Sõjaväe komissariaat
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » Sõjaväe komissariaat
- This topic has 127 replies, 55 voices, and was last updated 14 years, 7 months tagasi by
VictorAlpha1990.
-
AutorPostitused
-
aprill 25, 2010 at 5:36 p.l. #236008
seedorf90
MemberMa siis hetkel teenistuses, tulin 04.01.10. Nüüdseks noorteaeg seljataga ja passimist on nii palju, et ise ka ei usu. Päeval kell 16.30 hakkab vaba aeg ja sellega ei ole siin midagi peale hakata. Käid jõusaalis ära ja vahid õhtu otsa filme – “väljaõpe”. Selle niiöelda väljaõppe, mis me siit saame, oleks võinud esimese 3 kuuga ära anda ning meid reservi saata.Täielik ajaraisk!
Edu neile, kes 70 päeva pärast tulevad!
kus kohas sa aega teenid praegu?
aprill 25, 2010 at 6:31 p.l. #235836matti
MemberSul oli siis seal eriti mugav elu. Nagu eelpool mainiti, väga “tüütu” asi see sõjavägi ja tasub äraproovimist. Kuid kas tüütuks saab lugeda ka seda, et nädalaid(va nädalavahetus, siis oli elu kasarmus või peale noorteaega kodus) pidi metsas aega veetma, ükskõik mis ilm ka ei olnud. Tuli vihma või rahet, vahet polnud. Tuli oma telkmantli all öö üle elada. Paremal juhul ühistelgis. Aga ega eriti palju und ei olnudki, nii et unest ei saagi palju head rääkida. Ja need rännakud, mudas, poris, vihmas, kõhust saati vees sulpamised täisvarustusega ja siis veel talveperiood. Kui elasid oma sõjaväeelu üle, jäid paljudele ikka mingisugused tüsistused, kellel seljahädad, kellel põlveprobleemid, kellel uneprobleemid. Teeb ikka meheks küll või kui mitte meheks siis tunne on kohe mehisem, et nii palju nussi sai ning sai üle elatud. Aga on asju millest saab küll elulõpuni rääkida.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Lihtne on see ajateenija elu, kui päev läbi kasarmus mune laiaks istud, telekat vaatad või pleistat mängitakse(nagu olen kuulnud). Ajateenistuse vältel pole õieti püssigi käes hoidnud.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ega see pole üllatus tegelt, Eestis ju väga palju erinevaid pataljone. Mõned karmimad, mõned leebemad.
Teenisid jalaväes
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ?aprill 25, 2010 at 6:40 p.l. #235707Tetz
Memberolin ka jalaväes ja ütleks et mul küll mingit niisama passimist ei olnud- seda sõna otseses mõttes. Noorteaeg oli lihtsalt ootus mil saaks magama ja jalad varna, naki aeg ka sai valu kui palju metsas ja kui tuli hiljem veel enda noored välja koolitada siis ütleme et jamamist oli rohkem kui kyll. Aga samas laagrid olid vinged nt Sirgala laskelaager kus ikka öösel täristada oli äge, Kevadtorm ka oli üsna huvitav, kuigi kontakti saime vähe. Minu poolt on küll soovitus ikkagi ära käia ja näha ka siukest laadi elu, kus saab ennast proovile panna ja näha kus maale oled valmis välja minema ja võin öelda et paljud ei suutnud lõpuni minna. prooviti igasuguste hädadega ära saada ja kui ei saadud siis tehti kõik endast olenev et kõigile pinda käia.
aprill 25, 2010 at 7:18 p.l. #244063-Egert
MemberKevatorm oli meil, Sidepataljonis, küll üsnagi lebo..Olid erinevad raadiosidepunktid, natuke veeti kaablit, koliti, veeti jälle natuke ja passiti. Ise olin enamjaolt staabis, tegemist oli pmst vaid siis kui oli hüpe, laager kokku ja uuesti paika (maskeerimine oli see kõige tüütum), ülejäänud aja passisime telgis oma läpakatega netis või vaatasime filme.
aprill 26, 2010 at 4:12 e.l. #235140roman00
MemberSain see aasta sõjaväest kõverselgsusega ära, oli endalegi üllatuseks, et selline asi mul.
aprill 26, 2010 at 4:57 e.l. #224728Oscar
MemberSelline küsimus, et mis ma tegema pean kui tahan seal arstlikus komisjonis ära käia, aga otseselt kutset sinna pole veel saanud ?
See kiri, et olen arvele võetud tuli kunagi väga ammu. Ja, et kui ma see aasta näiteks ära käin kas ma pean kohe ka sisseastuma, või kehtib see ka paari aasta pärast ? Tahaks lihtsalt huvi pärast teha kui kõlblik olen ja siis selle järgi ka vastavad plaanid teha.
aprill 26, 2010 at 5:05 e.l. #224729-Egert
MemberVõta ühendust Kaitseressursside ametiga. http://www.kra.ee/
aprill 26, 2010 at 8:09 e.l. #235580vend vähk
ModeratorKindlasti soovitan kõikidel noortel meestel ajateenistuses käia kui võimalik! Ise teenisin aega 1997-1998… Olid toredad ajad ning täpselt aastase teenistuse jooksul elasime üle 200 öö metsas- metsakompanii. Seal oli meeletult eneseületamist ning see õpitud kogemus on mul hilisemalt aidanud kulturismis rohkem pingutada. Lisaks sellele igasugused söögitegemised, pesupesemised, ehitamised, parandamised jne, sõjandusest sai ka päris hea ettekujutus… Hea ettevalmistus iseseisvaks eluks. Mõni minu eakaaslane elab siiani ilmselt ainult emme-issi almustest(Teised ei hakka kisama- ma ei tenud üldistust).
Pidage vastu!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 26, 2010 at 8:53 e.l. #235380Ronn
MemberJärgmine aasta komisariaat, on kindel soov ka minna sõjaväkke.
aprill 26, 2010 at 1:23 p.l. #235409Vilps
Memberkus kohas sa aega teenid praegu?Pakun, et ta on Vahipatis. Vähemalt minu teada peale selle asutuse jaanuaris mujal ei võeta.
aprill 26, 2010 at 4:34 p.l. #234784Madis232
MemberMida sa halad? See on avalik foorum ja avalik teema, igaüks võib enda arvamust avaldada, kasvõi “püha” sõjaväe kohta.Minu arvamus põhineb selle pealt rohkem, et kõik mu tuttavad, kes on käinud, ütlevad, “et lahe oli, õppisid palju uut jne”, aga kui küsida, et kas vabatahtlikult oleksid läinud (kui täpselt teada, mis toimuma hakkab), siis valdav enamus, kui mitte peaaegu kõik (kui mälu ei peta) vastavad eitavalt. No offence või miskit, aga paljudel on targematki teha, kui metsas sõda mängida ja kätekõverdusi teha aasta aega. (lennake nüüd kambaga peale kõik
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>)Lisaksin, mina ei püüa teie arvamust muuta sõjaväest, kahju, kui nõnda tundus/tundub, inimesed on erinevad ja nõnda ka nende huvid!
Ja lisaksin taaskord, et see jutt, et “õiged mehed jne” hahaha, sorri vaan aga eriti madalalaubalise inimese arvamus!
Selline asi ei saagi vabatahtlik olla. Mõtle ka natukene. Juba austusest nende vastu, kes meie vabaduse eest võideldes elu andsid; võiks see 8 kuud ära kannatada. Raudselt õpib midagi uut, teine keskkond ja näed asju teistmoodi; tekivad uued eluväärtused- mida iganes.
aprill 26, 2010 at 4:54 p.l. #234776Crash
MemberEi ole vahipat, Merevägi hoopiski…
aprill 26, 2010 at 4:57 p.l. #234730matti
MemberSelline asi ei saagi vabatahtlik olla. Mõtle ka natukene. Juba austusest nende vastu, kes meie vabaduse eest võideldes elu andsid; võiks see 8 kuud ära kannatada. Raudselt õpib midagi uut, teine keskkond ja näed asju teistmoodi; tekivad uued eluväärtused- mida iganes.Ja kui muid plusse ei leia, siis mõtle, et saad riigi kulul 11 kuud süüa ja olla
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 26, 2010 at 4:59 p.l. #234739Crash
MemberJa kui muid plusse ei leia, siis mõtle, et saad riigi kulul 11 kuud süüa ja olla
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tsiviilis võid Sa ju nii mõelda, siin aga muudad oma arvamust kiirelt.
aprill 26, 2010 at 5:05 p.l. #234772matti
MemberTsiviilis võid Sa ju nii mõelda, siin aga muudad oma arvamust kiirelt.Ei saa siis korralikult süüa ?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.