Söögi ajal joomine.
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Müüdimurdjad » Söögi ajal joomine.
- This topic has 132 replies, 74 voices, and was last updated 14 years, 11 months tagasi by
jorsik.
-
AutorPostitused
-
oktoober 8, 2009 at 5:50 p.l. #225496
magnus345
Memberigalt poolt kuulnud, et ei tohiks söömise ajal juua aga ma ikka joon
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 8, 2009 at 6:03 p.l. #225508koit107
MemberTuleb vist söögi kõrvale joomisest loobuda
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> vaatab, kas on teine tunne
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 8, 2009 at 6:12 p.l. #225520asdfghjkl
MemberTuleb vist söögi kõrvale joomisest loobuda
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> vaatab, kas on teine tunne
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Supi kõrvale klaas piima tasuks kindlasti võtta, ei juhtu midagi seedimisega, see hea vedel mass seedib kenasti. Aga kui piima juua palju korraga, näiteks suhtuda liitrisse piima kui toitu ja teises klaasis poolde lisaliitrisse piima kui jooki, siis see 1+ liitrit piima lühema ajaga sisse juua on liig mulle küll olnud, kõht läheb lahti. Kui piima kõrvale piima ei jooks, siis seediks ära, liiter jogurtit näiteks üksinda seedib kenasti, kuid kui juua kõrvale pool liitrit piima, siis taas põhi alt. Et just piimaga olen seda täheldanud, võib-olla ku ivett kõrvale juua piimale ja supile, siis ei juhtuks midagi?
oktoober 8, 2009 at 6:17 p.l. #225525Mcken
MemberMa joon tavaliselt ikka piimasuppi kõrvale klaasi piima ja kõhuprobleemidega ei kurda, Harjumus üldse iga söögi kõrvale juua
oktoober 8, 2009 at 6:22 p.l. #225531asdfghjkl
MemberMa joon tavaliselt ikka piimasuppi kõrvale klaasi piima ja kõhuprobleemidega ei kurda, Harjumus üldse iga söögi kõrvale juuaMina ka.
Aga küsimus on selles, et teadlased on leidnud, et maomahlad uhutakse soolde ära kui liiga vedel värk on vist.
oktoober 8, 2009 at 6:40 p.l. #225544Mcken
MemberMina ka.Aga küsimus on selles, et teadlased on leidnud, et maomahlad uhutakse soolde ära kui liiga vedel värk on vist.
Olen ka sellist juttu kuulnud, aga arvata ongi, et puhta leemepeal inimese organism välja ei vea
oktoober 10, 2009 at 12:24 p.l. #226036Sakurai
MemberMõttetu seda teemat edasi vedada. Vaevalt keegi oma harjumust muudab. Tagajärjed söögi kõrvale joomisel on kaduvväikesed, niiet eriti vahet ei ole.
november 13, 2009 at 9:06 e.l. #234315Arx07
Membermina olen üks nendest, kes harjumust muutis(4 aastat tagasi), arvan et mõjus positiivselt
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 14, 2009 at 11:01 e.l. #234527Sakurai
Membermina olen üks nendest, kes harjumust muutis(4 aastat tagasi), arvan et mõjus positiivselt
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>On siis vahe väga suur ja märgatav?
august 21, 2010 at 9:27 e.l. #273869Daredevil200
MemberLeidsin omega 3-st lugedes sellise jutu seoses söögi ajal joomisega:Kalaõlisid võiks tarbida kuni 1h enne toidukorda, et õlid saaksid maksimaalselt imenduda. Söögi kõrvale ei ole soovitatav juua ei teed, vett, kohvi ega muud jooki (erandiks on piim), kuna õlid ei segune vees.
Toidu seedides maos vabanevad toidust väiksed õligloobulid, need gloobulid sisenevad vereringesse ja sealt edasi vajalikesse kudedesse ja rakkudesse.
Kui toidu kõrvale juua, siis see protsess on häiritud – väikesed õligloobulid kleepuvad üksteise külge ja moodustavad klimbid. Sellisel juhul ei suuda keha õlisid omastada ning need õliklombid suunatakse maksa, kus nad läbi töödeldakse ja saadetakse peamiselt keha rasvarakkudesse energiavarudeks. Normaalselt toitudes saab maks piisavalt rasva. Kui aga toidu juurde juua, saab ta seda liiga palju ja me muutume lihtsalt paksuks ja õlidest ei ole mingit kasu.
Vedelikke võiks tarbida 10 minuti enne toidukorda, toidu ajal ja hiljemalt 2h või enam kindlasti mitte.
Piim on erand, kuna sisaldab endas emulsifeerunud õlisid ning segunevad hästi teiste õlidega ning lausa parandavad omandatavate õliosakeste omastavuse protsenti. Piimapulber ja rasvata piim ei ole aga sobivad.
Ka kõik jahutatud ja külmad joogid on iseenesest maole halvad. Kui aga maos on juba toit siis muudab külm jook õlid automaatselt rasvaks. Sellisel juhul jõuab vereringesse minimaalselt õlisid. Kuid probleem ei lõppe siin. Kui rasvad, eriti lihast pärinev küllastatud rasvad, põletatakse maksas, siis nad jätavad järgi jääke, mis on pisikesed kolesteroolikristallikesed, need ladestuvad veresoonte seintele.
Ei sobi ka gaseeritud ja muud kunstlikud joogid, tehislikult loodud aineid ja keemilisi ühendeid ei suuda inimkeha omastada.
Parim kokteilisoovitus oleks kalaõli toasooja piimaga sheikeris ära segada ning juua hommikul esimese asjana. Tund aega hiljem süüa hommikusöök. Kui piim ei ole vastuvõetav, sobib ka värskelt pressitud apelsinimahl (ei sobi paki ega purgi apelsinimahl).
Hea on kuulda et ikka üks asi on mida õieti teen, ma joon koguaeg sõõgikordadel piima vähemalt 100-150g
august 21, 2010 at 10:41 e.l. #273873haubits
MemberSee käib õlide tarvitamisega seonduva kohta.
Mina enamasti toidu kõrvale piima just ei joo. Olen harjunud jooma poole mehisema söögikorra kõrvale poole liitri kanti nearwaterit, muidu pole ikka päris see tunne.
august 21, 2010 at 12:13 p.l. #273886Arx07
MemberOn siis vahe väga suur ja märgatav?Päris korraliku hilinemisega vastus:
Minu arust on vahe sees küll, gaase on minimaalselt ja need ka peamiselt siis kui alkoholi tarbin…
august 21, 2010 at 12:40 p.l. #273889Taago
MemberJook pole mingi kõrvaldane asi, mis ei puutu kokku sinu toitumiskavaga. Eelistan süsivesikute kättesamiseks marju, kuna mul puid ja põõsaid hoovis küll.
Aga kui toit on kurgus kinni, siis on see märk ainult kiirest söömisest ja vähesest mälumisest. Mälumine paneb su süljenäärmed tööle ja toodab vajaliku vedeliku alla neelamiseks, kui oled muidu üldiselt vedelikku hästi tarbinud. Söömisega kiirustades sa mitte ei torma vastu heale tulemusele vaid rühid mööda kuiva kõrbe ilma vedelikuta.
Muide, mul on kodus merisiga, kes vett ja muid jooke ei joo:D. Saab oma vedeliku kätte kurgist:D Tehke järgi! See selleks…
august 21, 2010 at 1:06 p.l. #273891Arx07
MemberMuide, mul on kodus merisiga, kes vett ja muid jooke ei joo:D. Saab oma vedeliku kätte kurgist:D Tehke järgi! See selleks…Kurk sisaldab üle 90% vett
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>august 21, 2010 at 1:08 p.l. #273892Taago
MemberKurk sisaldab üle 90% vett
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>ma tahangi öelda seda, et ka vedelikku ei pea tarbima söögi kõrvale just klaasi mahla näol:)
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.