Soojendus jooks!
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Soojendus jooks!
- This topic has 15 replies, 10 voices, and was last updated 16 years, 3 months tagasi by
LaurL.
-
AutorPostitused
-
oktoober 25, 2009 at 6:08 p.l. #19152
Anonüümne
GuestTere! Tegin omale kava aga tekkis küsimus et kas tohib teha nii et alguses teen 10min jooksu siis nati venitan ennast ja siis teen uuesti 40 min jooksu ja peale seda nati kõhtu ja sauna! Või kuidas peaks välja nägema cardi päev kui plaanis lihtsalt üks päev puhtalt higistada:)
oktoober 25, 2009 at 6:34 p.l. #230345InsaneQlimax
MemberTere! Tegin omale kava aga tekkis küsimus et kas tohib teha nii et alguses teen 10min jooksu siis nati venitan ennast ja siis teen uuesti 40 min jooksu ja peale seda nati kõhtu ja sauna! Või kuidas peaks välja nägema cardi päev kui plaanis lihtsalt üks päev puhtalt higistada:)Kas sa loodad higistamise abil kaalu langetada?
Cardio ei koosne saunast ja see ei tähenda higistamist.
See on ikkagi aeroobne trenn. Joosta võid küll. Rattaga riivida ka.
Saunas higistatakse ikkagi välja vett ja selles sisalduvaid sooli mis kehas on.
oktoober 25, 2009 at 6:41 p.l. #230346timotislar
MemberJh nati loodan alandada kaalu aga ega see halba tee ju!?
oktoober 25, 2009 at 6:47 p.l. #230347InsaneQlimax
MemberJh nati loodan alandada kaalu aga ega see halba tee ju!?Ei tee halba muidugi, aga saunaga sa kaalu ei alanda. Kui siis ainult ajutiselt, tänu välja higistatud vedelikele. Saunas sa ei higista rasva
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 25, 2009 at 6:58 p.l. #230349emmimees
MemberJah sa võid alandada oma kaalu trennis higistades ja pärast saunas eeldusel, et sa ei tarbi vedelikku! See aga on ohtlik ning hiljem jood nagunii selle vedeliku tagasi …aga jah – HETKEKS võid saada kaalunri alla
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 25, 2009 at 7:02 p.l. #230350timotislar
MemberNoo jh ma lihtsalt mõtlesin et kas sobib ja on normaalne teha jooksu enne trenni 40 min ! Või peaks tegema peale trenni sest aeroobset peab ikka tegema et kumb oleks tegelt parem kas enne või pärast trenni!?
oktoober 25, 2009 at 7:04 p.l. #230351emmimees
MemberRäägivad, et peale trenni pidi rasv mitu korda paremini põlema…
oktoober 25, 2009 at 9:26 p.l. #230371Alexander Andrusenko
ModeratorNoo jh ma lihtsalt mõtlesin et kas sobib ja on normaalne teha jooksu enne trenni 40 min ! Või peaks tegema peale trenni sest aeroobset peab ikka tegema et kumb oleks tegelt parem kas enne või pärast trenni!?Oot, mis mõttes enne trenni? Sa ütlesid ju, et käid 40min jooksmas, siis “nati kõhtu” ja saun. “Nati kõhtu” on trenn siis?
oktoober 26, 2009 at 11:13 e.l. #230430daman
MemberKui ma sain õigesti aru, et sa tahad teha 10min soojendusjooksu + venitused + 40min jooksutrenni + kõhulihaseid, siis kõik klapib. Iga jooksutrenn peask algama soojendusega.
oktoober 26, 2009 at 12:14 p.l. #230444Vilps
MemberKui ma sain õigesti aru, et sa tahad teha 10min soojendusjooksu + venitused + 40min jooksutrenni + kõhulihaseid, siis kõik klapib. Iga jooksutrenn peask algama soojendusega.Jooksutrenn on väga lai mõiste. Alati pole ilmtingimata vaja soojendust teha – lähed niisama madala tempoga sörkima, miks vaja soojendust teha?
Soojendus oleks pigem vajalik, kui ootab ees tsipa tõsisem “jooksutrenn” – lõigud, HIT ….KUi tuleks lihased korralikult soojaks saada. Või teine võimalus, kui õues on lihtsalt külm – sellisel juhul on samuti paras soojendus vajalik.
oktoober 26, 2009 at 3:14 p.l. #230469extrance
MemberMina soovitaks rasvapõletuseks 45 minutit kergete raskuste ja pikkade seeriatega kogu keha hõlmavaid harjutusi. Võid teha kõhulihastele 4-5 seeriat. Võid teha sõudmisharjutust, võib teha kerge raskusega pikki kükiseeriaid jne. Kui nüüd 45 minutit jooksmist otsa teed siis selleks ajaks võiks kehal juba tavapärased energiavarud kulutatud olla ja teoorias võiks jooksu käigus energia tulla mujalt kui esmastest energiaallikatest. Nii ei ole vaja poolteist tundi joosta, et treening aeroobse treeningu mõttes mõtet omaks. Pärast poolteist tundi võib siis saunas käia või kus iganes. Saun ei vähenda kaalu mitte higistamise näol vaid selle näol, et ka see kulutab kaloreid, kuna keha peab soojusregulatsiooni säilimiseks energiat kulutama. Niiet halba see ei tee, peab vaid jälgima, et vedelikukaotus trenni ja sauna käigus kriitiliseks ei muutuks. Pärast treeningut 1 osa süsivesikuid ja 2 osa valku ja eeldatavasti võiks kaal kah mingi aja pärast alanema hakata. Kui ei alane siis peab treeningute intensiivsust tõstma ja süsivesikute hulka veelgi alandama. Valguvajaduse võiks keha ikkagi täidetud saada. Kuigi tuleb silmas pidada, et suure energiapuuduse korral hakatakse ka valke energiaks muundama, aga ka see peaks olema parem kui lihtsalt süsivesikuid sisse süüa.
oktoober 26, 2009 at 5:50 p.l. #230493timotislar
Memberok tänud sain jätte nati targemaks!
oktoober 26, 2009 at 7:04 p.l. #230507LaurL
MemberMa ise teeks nimodi, et 10-15 min venitsan end soojaks ..
Siis 1h järjest kõvat cardiot ( jookseksin meelsamini )
Pärast venitaks ja lõdvestaks kõik lihased läbi.
Pärast rasket trenni ma sauna ei läheks kuna trennist süda niigi koormatud ja saun koormab veelgi südant!
oktoober 26, 2009 at 9:35 p.l. #230548Acqua
MemberMina jälle olen lugenud, Eesti jooksutreenerite poolt kirjutatult, et tuleks enne väga rahulikult joosta nt 3-5 min, või kiirkõndi teha, siis streching, siis tugev kardio ja seejärel lõppu taas streching.
oktoober 27, 2009 at 2:50 p.l. #230693Sakurai
MemberMa ise teeks nimodi, et 10-15 min venitsan end soojaks ..Siis 1h järjest kõvat cardiot ( jookseksin meelsamini )
Pärast venitaks ja lõdvestaks kõik lihased läbi.
Pärast rasket trenni ma sauna ei läheks kuna trennist süda niigi koormatud ja saun koormab veelgi südant!
Ma käin küll pärast rasket trenni saunas. Jumala hea, tõmbab lihaks.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.