Smolovi Kükieksperiment.
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Smolovi Kükieksperiment.
- This topic has 15 replies, 10 voices, and was last updated 17 years, 1 month tagasi by
asdfghjkl.
-
AutorPostitused
-
detsember 30, 2008 at 9:54 e.l. #15934
hunter
Memberhttp://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…amp;textID=3298
Kogemused kavaga? Komentaare? Hakkan tegema homsest seda.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 30, 2008 at 10:22 e.l. #176956Janar Rückenberg
MemberJust lõpetasin kava (I faas õigupoolest) ja kükkisn 250 kg. Kohe kohe, täna homme peaks see ka üles tulema. Põhjalik ülevaade minu tundmustest, kogemustest. Kirjas ka soovitused ja näpunäited. Asi on proovimist väärt – soovitan see artikkel ära oodata – ära enne tegema hakka
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>)).Rekordkatse ise siin:
detsember 30, 2008 at 11:35 e.l. #176969Kristjan-Johannes Konsap
MemberKa mina proovisin smolovi kükiprogrammi läinud suvel ja oskan selle kohta vaid kiidusõnu öelda. Kava tulemus taastas usu sellesse, et lihast ja jõudu on üldse võimalik arendada
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Esimene kuu andis mu küki rekordile juurde kuni 15 kg. See on siis 13.5 % juurdekasv minu arvutuste järgi. Kuni 15 ütlen ma seetõttu, et vahetult enne kavaga alustamist ma vana rekordit ei proovinud seeag vb oli ta juba vahepeal veidi suurenenud. Lisaks jõule tundus et jalg läks ka üldiselt jämedamaks.
Mida ma teisiti tegin kui tolles artiklis ja ka netis leiduvates pikemates artiklites kirjas siis ma ei kükkinud mitte E, K, R ja L vaid lihtsalt ülepäeviti. Samuti ei lähtunud ma raskuste arvutamisel ka täpselt vanast rekordist vaid võtsin tollest ca 10 % vähemaks. Aluseks võtsin seega rekordi mille iga kell peaksin olema võimeline ära kükkima.
Teine kuu oli palju metsikum. Esimese trenni proovisin ma teha lähtudes tööseeriate arvutamisel uuest püstitatud rekordist ja see oli üle mõistuse raske. Järgmisel trennil kasutasin juba raskuseid, mille olin taas arvutanud veidi väiksemast rekordist kui äsjapüstitatud uus. Siiski oli see kuu hoopis raskem trenn. Ka jõudu ei tulnud juurde nii palju kui lootsin, aga 5 kilo lisandus kükirekordile siiski. Kokkuvõttes siis rekordi juurdekasv 18%.
Kuidas ise seda kava läbida? Eks lähtuge siis Ryckenbergi kogemustest pajatavast artiklist. Ma eeldan, et ta suutis oma kükirekordit suurema protsendi võrra parandada.
Sama juttu rääkisin ma ka siin: http://forums.fitness.ee/index.php?showtopic=19030&hl= Nagu näha siis kes proovib, jääb rahule.
detsember 30, 2008 at 12:15 p.l. #176974Bonsuna
MemberNatuke teise nurga alt…
Ma ei kahtle selle meetodi tõhususes aga mida ütlevad põlved kui kükkida 4 x nädalas ja maks raskus suureneb …x%ti? Kas mitte aasta kahe pärast ei lähe kulturistil samuti põlvi vaja?
Isiklik arvamus, et selline forsseering, ükskõik mis lihasgrupi puhul maxab ennast peagi rohkem vähem kätte. Kas mitte pisitasa mäkke ronida poleks ennastsäästvam?
Jällegi olen sunnitud /nüüd vist alati/ siia lõppu lisama, et omale tehtud “reklaam” hiljuti annab paljudele kindlasti põhjust mulle vastu vaielda, et vaata mis ise jne. Aga jätame selle asja kõrvale ja mõtleme siis.
PS! Ennekõike tahaks Janari enda lühikommentaari sellele.
detsember 30, 2008 at 1:34 p.l. #176989hunter
MemberPoolkükk ei tohiks rikkuda põlvi nii nagu rikub sügavkükk. Nii, küsimus ka selline, et mul on vaja jalgadele jõudu anda. Treeningstaasi on kuskil 1,5a max kükk on hetkel 105-110kg. Janar ehk viitsib mingi variatsiooni panna mida teha veel neil 3-l päeval, kui kükiks. Mingeid muud lihased, harjutused vms. Ei tahaks nagu 3 päeva nädalas ainult kükkida, ülakeha peaks ka ikka “laxu” saama.
detsember 30, 2008 at 1:55 p.l. #176995Janar Rückenberg
MemberÜtleks esmalt nii, et paljud artiklid ja kükieksperdid räägivad ikkagi vastupididst – just poolkükk, st paralleelini või ülespoole paralleeli on see, mis põlvi lõhub, kuna just siis ei kaasata piisavalt töösse reie – kakspealihast, mis küki kui liigutustegevuse korral põlve kaitseb.
Jaotuse kohta ütleks nii, et see on ka seal artiklis olemas – kohandasin küll endale, kuid usun, et sobib edukalt ka teistele.
Mis puutub Mareki kommentaari, siis jutt kahtlemata õige – see on ka põhjus, miks mina tervet programmi ei teegi, täiesti teadlikult ja algusest peale oli plaan, et teen vaid esimese poole. Tegingi vaid esimesed 3 nädalat – 22 päeva jooksul 12 kükitrenni, kuid elamus on seegi. Nüüdseks jälle kulturistina ei huvita mind tegelikult 1 KM – ülesajamine. Programmi teine pool just seda ongi – seeriad on väga lühikesed ja raskus suur – kogu areng on mängitud kesknärvsüsteemi ja lihaseid inneerveerivate närviteede arendamise peale. Ja suur raskus on selleks parim, samas – selline suur raskus jätab lihase metaboolselt mõjutamata – raskus on küll suur, kuid et saaks mõjutatud ka lihase ainevahetuslikud teed, selleks on seeria liialt lühike. Smolovi programmi esimese faasi korral seda probleemi pole, kuna 75% seeriatest kükitakse kordusvahemikku 5 – 9 kordust, mis on küki korral juba korraliku pikkusega seeria.
Kuigi ka esimene faas on VÄGA karm, arvan, et asi on proovimist väärt. Muidugi – oma kükitehnika vaadake enne üle!!! Ja muidugi ei tasu arvata, et ainult seda programmi kasutategi – see on ikka selline tõuke andja, kui vajate hüpet arengus.
detsember 30, 2008 at 2:16 p.l. #177002jrx
MemberÄkki need, kes põlvede pärast muretsevad võiks selle läbi teha kastile kükiga?
detsember 30, 2008 at 3:08 p.l. #177011daemonium
MemberPoolkükk ei tohiks rikkuda põlvi nii nagu rikub sügavkükk.Ei ole kohe üldse mitte nõus!!!Täisküki puhul puhul rikub põlvi ainult vilets tehnika.Täiskükk liiga raske kangiga on välistatud – lihtsalt ei ole võimu – küll on see aga tavaline poolküki puhul,mis toobki kaasa vigastusi.
detsember 30, 2008 at 4:46 p.l. #177021Toivo295
MemberEi ole kohe üldse mitte nõus!!!Täisküki puhul puhul rikub põlvi ainult vilets tehnika.Täiskükk liiga raske kangiga on välistatud – lihtsalt ei ole võimu – küll on see aga tavaline poolküki puhul,mis toobki kaasa vigastusi.Samal arvamusel nagu daemonium. Lisaks täisküki puhul võtavad suurema koormuse vastu puusad ja väiksema koormuse põlved, poolküki puhul on just vastupidi, st. suurem koormus põlvedele ja väiksem puusadele.
detsember 30, 2008 at 4:59 p.l. #177026rait83
MemberPoolkükk ei tohiks rikkuda põlvi nii nagu rikub sügavkükk. Nii, küsimus ka selline, et mul on vaja jalgadele jõudu anda. Treeningstaasi on kuskil 1,5a max kükk on hetkel 105-110kg. Janar ehk viitsib mingi variatsiooni panna mida teha veel neil 3-l päeval, kui kükiks. Mingeid muud lihased, harjutused vms. Ei tahaks nagu 3 päeva nädalas ainult kükkida, ülakeha peaks ka ikka “laxu” saama.Loe läbi:
http://www.fitness.ee/main.php?main=artikk…amp;textID=4263
detsember 30, 2008 at 6:19 p.l. #177028Bonsuna
MemberTäiesti nõus sellega, et just poolkükid põlvi lõhuvad, ära proovitud ja kõrvalt teisi vaadatud aja jooksul. Ise tegin oma treeningute algusest peale sügavkükki ja pole kunagi põlvedega jama olnud, küll aga jätsin unarusse just `targalt` jõutõmbe tegemise ja selja korduvad vigastused rammumeeste võistlustel said lõpuks saatuslikuks ka kükkimsel, isegi nii, et 100kg oli võimatu selga võtta. Tasapisi aga nüüd hakates uuesti õigel ajal ja mõõdukalt koormust jagades -suurendades jõutõmmet oma treeningutesse panema saan jälle kükkida ja täiesti korraliku tehnikaga, küll ei riski päris säärtele istuda enam kuna selle faasi jaoks on selg veel natuke nõrk. Saan teha kükki nii , et reis jääb põrandaga paralleelseks mis on suhteliselt mõjus juba reie arengule. Ilma igasuguse forseeringuta, st lihastundega saan praegu selliselt teha 180kg 10 x da ja 200 4-5x.
Usun, et nii jätkates suudan kunagise 260kg 7x /mis on minu max olnud/ nüüd juba ka õige tehnikaga ilma lõhkumata jälle kätte saada. Ei ole elueesmärk selleni jõuda aga kui tuleb siis tuleb.
Jutu algusesse tagasi tulles siis just need kes minu treeningute algaastatel kasutasid jalatrennis poolküki varianti kurtsid ikka ja jälle põlvedes valu, vahel isegi nii, et nad olid sunnitud oma treeninguid ära jätma.
Jalatrenn, kui saad jälle kasutada korraliku raskusega kükkimist on suurin kaif. Olen sellest kaua puudust tundnud, loodan, et saan veel palju aastaid seda nautida, kui targalt oma treeninguid planeerin.
detsember 30, 2008 at 7:29 p.l. #177036rait83
MemberTäiesti nõus sellega, et just poolkükid põlvi lõhuvad, ära proovitud ja kõrvalt teisi vaadatud aja jooksul. Ise tegin oma treeningute algusest peale sügavkükki ja pole kunagi põlvedega jama olnud, küll aga jätsin unarusse just `targalt` jõutõmbe tegemise ja selja korduvad vigastused rammumeeste võistlustel said lõpuks saatuslikuks ka kükkimsel, isegi nii, et 100kg oli võimatu selga võtta. Tasapisi aga nüüd hakates uuesti õigel ajal ja mõõdukalt koormust jagades -suurendades jõutõmmet oma treeningutesse panema saan jälle kükkida ja täiesti korraliku tehnikaga, küll ei riski päris säärtele istuda enam kuna selle faasi jaoks on selg veel natuke nõrk. Saan teha kükki nii , et reis jääb põrandaga paralleelseks mis on suhteliselt mõjus juba reie arengule. Ilma igasuguse forseeringuta, st lihastundega saan praegu selliselt teha 180kg 10 x da ja 200 4-5x.Usun, et nii jätkates suudan kunagise 260kg 7x /mis on minu max olnud/ nüüd juba ka õige tehnikaga ilma lõhkumata jälle kätte saada. Ei ole elueesmärk selleni jõuda aga kui tuleb siis tuleb.
Jutu algusesse tagasi tulles siis just need kes minu treeningute algaastatel kasutasid jalatrennis poolküki varianti kurtsid ikka ja jälle põlvedes valu, vahel isegi nii, et nad olid sunnitud oma treeninguid ära jätma.
Jalatrenn, kui saad jälle kasutada korraliku raskusega kükkimist on suurin kaif. Olen sellest kaua puudust tundnud, loodan, et saan veel palju aastaid seda nautida, kui targalt oma treeninguid planeerin.
Suht huvitav lugeda, sa polegi eriti pajatanud oma parimate päevade kükkimistest või jõutõmbest. Või ma pole lihtsalt ise infi üles leidnud. Rohkem räägitud teema on ikka biitsepsid jne.
detsember 30, 2008 at 8:39 p.l. #177042Bonsuna
MemberSuht huvitav lugeda, sa polegi eriti pajatanud oma parimate päevade kükkimistest või jõutõmbest. Või ma pole lihtsalt ise infi üles leidnud. Rohkem räägitud teema on ikka biitsepsid jne.Ei midagi erilist, praegused noored rammumehed siin just äsja jõutõmmet näiteks 360kg teinud. See on igati ok tulemus aga eks ta seda treenib ka spetsiaalselt. Mina olen tõmmanud 265kg ja seda ühel rammumehe võistlusel, Trennis sai aeg ajalt siis tehtud 160 kuni vahel 180kg kaheksasi kordusi. Kuna ma suht pikka ka ja peast just rammumees ei olnud siis ei viitsinud mina spets harjutusi selleks teha. Peamine oli ikka kulturismitreening, oli mitmeid kordi kus läksin hommikul vara saali, et trenn ära teha ja peale seda, lõunaks rammumehe võistlusele. Lihtsalt rammumehe tulemus polnud mulle tähtis, võtsin neid võistlusi kui vaheldusrikast treeningut kulturismi saalitreeningutele. Ma ei tea paljud meist tol ajal võistelnutest spets trenni üldse tegi aga usun, et kui see mind oleks huvitanud siis oleks ka tugevam olnud kui ma tol korral olin. Kes minust siis tol korral tugevamad olid? Pärsikuga oli kord mina siis tema. Tartumaa rammumehel sai ta minust alati jagu kui ma osalesin. Peagi tuli noor Mitt ja sai minust jagu. Tollel võistlusel oli esimeseks alaks 100kg liivakotiga jooks. Mitt oli esimene võistlustulle mineja ja tal kukkus kott maha seljast, ala ebaõnnestus, sai nö NULLI. Siis olin mina see kes “nõudis” noorele mehele uut starti, mille ta suure vaidlemise peale kohtunikega ka sai.
Võistluse lõppedes võitiski noor vägilane mind 1 punniga.)) Tollest hetkest peale ma enam Mitist jagu ei saanudki. AASTA OLI SIIS 98. Aasta varem jäi Mitt aga minust veel kaugele seljataha. 98 aastal ilmus välja ka noor Murumets, siis 90kg vägilane. Vähemalt mina võistlesin temaga siis esmakordselt koos, Mees jäi silma juba siis erakordse visaduse ja tahtega. Kuid siis veel polnud seda väge temas, et Kalmust võita.)) Järgmisel aastal aga juba tal see õnnestus.
Minu viimane rammumehe võistlus oli 2000 aasta suve lõpus kui ma nüüd aastaga ei eksi. See oli Võrus laululaval. Olin Mitti ja Muru järel kolmas, Mehed läksid siis juba oma teed.). Esimene RM võistlus oli mul 91 aastal, See oli Elvas, isegi ei mäleta mis selle nimetus oli, Elva päevade raames seda korraldati. See jäi mul pooleli kuna lihtsalt teatud alad käisid üle jõu. Olin siis veel ju poole kohaga jalgrattur ja kehakaal tollel suvel oli alla 90 kg. Eesti rammumehe tiitli võitsin 98 aastal, 99 aastal olin kolmas.
Mitmeid väiksemaid rm võistlusi Eestimaal olen korduvalt võitnud sellel ajavahemikul.
Peale Eestis korraldatud võistluste ma mujal kaasa teinud ei ole. Üldiselt oli alati põnev pingeline ja päris raske päev kui võistlemas sai käidud. Õhtul koju jõudes olin ikka alati päris küpse.
jaanuar 1, 2009 at 10:11 e.l. #177212inside14
MemberJa nagu mulle tundub siis Smolovis tehakse vaid kükki, teisi harjutusi selle programmi vältel jalgadele ei tehta?
jaanuar 1, 2009 at 10:25 e.l. #177215rait83
MemberJa nagu mulle tundub siis Smolovis tehakse vaid kükki, teisi harjutusi selle programmi vältel jalgadele ei tehta?Tehakse ikka, aga mitte kõigil kükipäevadel. Loe Rückenbergi tõlgitud artiklit smolovi kükieksperimendi kohta.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.