Skip to main content

sirutajate ja painutajate kava

Avaleht » Forums » Arhiiv » Küsi Kalmuselt » sirutajate ja painutajate kava

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 36 total)
  • Autor
    Postitused
    ROtter
    Member

Pikad seeriad vähendavad plahvatuslikku jõudu.

Üldiselt kasutatakse selliseid kordusi:

Jõud: 1 – 5 kordust

Jõud/Mass: 6 – 8 kordust

Mass (koos osalise jõu juurdekasvuga): 8 – 12 kordust

Jõuvastupidavus: 13 – 20 +

Erandiks on kõhu-ja säärelihased.

Marek Kalmus
    Member

Kuule OldMan, jäta juba järgi. kui palju on sul enda kogemusi ja palju on sul õpilasi kelle peal oled neid raamatutarkusi proovinud.

Ei ole kahjuks alati nii nagu raamatud kirjutavad, tihti isegi üldsegi mitte. Miks ma sellele vennale jalgadele pikki seeriaid soovitan, on sellepärast, et inimene ei soovi jalgadele lisa massi . Tõsi mingil määral muutub lihas tihedamaks ja raskemaks niikuinii, Sellest ei pääse kui lihast koormad, ükskõik siis kuidas.

Antud situatsioonis on minu pakutud variant siiski parim mida saab talle soovitada.

OldMan juba sinu soovituste sõnastused on tihti sellised , nagu oleks raamatust või siitsamast foorumist vastavate teemade alt ümber kirjutatud.

Ära saa valesti minust aru, usun, et oled õppinud mees ja tead kindlasti sportlikust treeningust palju. Kuid olen enam kui veendunud, et praktika pool jätab sul kõvasti soovida. Tihti paned samamoodi puusse nagu raamatuteski ja mida inimene kes on praktiseerinud iialgi areneda soovivale sportlasele ei soovitaks.

Ära pea viha OldMan.

ROtter
    Member

Sinuga nõus.

Kulturism e.bodybuilding – e.k.”keha ehitamine” on väga individuaalne.See ,mis sobib ühele,ei sobi teistele.Ma lihtsalt tahan laiendada küsijate silmaringi.Ma ei ole öelnud,et tee täpselt nii,ma soovitan erinevaid variante,et juhul ,kui üks ei sobi,siis võib teistmoodi ka proovida.

Muuseas ma olen praktiseerinud N.liidu noortekoondise juures.Vast päris loll ma ei ole.See viimane on minu isiklik arvamus,teised võivad arvata nii nagu neile sobib.

Marek Kalmus
    Member

Tore siis, olgu nii….

capoguy
    Member

Pikad seeriad vähendavad plahvatuslikku jõudu.

Üldiselt kasutatakse selliseid kordusi:

Jõud: 1 – 5 kordust

Jõud/Mass: 6 – 8 kordust

Mass (koos osalise jõu juurdekasvuga): 8 – 12 kordust

Jõuvastupidavus: 13 – 20 +

Erandiks on kõhu-ja säärelihased.

Mis oleks siis plaan B hüppevõime suurendamiseks?

Marek Kalmus
    Member

Plaan B-sinujaoks puudub kuna sai arvesse võetud sinu soove, mitte suurendada jalgade massi ja säästa põlveliigeseid.

ROtter
    Member

Biitsepsile on vähe harjutusi.Mina teeksin keskendatud küünarvarrekõverdusi istudes ja noodipuldil kasutaksin W-kangi.

Marek Kalmus
    Member

capoguy
    Member

Biitsepsile on vähe harjutusi.Mina teeksin keskendatud küünarvarrekõverdusi istudes ja noodipuldil kasutaksin W-kangi.

Kõik minu õla ja selja tõmbamise harjutused mõjuvad ju biitsale ka, arvan, et praeguseks on nii hästi – arenevad proportsioonis. Tulevikus, kui võhma väga üle hakkab jääma ja isu ja edevus veelgi kasvavad, siis võibolla hakkan biitsa ja triitsa rohkem juurde tegema.

ROtter
    Member

Kõik minu õla ja selja tõmbamise harjutused mõjuvad ju biitsale ka, arvan, et praeguseks on nii hästi – arenevad proportsioonis. Tulevikus, kui võhma väga üle hakkab jääma ja isu ja edevus veelgi kasvavad, siis võibolla hakkan biitsa ja triitsa rohkem juurde tegema.

Kuna kirjutasid,et alakeha on proportsioonist väljas võrreldes ülakehaga,siis internetis erinevad sinu,minu ja Mareki nägemused sinust kardinaalselt.

Tõmbed arendavad küll biitsepsite jõudu,kuid sellist biitsepsist kui Marekil on võimatu ilma spets.harjutusteta arendada.Aga eks Marek ise soovitab,mida teha.

capoguy
    Member

Kuna kirjutasid,et alakeha on proportsioonist väljas võrreldes ülakehaga,siis internetis erinevad sinu,minu ja Mareki nägemused sinust kardinaalselt.

Tõmbed arendavad küll biitsepsite jõudu,kuid sellist biitsepsist kui Marekil on võimatu ilma spets.harjutusteta arendada.Aga eks Marek ise soovitab,mida teha.

et siis paremat ettekujutust anda, siin minu mõõdud lihaseid pingutamatta mõõdetuna Mai 2005/täna:

Pikkus 184cm, Kaal 86/90 kg, kael 40cm, õlavars(90 kraadi) 36/38cm, käsivars 30/32cm, rind(välja hingates) 106/112cm, talje 85cm, puusad 104/103cm, reis 62cm, säär 44/43cm – haige achilleuse pärast vist väike atrofeerumine.

Neid andmeid võrdlen Joe Weideri koolkonna spetsialistide poolt välja töötatud ideaalproportsioonidega http://www.zone.ee/kulturismiweb/proportsioonid.htm

ROtter
    Member

Vaadates neid mõõtusid,ei loe mina kusagilt välja,et jalad oleksid proportsioonist väljas.Täiesti normaalne sportlik kehaehitus.Kuna kavas on palju harjutusi rinnalihastele ja seljale,siis mina soovitaksin lisada biitsepsile mõne lisa harjutuse,sest muidu võib biitseps sinu pikkuse juures tunduda peenike.

capoguy
    Member

Miks sa triitsepsit ei soovita juurde teha?

ROtter
    Member

Kangi surumisel rinnalt,lamades,kaldpingil,neg.kaldpinnal töötavad ka triitsepsid.Lisaks kaks spets.harjutust-surumine rööbaspuudel ja allasurumised plokil ,annavad triitsepsile piisava koormuse.

capoguy
    Member

Kas tõmbed plokiga kukla taha, rinnale jne. pluss noodipult ei anna siis biitsepsile piisavat koormust?

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 36 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.