Soovid teada oma täpset rasvaprotsenti – DEXA / DXA
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Soovid teada oma täpset rasvaprotsenti – DEXA / DXA
- This topic has 38 replies, 17 voices, and was last updated 14 years, 2 months tagasi by
AlanBStard.
-
AutorPostitused
-
oktoober 21, 2010 at 8:00 e.l. #22087
Ott Kiivikas
MemberNüüd avaneb kõigil inimestel, kes soovivad oma keha täpset rasvasisaldust mõõta selleks hea võimalus. Lisaks sellele saate teeada oma luustiku ja lihaskonna massi. Tegemist siis DEXA nimelise seadmega (vähemalt mina olen seal saanud küll kõige täpsemad andmed, mis mul kunagi mõõdeti…)
Spartas oli Margus Silbaumil probleem rasva% määramisega Tallinnas ning ta räägis DEXA aparaadist, millega Tartus mõõdetakse rasva%.
Kuna Tallinnas on sama aparaat, siis sain kokkuleppele uuringu teostamise osas Mustamäe Haiglaga.
Aparaat : General Electric Lunar .
Teenus on tasuline, kuid mitte rohkem kui 250 krooni.
Registreerimiseks tuleks helistada tel.617 1341.
Protseduuri teostab õde. Vastust hindab protseduuri tellija või siis treener.
Nii, et kasutage seda võimalust.
Tänades,
Verner Fogel
dr.Pärsiku ( kokkulepe dr.Nazarenkoga, ravijuht Mustamäe Haiglas ) sõnade kohaselt on see nüüd nendel ametlikult hinnakirjas ja KÕIK huvilised võivad seal rasva% mõõta. Pane see info fitness.ee-sse ka ülesse. Nad oli väga huvitatud nendest inimestest. Hindamise pool jään treeneri või tellija peale.
Mida tuleks telefonis öelda: Keha koostise määramine luutihetust mõõtva aparaadiga (DXA-aparaadiga ).
Plaanin ka ise enne MM -seal ära käia, siis saab vastuse, mis tippvormis kulturisti rasvaprotsent on….(panin aja 2 nov.) prtseduur maksab 259 krooni, vähemalt nii öeldi telefonis (ma hoiatasin neid, et kui ma selle välja panen läheb telefon punaseks….
“> )oktoober 21, 2010 at 8:18 e.l. #279896Aile
MemberVäga viis!
Kas tulemused sõltuvad ka nö sisestatud andmetest…nagu sugu ja vanus?
Hoia meid siis palun kursis, mida aparaat näitas.
oktoober 21, 2010 at 8:27 e.l. #279904Ott Kiivikas
MemberJah ikka, kuid toimub nö skannering, põhimõtteliselt ütleb täpselt ära grammides palju vasakus ja praemas käes rasva on ja nii terve keha kohta + luustiku mass, vaatasin just oma andmeid kui enne dieeti 2006 a Pärna Kliinikus olime TÜ katsealusteks terve võistlusettevalmistuse aja, siis alustasin kehakaaluga 101,2 kg rasvaprotsent 10.3%, ei ole lõppandmeid käepärast, need on kuskil mul olemas, kuid langes sinna 6 % tuuri.
oktoober 21, 2010 at 8:31 e.l. #279905Nony
MemberVäga huvitav
“> Ega keegi ei tea, mis koht see Tartus on, kus sama protseduuri teha saab?oktoober 21, 2010 at 8:36 e.l. #279909Ott Kiivikas
MemberMind huvitabki enim vahetult võistluseelne ja siis ka sealt mõõdetuna kus maha hakkan võistlusteks võtma, siis on näha palju lihast töö käigus kaduma läheb…
“>oktoober 21, 2010 at 9:20 e.l. #279859Aile
MemberJah ikka, kuid toimub nö skannering, põhimõtteliselt ütleb täpselt ära grammides palju vasakus ja praemas käes rasva on ja nii terve keha kohta + luustiku mass, vaatasin just oma andmeid kui enne dieeti 2006 a Pärna Kliinikus olime TÜ katsealusteks terve võistlusettevalmistuse aja, siis alustasin kehakaaluga 101,2 kg rasvaprotsent 10.3%, ei ole lõppandmeid käepärast, need on kuskil mul olemas, kuid langes sinna 6 % tuuri.St ütleb ära nn organitevahelise rasva hulga?
Vesi? Vee hulga määrab ka?
Minul on alati mingid “laborikatsed” käsil, hea oleks tagasisidet saada. Aitaks mul piiri pidada…
oktoober 21, 2010 at 10:42 e.l. #279918Margus Silbaum
MemberSain homseks aja .
Masinasse sisestatakse täpne vanus, pikkus, kaal ja peale seda skaneerib masin umbes 10min. Tulemustest nii palju, et teada saab nii luutiheduse, rasva ja lihase koguse keha erinevate piirkondade kaupa. Ise sain tänu sellele väga täpselt oma menüü paika panna mille tulemusel tegin ka elu parima tulemuse.
oktoober 21, 2010 at 10:47 e.l. #279919Hype
MemberVäga hea uudis! Olen juba tükk aega tahtnud kuskil lasta mõõta täpne rasvaprotsent.
oktoober 21, 2010 at 11:04 e.l. #279921Aile
MemberSain homseks aja .Masinasse sisestatakse täpne vanus, pikkus, kaal ja peale seda skaneerib masin umbes 10min. Tulemustest nii palju, et teada saab nii luutiheduse, rasva ja lihase koguse keha erinevate piirkondade kaupa. Ise sain tänu sellele väga täpselt oma menüü paika panna mille tulemusel tegin ka elu parima tulemuse.
Tonti… Mulle sattus, hmmm… Saatekirja sinult ka taheti?
“>Oh…nüüd sai aru. Ma ka homme
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 21, 2010 at 11:47 e.l. #279934Margus Silbaum
MemberSaatekirja vaja ei lähe see on tasuline teenus
oktoober 21, 2010 at 12:21 p.l. #279939AlanBStard
ModeratorSelle seadmega saaks mõõta ka lihaskasvu erinevate tegurite mõjul
“>oktoober 21, 2010 at 12:27 p.l. #279940Margus Silbaum
MemberSelle seadmega saaks mõõta ka lihaskasvu erinevate tegurite mõjul
“>Sellega ma just tegelen. Proovin lähiajal ka üldsust läbi käesoleva foorumi teavitada
oktoober 21, 2010 at 12:38 p.l. #279943Aile
MemberSellega ma just tegelen. Proovin lähiajal ka üldsust läbi käesoleva foorumi teavitadaKiiritus? Kas sellega kiiritust saab? Kui suure doosi?
oktoober 21, 2010 at 12:44 p.l. #279945Margus Silbaum
MemberEi ole küll kindel kiiritus doosi suuruses, kuid oli vist 0,08 mrem
Kiiritus? Kas sellega kiiritust saab? Kui suure doosi?oktoober 21, 2010 at 12:47 p.l. #279946Margus Silbaum
MemberTo gauge biological effects the dose in rads is multiplied by a ‘quality factor’ which is dependent on the type of ionising radiation. The modified dose is now measured in rems (roentgen equivalent mammal, or man)[3]. 100 rem = 1 sievert (Sv). A dose of under 100 rems is subclinical and will produce nothing other than blood changes. 100 to 200 rems will cause illness but will rarely be fatal. Doses of 200 to 1000 rems will likely cause serious illness with poor outlook at the upper end of the range. Doses of more than 1000 rems are almost invariably fatal[4].
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.