 x päevas trenni ja teise puhul jõid vett.
september 19, 2012 at 6:36 p.l. #324747taskusees
MemberNii, tänase päeva menüü:
H: võileivad singi, kurgi, pasteedi ja tomatiga, 0,5 l vett
VP: õun, kohv, 3 kommi (degusteerimine)
L: kapsarullid 3tk
VP: 3 küpsist (degusteerimine), tass teed
Õ: täisteraspagetid liha-tomatikastmega.
Ostsin poest ka vahepalade tarbeks valmis kodujuustu, saan omale vahepaladeks kodujuustu-kurgi-tomati-rohelise sibula salatit teha tööle kaasa ja kõrvale pähkleid närida.
Naljakas, et ega tegelikult magusa järgi väga enam ei isutagi. Poes ka ei tahtnud igasugust head ja paremat kaasa võtta. Sain veel tuttavaga kokku kohvikus ja üldse ei tekkinud isu mingi kohvi ja koogikese järgi, kuigi viimasest einest oli juba kolm tundi möödas. Hetkel isegi ei häiri eriti, et härra kõrval nt pähkleid sööb (mul täna ju hi-carb päev) või hoopis midagi sellist, mis mul oleks parem söömata jätta.
Loodan, et asi toimib.
Teoreetliselt peaks ju nii olema, et mida edasi, seda kergemaks läheb
september 19, 2012 at 6:39 p.l. #324748gmaster
MemberNii, tänase päeva menüü:
H: võileivad singi, kurgi, pasteedi ja tomatiga, 0,5 l vett
VP: õun, kohv, 3 kommi (degusteerimine)
L: kapsarullid 3tk
VP: 3 küpsist (degusteerimine), tass teed
Õ: täisteraspagetid liha-tomatikastmega.
Ostsin poest ka vahepalade tarbeks valmis kodujuustu, saan omale vahepaladeks kodujuustu-kurgi-tomati-rohelise sibula salatit teha tööle kaasa ja kõrvale pähkleid närida.
Naljakas, et ega tegelikult magusa järgi väga enam ei isutagi. Poes ka ei tahtnud igasugust head ja paremat kaasa võtta. Sain veel tuttavaga kokku kohvikus ja üldse ei tekkinud isu mingi kohvi ja koogikese järgi, kuigi viimasest einest oli juba kolm tundi möödas. Hetkel isegi ei häiri eriti, et härra kõrval nt pähkleid sööb (mul täna ju hi-carb päev) või hoopis midagi sellist, mis mul oleks parem söömata jätta.
Loodan, et asi toimib.
Teoreetliselt peaks ju nii olema, et mida edasi, seda kergemaks läheb
Löö oma kalorid uuesti kokku, mis tuleb? Kirjuta toitainetevahekorrad ka.
september 19, 2012 at 7:05 p.l. #324750taskusees
MemberSain tulemuseks 1440 kcal, SV 51,5% R 34,3% V 14,2%
september 19, 2012 at 7:09 p.l. #324751gmaster
MemberJa mis sa ise kostad nende numbrite kohta?
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.