Soola piiramine pikalt enne võistlusi!
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Soola piiramine pikalt enne võistlusi!
- This topic has 17 replies, 8 voices, and was last updated 19 years, 11 months tagasi by
jrx.
-
AutorPostitused
-
veebruar 28, 2006 at 11:13 e.l. #6838
Janar Rückenberg
MemberTeeks siis kohe täitsa uue teema kuna tundub, et Imrega ma kaubale ei saa:))!
Miks on vaja soola sisaldust menüüs juba 2 -3 enne võistlusi piirama hakata???
Ma ütlen ka veelkord, et kõik on tõesti individuaalne, ent kui midagi tehakse, siis peab ju sellel ka põhjendus olema. Miks on hommikune aeroobne efektiivsem – eks ikka selleks, et öö jooksul süsivesikute varud kahanenud ja hommikul minnakse kohe kõige otsemat teed rasvade kallale, sama efekt on ka siis kui teeme aeroobset peale jõusaali, sest jõutreeninguga on süsikate varud kulutatud, seega tee rasvade kasutamiseks vabam. Ei ole ju mõtet kõhtu täis süüa ja minna aeroobset tegema.
Nii ka sellega, hakkan juba 2 – 3 kuud enne võistlusi soolade tarbimist oma menüüs piirama, kuna……………………..
Vastaku need kes teavad.
See, et Vähk väidab, et tal kõhulihas tuleb paremini välja – julgeksin väita, et see tuleb ikka valdavalt rasvaprotsendi vähenemisest. Muidugi ka vedeliku piiramisel on selline mõju, kuid see efekt peaks tunduvalt väiksem olema, kuna selline pikk soolade piiramine algul annab efekti (lihase välja paistmise näol), hiljem kui organism saab aru, et soolasid on vähe ja ei ole ka pikemalt peale tulemas, hakkab ta mõlemaid, nii soolasid kui vett kinni hoidma ja see piiramisest tulenev efekt kaob.
veebruar 28, 2006 at 11:22 e.l. #72826Janar Rückenberg
MemberEnne kui keegi vastata jõuab ütleksin veelkord, et minu eesmärk pole norida ega lihtsalt ilkuda – tahaksin tõesti lihtsalt nendest füsioloogilistest mehhanismidest aru saada, mis antud toimimise taga peaks olema!
veebruar 28, 2006 at 11:22 e.l. #72827theONE1
MemberTeeks siis kohe täitsa uue teema kuna tundub, et Imrega ma kaubale ei saa:))!Miks on vaja soola sisaldust menüüs juba 2 -3 enne võistlusi piirama hakata???
Soola piiramine toidus hoiab vedeliku kogunemise organismi! Arvan, et põhjus on seal, kuigi kulturismiga ei tegele!
??:”>veebruar 28, 2006 at 11:27 e.l. #72828bohemianrhapsody
MemberTeeks siis kohe täitsa uue teema kuna tundub, et Imrega ma kaubale ei saa:))!Miks on vaja soola sisaldust menüüs juba 2 -3 enne võistlusi piirama hakata???
Soola piiramine toidus hoiab vedeliku kogunemise organismi! Arvan, et põhjus on seal, kuigi kulturismiga ei tegele!
??:”>Kui su organism ei saa piisavalt soola v vett, siis paratamatult hakkab organism just puudujäävaid komponente “kinni hoidma”. See on, kuidas nüüd öelda…. ellujäämisinstinkt.
Ise leian ka, juba oma suhteliselt vähesest kogemusest, et pikem piiramine ei too head tulemust. Olid ka mul juba kuused jalgade peal, kuid selline jamamine tõi kaasa “nahaaluse vee efekti”.
veebruar 28, 2006 at 11:29 e.l. #72830M.M.
MemberMina oma parimate vormide tegemisel lülitasin soola välja täielikult 2 päeva ennem, enne seda kolm -neli päeva just lisasin soola lisaks toidule. Varem seda piirama hakkata on suht mõttetu. Sama lugu oli ka veega, jõin viimased päevad minimaalselt, selline variant tagab küll nahaaluse kuivuse aga siis pole mõtet jällegi loota edukale laadimisele (lihaste täitumisele), kuna ilma veeta süsivesikute laadimine ei toimi. Soovitan lugeda inimese füsioloogiat natuke, siis saate aru.
veebruar 28, 2006 at 11:32 e.l. #72832Janar Rückenberg
??:”>Kui su organism ei saa piisavalt soola v vett, siis paratamatult hakkab organism just puudujäävaid komponente “kinni hoidma”. See on, kuidas nüüd öelda…. ellujäämisinstinkt.
Väga õige Bohemianrhapsody, seda minagi arvan, sestap ei saa, ei ole ju mõtet sellele efektile rõhuda – mis teadupärast algul toimib, ent natukese aja pärast enam mitte.
See on nagu kreatiini võtmine, algul seob endaga meeletult vett ja teeb lihase vesiseks ja massivseks – mingi aja pärast pärast võtmist see lihtsalt kaob ja see efekt ei ole enam selline.
veebruar 28, 2006 at 11:34 e.l. #72831ROtter
MemberMa ütlen ka veelkord, et kõik on tõesti individuaalne, ent kui midagi tehakse, siis peab ju sellel ka põhjendus olema. Miks on hommikune aeroobne efektiivsem – eks ikka selleks, et öö jooksul süsivesikute varud kahanenud ja hommikul minnakse kohe kõige otsemat teed rasvade kallale, sama efekt on ka siis kui teeme aeroobset peale jõusaali, sest jõutreeninguga on süsikate varud kulutatud, seega tee rasvade kasutamiseks vabam. Ei ole ju mõtet kõhtu täis süüa ja minna aeroobset tegema.Nii ka sellega, hakkan juba 2 – 3 kuud enne võistlusi soolade tarbimist oma menüüs piirama, kuna……………………..
Kas on ikka efektiivne?
Aeroobsel tööl suudab organism rasvhappeid efektiivselt põletada üksnes süsivesikute juuresolekul. Süsivesikute ressursi ammendumisel, vaatamata jätkuvalt suurte rasvavarude olemasolule inimese kehas, langeb aeroobne töövõime märgatavalt.
Rasvavarud paiknevad lihastest kaugel. Nendes varudes kätketud rasvhapete vabastamine verre, verega lihastesse toimetamine ja lihasrakku sisenemine toimib mitmeastmelise jadana ja aeglaselt ning läbilaskevõime on piiratud.
veebruar 28, 2006 at 11:37 e.l. #72836Janar Rückenberg
MemberMina oma parimate vormide tegemisel lülitasin soola välja täielikult 2 päeva ennem, enne seda kolm -neli päeva just lisasin soola lisaks toidule. Varem seda piirama hakkata on suht mõttetu. Sama lugu oli ka veega, jõin viimased päevad minimaalselt, selline variant tagab küll nahaaluse kuivuse aga siis pole mõtet jällegi loota edukale laadimisele (lihaste täitumisele), kuna ilma veeta süsivesikute laadimine ei toimi. Soovitan lugeda inimese füsioloogiat natuke, siis saate aru.Sama siin M.M – maksimaalselt 3 päeva olen ka proovinud ja see oleks ka lagi. Vot siinkohal võikski rääkida, et see on individuaalne kas 2 või 3 päeva, aga juba kuid varem….
Ja vee jutt samuti õige, laadima peab ka keskmise koguse vedelikuga, ent pärast laadimist vesi maha tõmmata.
Miks laadida vedelikuga – nagu Marek ütles, muidu laadimine ei toimi. Suhe peaks olema üks kolmele ja süsivesikute imendumine toimubki ka laadimisperioodil just sellises suhtes süsivesikud + vesi lahusena.
veebruar 28, 2006 at 11:43 e.l. #72837Janar Rückenberg
MemberMa ütlen ka veelkord, et kõik on tõesti individuaalne, ent kui midagi tehakse, siis peab ju sellel ka põhjendus olema. Miks on hommikune aeroobne efektiivsem – eks ikka selleks, et öö jooksul süsivesikute varud kahanenud ja hommikul minnakse kohe kõige otsemat teed rasvade kallale, sama efekt on ka siis kui teeme aeroobset peale jõusaali, sest jõutreeninguga on süsikate varud kulutatud, seega tee rasvade kasutamiseks vabam. Ei ole ju mõtet kõhtu täis süüa ja minna aeroobset tegema.
Nii ka sellega, hakkan juba 2 – 3 kuud enne võistlusi soolade tarbimist oma menüüs piirama, kuna……………………..
Kas on ikka efektiivne?
Aeroobsel tööl suudab organism rasvhappeid efektiivselt põletada üksnes süsivesikute juuresolekul. Süsivesikute ressursi ammendumisel, vaatamata jätkuvalt suurte rasvavarude olemasolule inimese kehas, langeb aeroobne töövõime märgatavalt.
No Oldman sellega olen ma kursis, et rasvad põlevad süsivesikute tules, ent olen ka kindel, et organism nii süsivesikutest kuivaks ennast ei annagi, et süsivesikuid üldse ei oleks ja rasvad põleda ei saaks. Isegi pärast öist “paastu” ja kurnavat tööd on mingid reservid olemas, pealegi see oleks juba teine teema – süsivesikute tsükeldamine dieedil. Loomulikult stabiilselt madal süsivesikute dieet pika perioodi vältel ei anna tulemusi ning rasvade mobiliseerimine häirub, sestap tulebki dieedil olles kasutada 0 päevi, madala ja mõõduka süsivesikute sisaldusega päevi, et organism koguaeg segaduses oleks!
veebruar 28, 2006 at 11:44 e.l. #72838vend vähk
Moderator1. Kõhulihase ma tõin näiteks siiski selleks, et iga spetsialist räägib erinevat juttu, aga praktikas toimivad paljud asjad teisiti. Mingisugust seost soolade ja kõhulihasega ei ole väitnud. Dieet käib ikka terve keha kohta, mitte teatud lihasgruppide kohta.
2. Soolade piiramisest rääkisin seda, et kui minu tavatoidus on soolasid niigi minimaalselt, siis mingi 10-e päevane soolade piiramine ei anna erilist effekti.
3. Lisaks tavatreeningule on minu võistluseelsel perioodil päris suur aeroobne treening +saun ja solaarium. Sauna ja solaariumi kohta on siin neid teemasid ka eelnevalt olnud ja sellele pikemalt peatuma ei jääks.
Janar! Mis sa nüüd ise arvad, kui paljud sinu üleskutsele reageerivad? Loomulikult soovin minagi, et seda soolade küsimust kommenteeriksid siin ikka need mehed, kes tihti võistlevad ja kelledel on aastate pikkused kogemused, aga neid on Eestis mõni üksik. Sa tead ise väga hästi, kui mitu meest viimaste Eesti MV ajal lava taga nutsid, et tegid valearvestusi ja sellepärast ei ole vormi. Enne süsivesikutega laadimist oli minu vorm oluliselt kuivem ja selle laadimise võtsin ka ette ainult “tänu” erinevate spetsialistide soovitustele. Samas tean, et osadele meestele on laadimine hädavajalik. No ongi ju nii, et igasugused võistluseelsed protsessid toimivad erinevatele võistlejatele erinevalt! Ei viitsi praegu selle teema kohta rohkem sõna võtta- käin parem ujumas ära!
EDU!
veebruar 28, 2006 at 11:47 e.l. #72839Janar Rückenberg
MemberEi ei, 10 päeva ennem ma ei piiragi, kuskil 10 päeva kuni nädal ennem hakkan tavalisest veelgi rohkem vürtsi andma ja siis alles 2 – 3 päeva ennem on söögid maksimaalselt magedad!
veebruar 28, 2006 at 11:50 e.l. #72841Janar Rückenberg
MemberJa muidugi see, et kas laadimist üldse teha on juba ka omaette teema, sest siis ju jah ülelaadimise oht, sestap osad tüübid jah reeglina ei laegi, kuna väidavad et enne laadimist nad alati paremad on olnud. Aga see, kui pärast laadimist on vorm halvem tulebki minuarust puhtalt ülelaadimisest, sest see süsivesikute liig mis nüüd lihasesse ära ei mahtunud jääb naha alla ja seob seal endaga vett!
veebruar 28, 2006 at 11:55 e.l. #72845M.M.
MemberMinule on ka see laadimine pigem kahjuks tulnud, nagu ka viimane sügisene võistlus näitas, seega enam laadimist ei tee ja ei hakka ka katsetama uute meetoditega.
veebruar 28, 2006 at 12:04 p.l. #72848Janar Rückenberg
MemberJa selle laadimise kohapealt point ongi selles, et ok võiks ju laadida, aga kes ütleb kunas see lihas täis on, vot need numbrid mida üks või teine annab, et vot esimese 24 h jooksul 8 – 10 g süsivesikuid kg kehakaalu kohta on küll individuaalsed ja hirmutekitavad.
Võtad suutäie ja jookse peegli ette
??:”>))Aga nii ta on jah, et võib-olla, et tuleks jätta laadimata (oleks kasulikum), oleks küll natuke väiksem, ent kuiv ja hea võistlusvormiga. Samal ajal kui paned üle oled küll suur, ent vesine nagu poleks dieeti pidanudki!
Jah nii ta on – kui vaid teaks seda õiget valemit!!!
Vot sellised mõtted siis!
veebruar 28, 2006 at 4:34 p.l. #72922ROtter
MemberMina oma parimate vormide tegemisel lülitasin soola välja täielikult 2 päeva ennem, enne seda kolm -neli päeva just lisasin soola lisaks toidule. Varem seda piirama hakkata on suht mõttetu. Sama lugu oli ka veega, jõin viimased päevad minimaalselt, selline variant tagab küll nahaaluse kuivuse aga siis pole mõtet jällegi loota edukale laadimisele (lihaste täitumisele), kuna ilma veeta süsivesikute laadimine ei toimi. Soovitan lugeda inimese füsioloogiat natuke, siis saate aru.Neerud reguleerivad naatriumi kontsentratsiooni veres väga tõhusalt. Kui me sööme soolast toitu, eritub liigne naatrium uriini. Kui saame vähe naatriumi, väheneb selle erutumine tunduvalt. Nii püüab organism säilitada oma talitluse seisukohalt sobilikku naatriumi kontsentratsiooni veres. Madal naatriumisisaldus veres soodustab südame rütmihäirete teket ja põhjustab jõuetust. Väga madal sisaldus võib põhjustada krampe ja teadvusehäireid.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.