Skip to main content

Soovid teada oma täpset rasvaprotsenti – DEXA / DXA

Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Soovid teada oma täpset rasvaprotsenti – DEXA / DXA

Viewing 9 posts - 31 through 39 (of 39 total)
  • Autor
    Postitused
    Aile
    Member

ok, sain LÕPUKS aja esmaspäevaks kirja. helistasin hoopis kolmandale numbrile, kust soovitati mul helistada oti kirjutatud numbrile, kuid kuuldes, mis häma mulle sealt aeti, oldi nii lahked ning aeti asi korda. seega 28.02. 9.40 lähen ma mustamäe haigla radioloogia registratuuri nr 3 ja lasen end vastavasse kabinetti suunata.

kui foorumlastel huvi-soovi on, võin oma tulemuse fotona üles laadiada siia.

igatahes tänan tähelepanu eest ning vabandan niivõrd paljude postituste pärast.

Ei ole hullu! Ootame põnevusega tulemusi!

jõuents
    Member

ok, sain LÕPUKS aja esmaspäevaks kirja. helistasin hoopis kolmandale numbrile, kust soovitati mul helistada oti kirjutatud numbrile, kuid kuuldes, mis häma mulle sealt aeti, oldi nii lahked ning aeti asi korda. seega 28.02. 9.40 lähen ma mustamäe haigla radioloogia registratuuri nr 3 ja lasen end vastavasse kabinetti suunata.

kui foorumlastel huvi-soovi on, võin oma tulemuse fotona üles laadiada siia.

igatahes tänan tähelepanu eest ning vabandan niivõrd paljude postituste pärast.

Olen ka ootamas

vrsm
    Member

nagu lubatud, käisin täna ennast kiiritamas mustamäel.

kogu see nali läks maksma 225 eeki ehk 14.38 ja võttis aega 15 minutit (protseduur ise).

kuna hetkel olen üpris kuiv (plaanis on natukene rasvasemaks muutuda), siis mõõdeti kohapeal mu kaaluks 66 kilo. ning pärast sai nveel teada, et mu õige nimi on joohan – miks ka mitte.

igatahes, mis kõige olulisem teadmine – minu rasvaprotsendiks mõõdeti 8,2. vot nii.

põhjalik protokoll minu maisest kehast on leitav siin fotokaustas (ei hakka eraldi siia fotosid üles laadima).

https://picasaweb.google.com/kontrolaltdili…MOJicWj_Lbi7AE#

Kas keegi on teada saanud, kus sama protseduuri Tartus teha saaks?

nagu lubatud, käisin täna ennast kiiritamas mustamäel.

kogu see nali läks maksma 225 eeki ehk 14.38 ja võttis aega 15 minutit (protseduur ise).

kuna hetkel olen üpris kuiv (plaanis on natukene rasvasemaks muutuda), siis mõõdeti kohapeal mu kaaluks 66 kilo. ning pärast sai nveel teada, et mu õige nimi on joohan – miks ka mitte.

igatahes, mis kõige olulisem teadmine – minu rasvaprotsendiks mõõdeti 8,2. vot nii.

põhjalik protokoll minu maisest kehast on leitav siin fotokaustas (ei hakka eraldi siia fotosid üles laadima).

https://picasaweb.google.com/kontrolaltdili…MOJicWj_Lbi7AE#

Mul hea meel, et lõpuks mõõdetud Said, käsiaparaat näitas ju vaid erroreid. Kuidas ise tulemustega rahul või mis tunde tekitasid?

henriiiii
    Member

või pärnus?

vrsm
    Member

Mul hea meel, et lõpuks mõõdetud Said, käsiaparaat näitas ju vaid erroreid. Kuidas ise tulemustega rahul või mis tunde tekitasid?

tulemus… eelkõige oli tore LÕPUKS teada saada. elus polnud varem sellist mõõtmist teinud. ning põnev oli vaadata ja lugeda kõiki neid ülitäpseid tulemusi.

protsent 8,2 oli tõesti madal tulemus, kuid midagi sellist võiski oodata. oli teada, et mu rasva% on alla keskmise ning just too mõõtmise periood oli mul eriti “kuiv”. pärast seda sai uuritud tükk aega, et mis minusuguse normaalne rasva% võiks olla ning jõutud järeldusele, et haiglaslikult madal ta mul siiski õnneks pole.

teist korda käisin end kaalumas-mõõtmas eurodieedi teenuste abil (seksuaalkliinikus). see leidis aset 1. aprill ning siis oli ravsaprotsent 10,6. kindlasti polnud ma siis nii kuiv enam, olin teadlikult oma toidukogust suurendanud, lisaks vbl siin ka aparaatide täpsusvahe.

praegu on plaanis minna uuesti mõõtma 29. aprillil, jälle eurodieeti, sest sealne variant on puhtlogistiliselt mugavam (kesklinnas), kiirem ja mis olulisim – odavam. 3,2 euri nimelt, hind langes hiljuti. olgu, ma ei saa nii mitmekesiseid ja vbl mitte nii täpseid andmeid, kuid mis ma nende megatäpsete andmetega niiväga teeksingi. http://edmond.eurodieet.eu/est/sections/8/2

igatahes kavatsen oma keha koostist edaspidi palju tähelepanelikumalt jägida.

AlanBStard
    Moderator

teist korda käisin end kaalumas-mõõtmas eurodieedi teenuste abil (seksuaalkliinikus)

Mis koht see on ja kas seal on ka siis DEXA aparaat ?

Edit: Edmondis on tavaline elektrijuhtivuse mõõtmine, mis on ilmselt kõige ebatäpsem… parem siis juba kaliibriga rasvavolte mõõta.

Täpne on ikka DEXA.

Anonüümne
    Guest

Kas keegi oskab öelda, kus saab Tartus DEXA uuringut teha?

Veidi infot sain siit http://forums.fitness.ee/index.php?/topic/31282-soovid-teada-oma-taepset-rasvaprotsenti-aga-palun/

Helistasin spordimeditsiinikeskusesse kui ka kliinikumi numbril. Öeldi, et pmst saab seda teha, kuid eriarsti juurde minekuks on vaja perearsti saatekirja.

On see tõesti nii? Protseduur on ju iseenesest tasuline, seega peaks ka ju ilma saama.

Äkki on veel mingeid teisi võimalusi Tartus kõige vajaliku teadasaamiseks?(Lihasmass, rasvaprotsent, luutihedus jne)

Tänud!

Viewing 9 posts - 31 through 39 (of 39 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.