Soovin kommentaare selja- ja jalakavale
- This topic has 7 replies, 5 voices, and was last updated 13 years, 5 months tagasi by
tomba.
-
AutorPostitused
-
september 4, 2012 at 6:25 p.l. #23487
tomba
MemberTere foorumirahvas,
Soovin teie kommentaare ja arvamusi antud selja- ja jalakava kohta (kaks eraldi kava, erinevatel päevadel).
Selg:
Lõuatõmme 4×10Hantlitega pingil kummardades tõmme üles 4×10
Plokil sõudmine kitsa haardega 4×10
Allatõmme plokil ette 4×10
Allatõmme plokil kuklasse 4×10
Jalad:
Sääretõsted 4×12Kükk 4×8
jalapress 3×10
Igasugune argumenteeritud arvamus on oodatud.
september 4, 2012 at 6:29 p.l. #323611OldMan
MemberTere foorumirahvas,
Soovin teie kommentaare ja arvamusi antud selja- ja jalakava kohta (kaks eraldi kava, erinevatel päevadel).
Selg:
Jalad:
Igasugune argumenteeritud arvamus on oodatud.
Kas mitte jalapäeval liiga vähe harjutusi pole, jõutõmme üldse puudub ?
september 4, 2012 at 6:42 p.l. #323616tomba
MemberKükk ja jalapress väsitavad suht ära ja ei usu, et jõutõmbe jaoks veel energiat jätkub. Võibolla oleks mõistlik teha kükke ja jõutõmbeid vaheldumisi, üks nädal üht teine nädal teist?
september 4, 2012 at 6:50 p.l. #323617htilga
MemberAlustame sellest, et mis su eesmärk on?
september 4, 2012 at 6:51 p.l. #323618tomba
MemberLihast ja jõudu kasvatada.
september 4, 2012 at 7:45 p.l. #323622matjusm
MemberKükk ja jalapress väsitavad suht ära ja ei usu, et jõutõmbe jaoks veel energiat jätkub. Võibolla oleks mõistlik teha kükke ja jõutõmbeid vaheldumisi, üks nädal üht teine nädal teist?
Ei, kükk olgu kogu aeg sees, see on põhiline. Algajatele soovitavad mõned treenerid (näiteks Mark Rippetoe) kükkida koguni 3x nädalas, seda tõsi küll 3×5 mitte pikkade seeriatega. Pigem tee kükki mõni seeria rohkem ja jäta jalapress välja.
Point on pigem selles et sul pole reie tagaosale suurt midagi, võiksid panna sisse näiteks good morningu (ettekallutus kang turjal) või siis mingi jõutõmbe variandi.
Su selja päeval on minu meelest veidi palju dubleerivaid harjutusi. Allatõmme kukla taha, ette ja lõuatõmbed on ju tegelikult sama liigutus, seega minu arvates seda 12 seeriat teha tundub veidi overkill. Võibolla mõni edasijõudnud kulturist vajab sellist mahtu oma treeningus aga kuna sa oled selle postitanud algajate foorumisse, siis eeldan et sa päris sellel tasemel veel ei ole.
Kuid lühemalt: kui eesmärgiks jõud (ning ära muretse, kui piisavalt sööd siis seda lihasmassi tuleb ka) siis keskendu pigem paarile baasharjutusele, treeni tihedamini kui vaid 1x nädalas ning tee rohkem kuid lühemaid seeriaid.
september 4, 2012 at 7:57 p.l. #323624Sarge
MemberLõuatõmme 4×10
Hantlitega pingil kummardades tõmme üles 4×10
Plokil sõudmine kitsa haardega 4×10
Allatõmme plokil ette 4×10
Allatõmme plokil kuklasse 4×10
Ma ei tea, aga ma sain küll kõvasti naerda ja kujutasin ette kuidas neid harjutusi tehakse kui jätta terminoloogia selliseks
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
.Ma teeks nii:
1. Jõutõmme
2. Lõuatõmbed
3. Hantli tõmme
4. Plokil ette tõmbed ülalt
5. Kitsalt “sõudmine” ette
Ja sellest täiesti piisab, tegelt piisaks isegi vähemast.
Jalale:
1. Kükk
2. Väljaasted
3. Säärte sirutamine trenažööril
4. Säärte kõverdamine trenažööril
5. Päkkadele tõusud säärele
Algajale täitsa piisab.
september 5, 2012 at 5:50 p.l. #323743tomba
MemberSelge, tänan vastuste eest, eks tuleb siis see jõutõmme endale selgeks teha. Peaasi, et sirge seljaga ja kang vertikaalis otse üles tuleks nagu olen aru saanud.
Ma ei tea, aga ma sain küll kõvasti naerda ja kujutasin ette kuidas neid harjutusi tehakse kui jätta terminoloogia selliseks
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
.Märkmikus mul kirjas inglise keelsed nimetused ja eesti keelsetest nimetustest pole mul aimugi, sellepärast kirjutasin nii täpselt-lühidalt kui võimalik
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.