Soendusharjutused?
- This topic has 22 replies, 12 voices, and was last updated 14 years, 10 months tagasi by
Schtroumpf.
-
AutorPostitused
-
veebruar 25, 2011 at 9:46 e.l. #290946
eesti mees
MemberMa arvasin, et ma olen ainuke, kes viitsib sooja teha:P 100kg 3×5 tööseeria juurde suundun järgnevalt: 2×5 20kg, 1×5 50kg, 1×5 75kg, 1×3 90kg. Aga enne seda on dünaamilised venitusharjutused, lihaste aktiveerimisharjutused ja veidi närvisüsteemi ergustamiseks.Minu arust need keharaskusega soojendusharjutused on palju tähtsamad, kui tööseeria, kuna need hoiavad sind koos ülejäänud, jõusaalist väljaspool ajal. Ntx side plank, front plank, bird dog harjutusi peaks igaüks tegema, sõltumata kas soovib jõudu arendada.
Side plank, front plank, bird dog on harjutused mis arendavad lihaste vastupidavust ja neid lihaseid mida on vaja su keha stabiliseerimiseks.
märts 8, 2011 at 5:52 p.l. #292466stamma
MemberJah, nii palju sooja saab teha inimene, kes saab lubada 5x nädalas jõusaalis käia. Kui ma teeks igale lihasgrupile nii palju sooja(saan käia 3x nädalas jõusaalis), siis läheks mu trennid 1,5-2 tunnisteks ja see oleks juba väga mõttetu.
märts 8, 2011 at 6:10 p.l. #292470Viiking
MemberJah, nii palju sooja saab teha inimene, kes saab lubada 5x nädalas jõusaalis käia. Kui ma teeks igale lihasgrupile nii palju sooja(saan käia 3x nädalas jõusaalis), siis läheks mu trennid 1,5-2 tunnisteks ja see oleks juba väga mõttetu.Mina käin ka 3x nädalas jõusaalis, aga miks siis 1,5-2h mõttetu on ?! Praegu võtsin siit fitnessist reljeefikava, koos soojendusega(15minti) ei mängi mitte kuidagi alla 1,5h välja
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> , pausid on ikka 20-30sek ainult.märts 8, 2011 at 6:18 p.l. #292471smack
MemberJah, nii palju sooja saab teha inimene, kes saab lubada 5x nädalas jõusaalis käia. Kui ma teeks igale lihasgrupile nii palju sooja(saan käia 3x nädalas jõusaalis), siis läheks mu trennid 1,5-2 tunnisteks ja see oleks juba väga mõttetu.Ma teen nii palju sooja ning käin 3 nädalas trennis ja harva läheb üle 1,5h:) Point selles, et ülekehatrennis pole palju harjutusi.
Kui sa teed üla-alakeha, siis ei pea kogu keha soojaks tegema, vaid vastava poole.
Ma mäletan, kui alustasin jõusaalis käimist ning soojendus piirduse õla-, randme-, põlve-, puusa- ja hüppeliigeringidga; oi kuidas soojendus oli vaevarikas. Kui juba nii vähene soojendus käib ülepea, siis mida sul üldse asja kangi tõstma. Muidugi ei tohiks soojendusega üle pingutada, aga minimaalse koguse peaks jõduma ilma pisema vaevata teha. Kas soojendus on piisav? Seda tunned, kui astud tööseerja raskuse alla ja kui kang tundub liiga raske, siis ei olnud piisav soojendus. Aga kui päev oli s..t või ei viitsinud eriti süüa, või läksid hilja magama või ei maganud piisavalt, siis pole vahet kui palju sooja teed, raske on ikka.
märts 8, 2011 at 6:30 p.l. #292475Viiking
MemberKas soojendus on piisav? Seda tunned, kui astud tööseerja raskuse alla ja kui kang tundub liiga raske, siis ei olnud piisav soojendus.Või polnud trennieelne toidukord piisavalt hea, et anda kogu treeninguks vajalikku energiat
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 8, 2011 at 6:34 p.l. #292478smack
MemberVõi polnud trennieelne toidukord piisavalt hea, et anda kogu treeninguks vajalikku energiat
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Jep, ma olin just lisamas seda oma eelmisele postitusele:)
Eks kindlasti ole inimesed erinevad ja mõne keha ei taha nii palju sooja. Aga kui ikka minna suurtele raskustele ja madalatele kordustele, siis soojendus tuleks hoolega üle vaadata. VÕib olla jah kui sul plaan teha 12 kordust, siis palju sa ikka teed sooja.
märts 11, 2011 at 5:29 p.l. #292772Ivz
MemberNatuke keerutan käsi ja randmeid, siis hüppan hüppenööriga, peale seda natuke venitan ja ongi kõik.
aprill 8, 2011 at 4:53 p.l. #296461Schtroumpf
MemberVabandust et vahele trügin siin, aga tahtsin küsida et neid lähenemisi nagu siin välja on toodud näiteks copyn siit midagi ( 1x10x20 -> 1x8x40 -> 1x6x60 -> 1x5x80 -> 4x5x90kg) et neid kasutada baasharjutuste juures ( jõutõmme, rinnalt surumine, kükk ?).
Siiani olen teinud, et panen kohe tööseeria otsa ja hakkan vajutama , aga see pidi suurendama vigastuste tekkimist ? Olen lugenud küll nendest tööseeriatest aga ise pole viitsind teha muidu läheb harjutus kole pikaks:D aga kui selle tagajärjel suureneb vigastuste oht tunduvalt, siis selle vältimiseks hakkaks tegema neid “soendus seeriaid” edaspidi.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.