Soovin langetada kaalu
Avaleht » Forums » Toitumine » Kaalust maha » Soovin langetada kaalu
- This topic has 39 replies, 9 voices, and was last updated 13 years, 4 months tagasi by
Calor.
-
AutorPostitused
-
september 12, 2012 at 6:00 p.l. #23389
taskusees
MemberOlen 21 aastane neiu.
Olen 171 cm pikk, hetkel kaalun 64-65 kg, sooviks saada oma varasem kaal, 57 kg. Juurde hakkasin võtma pärast ühte traumat, mil ei saanud trenni teha.
Minu kehaline aktiivsus piirdub hetkel sellega, et 4-6h tööpäevast olen püstijalu ja liigun palju ringi, veidi ka füüsilist tööd ning 2-4h istun kontoris, töö arvutiga. Hobikorras käin kord-kaks kahe nädala jooksul ratsutamas. Samuti jalutan pärast tööd koju 2km ja käin vähemalt 1x päevas koeraga jalutamas. Hetkel veel teen õhtuti remonti/koristan.
Võin välja ka tuua ligikaudse päeva menüü:
Hommik (7.00) : 2 rukkileiba toorjuustu, atleet juustu, juustuvorsti ja kurgiga, 300 ml piima
Vahepala 1(10.00) : tass kohvi piimaga, suhkruta, 10 metspähklit, 5 kreeki
Lõuna (13.00) : peopesatäiesuurune ports keedetud valget riisi (keedetud puljongiga), 150 g pikkpoiss (valmistatud hakklihast, tomatist, sibulast, munast, 1 saiaviilust)
Vahepala 2(15.30) : 1 õun, tass rohelist teed, 1 sai margariini ja juustuviiluga
Õhtu (19.00) : 100 g täisteraspagetid, 1 kulbitäis tomatikastet lihapallidega, pokaal punast veini.
Päeva jooksul sõin veel 4 kalevi tavalist küpsist.
Lisaks joon vett ca 1l.
Hommikuti söön vaheldumisi võikusid, munaputru, neljavilja või kaerahelbeputru või maitsestamata maisihelbeid piimaga.
esimene vahepala tavaliselt tass kohvi piimaga ja 10 metspähklit/kreeka pähklit
lõunaks söön kartulit/riisi/täisterapastat kana/punase liha/kalaga
teiseks vahepalaks, olenevalt päevast, kas 1 ports puuvilja või harva kui töökohustus nõuab, maiustuste degusteermine (olen degusteermisel küllalt tagasihoidlik)
Õhtuks suht sama mis lõunaks (teen õhtul suurema portsu sööki, et järgmisel päeval sama asja töö juurde lõunasöögiks kaasa võtta).
Olen proovinud süüa kogustelt rohkem ja vähem. Rohkema puhul hakkab kaal kohe lisanduma, vähema puhul tekib mingi aja järel totaalne nälg ja siis on tunne, et vahet pole, kas kõht tühi või täis, tahaks ainult kogu aeg süüa.
Seega olen ma suhteliselt nõutu, mida teha.
Hetkel trenni lisaks ei jõuaks füüsiliselt teha, olen õhtuks ikka päris väsinud pärast pikka päeva.
Sooviks nüüd vaid need üleliigsed kilod maha saputada. Tean, et olen ka praegu normaalkaalus BMI järgi, aga tunnen ennast enda kehas veidi kehvasti ja ka lemmikriided on kapis ootel, et saaks neid jälle kanda.
Varasemalt olen trenni mõttes teinud aeroobikat ja bodyrocki. Viimast suutsin järjepanu teha 5 kuud, siis läks kuidagi üksluiseks ja suvi tuli peale. Lisaks võtsin kaalus juurde ja tundus, et lihas läks küll rohkem toonusesse, aga pekk pealt ei kadunud ja muutusin nagu välimuselt suureks.
Palun abi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 14, 2012 at 4:30 e.l. #322928urmasg
MemberVõrdle oma menüü toidugruppide jaotust Bod-e programmiga alloleval pildil.
Köögiviljad on selline toidugrupp, mida võid süüa igal toidukorral, ükskõik millega koos ja sellises koguses nagu soovid. Sinul need põhimõtteliselt värskel kujul menüüst puuduvad, kui mitte arvestada kurgiviilu hommikul. Just köögiviljad võiksid olla selleks grupiks, mis varustab Su keha vajalike vitamiinide ja kasulike fütotoitainetega. Puuviljad lähevad süsivesikute alla. Kui toidukoguseid vähendada ja tekib totaalne nälg, siis see näitabki, et Su rakud tegelikult on alatoidetud. Nad ei saa kätte sellises koguses vitamiine ja/või mineraale nagu sooviksid. Mille põhjal seda väidan? Kui anda kehale igapäevaselt külluslikult vitamiinid, mineraalid kätte, siis sellist nälga ei teki, isegi kui koguseid vähendada. See tuleb ka Laura blogist välja.
Mina oma menüüs ei kasutaks margariini ega samuti vorsti. Mõlemad sisaldavad tont-teab mis kvaliteediga rasvu. Kas Sa kasutad tervislikemaid rasvu nagu külmpress oliivõli, kookosõli vm? Söögikordade ajad on ise-enesest täitsa head, kui õigeid asju süüa, siis ei tohiks mingit nälga tekkida. Keha saab panna kergelt rasvu põletama, kui süüa süsivesikuid ja rasvu eri toidukordadel (vaata pilti – sai margariiniga seetõttu täiesti mõttetu snäkk), hoida toidukordadel vahet max. 3 tundi (mida Sa ka teed) ja anda piisavalt kehale vitamiine ja mineraale (mida Sa ei tee).
Tüüpiline viga, mida kaalulangetamisel tehakse, et tõmmatakse alla nii kalorid kui ka toitained. Sellepärast on kaalukontrollimine palju lihtsam, kui Sa annad vitamiinid, mineraalid toidulisandina juurde (põhimõtteliselt olematu kaloritega) ja siis viid oma kaloraaži veidi madalamaks kui päevane energiakulu. Ja siis ei teki mingit hullu nälga isegi kui vähem süüa. Tegelikult võib süüa täitsa palju, lihtsalt süsivesikuid tasub asendada köögiviljadega. Kui pidada süsivesikuvaeseid päevi, siis süüa õhtune praad ilma kartuli, riisi, pastata, vaid rikkaliku salatiga. Kapsast võid krõmpsutada niipalju kui soovid
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ja kui hea lihatükk kõrval, siis kõht ei jää tühjaks.
september 14, 2012 at 5:39 e.l. #324431taskusees
MemberSuur tänu pika ja põhjaliku vastuse eest.
Tõesti ei ole margariiniga juustusai teabmis toiteväärtus ja ma ei tohiks tuua vabandusi, et miks ma just selle omale vahepalaks võtsin.
Parandan ennast.
Olen üritanud küll köögivilju rohkem süüa, eile näiteks sõin juustusaia asemel ära ühe porgandi.
Peangi poes rohkem köögiviljaletti tühjendama.
Kookosrasva ei kasuta, küll aga külmpressitud oliivõli.
Kuna ma tean, et ma toiduga kõiki vitamiine ja mineraale kätte ei saa (kasutasin tap.nutridata.ee toitumispäevikut), võtan juurde multivitamiini. Tean, et see ei asenda päris toitu, aga abiks ikka.
september 14, 2012 at 5:58 e.l. #324432taskusees
MemberJa see veel, et kas see tsükli neljas nädal on siis tervenisti hi-carb? Või mis süsteemi neljandal nädalal kasutatakse?
Katsun vaikselt oma menüü lähendada etteantule, näis, kui kaua efekti saamiseks aega läheb.
Iseenesest võtan seda kaalulangetust nagu rahulikult ja mõistlikult, et ei oota, et 7-8kg kukuks nädalaga, oleks väga rahul, kui nädalas kaos 0,3-0,5 kg.
september 14, 2012 at 6:17 e.l. #324433urmasg
MemberJa see veel, et kas see tsükli neljas nädal on siis tervenisti hi-carb? Või mis süsteemi neljandal nädalal kasutatakse?
Katsun vaikselt oma menüü lähendada etteantule, näis, kui kaua efekti saamiseks aega läheb.
Iseenesest võtan seda kaalulangetust nagu rahulikult ja mõistlikult, et ei oota, et 7-8kg kukuks nädalaga, oleks väga rahul, kui nädalas kaos 0,3-0,5 kg.
Jah, neljas nädal näeb tervikuna välja selline nagu iga 3.päev muidu. Igal toidukorral süsivesikud – nn.targad süsivesikud. Süsivesikupäevad ja nädalad on vajalikud, et ei tekiks kaaluplatoosid, kuhu kaal kinni jääb. Plaan on üleval SIIN
Mis multivitamiine kasutad? Mida nad sisaldavad ja kas tead, mis nende omastamise % on? On nad looduslikul baasil tehtud?
september 14, 2012 at 7:22 e.l. #324437taskusees
MemberTänud. Väga asjalik ja põhjalik link.
Võtan Apotheka multivitamiini, mis sisaldab lisaks vitamiinidele ka mõningaid mineraalaineid.
Kui nutridatas oma toitumist jälgisin, siis vitamiinidest jäi puudu tavaliselt (ka pärast multivitamiini võtmist) D ja folaate ning vahel ka E, mineraalainetest tihedamini kaltsium, magneesium (aga väga vähesel määral) ning mõnikord ka rauda.
Viimati jälgisin oma toitumist (2 nädalat korraga) ca 2 kuud tagasi, aga ega see väga palju nüüdki muutunud pole (lõin nädala algul 1 päeva kogused sisse).
Omastamise % ei tea ja loodusliku baasi kohta ei oska ka kahjuks midagi öelda.
Panen märgi ka maha oma kaalu suhtes: täna 64,8kg
september 14, 2012 at 8:36 e.l. #324441urmasg
MemberVõtan Apotheka multivitamiini, mis sisaldab lisaks vitamiinidele ka mõningaid mineraalaineid.
Kui nutridatas oma toitumist jälgisin, siis vitamiinidest jäi puudu tavaliselt (ka pärast multivitamiini võtmist) D ja folaate ning vahel ka E, mineraalainetest tihedamini kaltsium, magneesium (aga väga vähesel määral) ning mõnikord ka rauda.
Kapslitena tarbides tasub arvestada, et nende omastatavuse % jääb kindlasti alla 40%, tavaliselt pidi see veel madalam olema. Aga ma ei julge soovitada, et tõsta kogust, sest ma ei tea, mis reaalselt organismis toimuma hakkab. Kui palju keha reaalselt sealt kasutamisväärset leiab, kui palju väljutab ja kui palju kuskile igaks juhuks ladestab. Kui keegi oskab leida selle kohta mingeid uuringuid, siis loeksin huviga. Arvestades tootehinda, siis see loodustoode kindlasti ei ole. Siin saab igaüks ise otsustada, mis alustel valikuid teha. Mina eelistan nii looduslikku ja puhast tooodet kui võimalik, millega inimesed ka reaalseid tulemusi saavutanud. Mis muidugi väljendub kohe ka hinnas. Mitte 4,20€ kuus vaid 2,40€ päevas.
september 14, 2012 at 8:36 e.l. #324442gmaster
MemberKeha saab panna kergelt rasvu põletama, kui süüa süsivesikuid ja rasvu eri toidukordadel
Ja kust see info pärineb?
september 14, 2012 at 8:45 e.l. #324443urmasg
MemberJa kust see info pärineb?
See on Chris Powelli meetod, kuidas ta kaalu alla võtab ja tema kodulehelt peaksid leidma infot.
Tema raamatus on sellest kindlasti pikemalt kirjutatud.
See, et mees teab, mida räägib ja kirjutab paistab välja ka sellest loost: http://affiliater.hubpages.com/hub/from-chunk-to-hunk-how-one-person-lost-four-hundred-pounds
september 14, 2012 at 8:52 e.l. #324444Kristjan-Johannes Konsap
Memberseptember 14, 2012 at 9:03 e.l. #324445urmasg
MemberSüsivesikute ja rasvade mõjust ülekaalulisusele leidsin ka sellise lehe.
Tahab keegi biokeemik seda kommenteerida.
september 14, 2012 at 9:41 e.l. #324447gmaster
MemberMr Mesi sõi kunagi niimoodi. Ühel toidukorral 10 muna ja teisel päts saia(praktiliselt).
Ja vaata, kui suur biitseps tal on!
Well thats all the proof I need!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Süsivesikute ja rasvade mõjust ülekaalulisusele leidsin ka sellise lehe.
Tahab keegi biokeemik seda kommenteerida.
See peaks olema siinsetele üldmine teadmine, selle kommenteerimiseks pole vaja biokeemikuid

Kui, siis ainult see, et söögist mõtlemine ei tõsta insuliini
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> seda teeb ikka toit. Ma alustaks 4ndast pildist.september 14, 2012 at 10:05 e.l. #324449urmasg
MemberSee peaks olema siinsetele üldmine teadmine, selle kommenteerimiseks pole vaja biokeemikuid

Kui, siis ainult see, et söögist mõtlemine ei tõsta insuliini
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> seda teeb ikka toit. Ma alustaks 4ndast pildist.Tänud! Siin aetakse mõnikord juuksekarv ka pikuti lõhki. Olete teinud mu ettevaatlikuks. Mis ei pruugi muidugi üldse paha olla. Hoolitsete, et ma mentaalselt heas vormis oleksin
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 17, 2012 at 7:47 e.l. #323208taskusees
MemberHakkasin omale selle nädala menüüd komplekteerima.
Ainuke probleem, mis mul tekib, on see, et ma teen õhtusööki 2x ports, et saaks järgmisel päeval lõunaks süüa.
Muidu pole ju probleem, sest õhtu ja lõunasöökide gruppide (köögiviljad.rasvad.sv.valgud) vahekorrad ju samad, ainuke asi, et kolmapäevaks, HI-carb päevale jääb teisipäeva õhtu Low-carb lõuna janeljapäeva Low carb lõunaks jääb kolmapäeva hi-carb lõuna.
Kuidas olukorda lahendada?
Mida soovitaksite vahepaladeks?
hetkel mul esimene vahepala pähklid ja kohv ja teine tavaliselt puuvili. Aga nagu aru sain, kuulub puuvili süsivesikute klassi, et parem oleks seda mitte tarbida? (puuviljad väga maitsevad ja nii raske on tegelikult neist mööda vaadata…)
Kas variant oleks mõlemaks vahepalaks tarbida nt pähkleid ja nt toorsalat(kapsas-porgand ilma kastmeta) või nt kurk/tomat/porgand?
Kuigi esialgu tundus, et mu menüü kõige hullem polnud, siis praegu, selle nädala oma paika pannes, peab ikka korralikult ajusid ragistama, et kõigi nõutud klasside esindajad toidus oleksid. Ilmselt raskeim väljakutse minu jaoks on ka see süsivesikute sobitame. Härra mul saledam ja juurde ei võta, tema kõrval nõuab ranget distsipliini enese ree peal hoidmine…
september 17, 2012 at 9:17 e.l. #324590taskusees
MemberJa kas see, et kui ma teen näiteks tomatikastet (purustatud tomatitest), läheb ka köögiviljade alla või kuidas? Tüüpiline tomatikaste on mul nii, et purustatud tomatid, sibul ja maitseained ja siis vastavalt kas lihapallid, hakkliha, kala, kana vms sinna tükeldatuna sisse.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.