Seljaprobleemid
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Seljaprobleemid
- This topic has 479 replies, 121 voices, and was last updated 9 years, 2 months tagasi by
CookieRookie.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 10, 2014 at 10:54 e.l. #357085
Nesatur
MemberNo siis tuleb MRT-st vaadata, mis seal toimub, ja vastavalt sellele tegeleda
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Vbl sul seal mingit liigeseteemat polegi, hoopis triggerpunkt või spasmis multifidus vms
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma loodan, et nii on.
Minult sai Oolo üle 1000€ kunagi, kasu mitte ühegi sendi eest.
Minult ~300+, ragistas selja lahti ja nüüd logisebki üle liia.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 24, 2014 at 8:39 p.l. #358018ProteiiniMees
Membertõmbasin ka selja ära, niisama oleks nagu korras, kui alaselga tegema hakkan siis annaks jälle kõvasti tunda, viimati ei saand ma käiagi korralikult

ja jällegi, jõukasse läksin ikka
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 24, 2014 at 8:53 p.l. #358019Nesatur
MemberKui sul on selline närvivalu, mis vahest tekib, kui oled külma saanud vms, siis pole hullu.
Aga kui lööb jalga ja nii, siis anna kohe heaga 5 päeva puhkust.
Ripu, painuta, tee harjutusi, mida leiad netist kergesti.
jaanuar 24, 2014 at 8:53 p.l. #358020gmaster
Membertõmbasin ka selja ära, niisama oleks nagu korras, kui alaselga tegema hakkan siis annaks jälle kõvasti tunda, viimati ei saand ma käiagi korralikult

ja jällegi, jõukasse läksin ikka
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ei teagi, kas anda medal või pead vangutada
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 24, 2014 at 9:11 p.l. #358024ProteiiniMees
Memberno ikka medal anda
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>selle väikse jutu mõte on see, et lähen ikka, mis siis et valus on kuskil
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>palavikuga aint ei lähe
jaanuar 24, 2014 at 9:21 p.l. #358028Archangel
Memberno ikka medal anda
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>selle väikse jutu mõte on see, et lähen ikka, mis siis et valus on kuskil
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>palavikuga aint ei lähe

Ma läheks pigem palavikuga, kui tugevamate valudega, kui just eriti mahamurdev palavik pole.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Hetkel on mul igastähes nii, et kui kasvõi korraks kuskilt midagi teravamalt tunda annab, siis kohe trenn pooleli, ei mingit mõtlemist. Kuu aega tagasi jõutõmmet tehes korraks keskendumine kadus ning selg vajus halva nurga alla ja korraks lõi terava valu läbi. Lõpetasin kohe kogu trenni. Hullu polnud midagi ja paar tundi hiljem oli juba 5+ olemine, aga kujutan ette, et hambaid krigistades läbi valu oleksin võinud endale nädalaks ajaks valusa selja korraldada. Milleks seda vaja. Mingi ühe trenni lõpetamise jaoks? Ei näe pointi.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 24, 2014 at 9:41 p.l. #358031ProteiiniMees
Memberaga õnneks kõik tip top, praegu lihtsalt väldin alaselga mõjutavaid harjutusi, varsti hakkan vaikselt pihta, vaatan mis saama hakkab
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 7, 2014 at 5:18 p.l. #359053Nesatur
MemberNo siis tuleb MRT-st vaadata, mis seal toimub, ja vastavalt sellele tegeleda
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Vbl sul seal mingit liigeseteemat polegi, hoopis triggerpunkt või spasmis multifidus vms
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>gmaster, oletame, et mul on multifidus spasmis, ja siis on ta seda olnud nüüdseks 10 kuud.
Mis selle lihasega sellise aja jooksul juhtuda võib, kui ta kogu aeg valutab.
Ära ei kärbu kuidagi, või on seda üldse võimalik korda saada pärast 10 kuud?
Tänud.
Pooleteist kuu pärast saan MRT vastuse, aga sinna on nii pikk aeg…
veebruar 7, 2014 at 6:38 p.l. #359056ROtter
Membergmaster, oletame, et mul on multifidus spasmis, ja siis on ta seda olnud nüüdseks 10 kuud.
Mis selle lihasega sellise aja jooksul juhtuda võib, kui ta kogu aeg valutab.
Ära ei kärbu kuidagi, või on seda üldse võimalik korda saada pärast 10 kuud?
Tänud.
Pooleteist kuu pärast saan MRT vastuse, aga sinna on nii pikk aeg…
Lihas ju siiski töötab, kui sa ennast liigutad.
Midagi nendest harjutustest saad teha:
veebruar 7, 2014 at 6:57 p.l. #359057Nesatur
MemberTeen umbes 9-t harjutust, mis on elementaarsed, kui on alaselja või diski vigastus vms.
Aga imelik on see, et tehes neid juba üle 2,5 kuu, iga päev, siis pole asi üldse paremaks läinud.
Kuna õpin IT-d, siis on istumist päev läbi loengutes väga palju ja hiljem ka,
ja just istudes hakkab see koht rohkem valutama.
Ma arvan, et see on päris paha kooslus.
veebruar 7, 2014 at 10:23 p.l. #359078gmaster
MemberDegeneratiivse diski puhul ei tohiks painutusharjutusi muide üldse teha.
Multifidus võib kärbuda/hüpertrofeeruda, või tekitada näiteks triggerpunkti.
Võib näiteks mingi järgmise lihase spasmi ajada – paljudel hakkab valu põhimõtteliselt “ronima” mööda keha, muutes keha biomehaanikat (mingite asendite vältimine või kompensatoorsete mustrite tekitamine) ja tekitades uusi probleeme.
Võid proovida neid harjutusi, aga kuna ma sind ja su pilti näinud pole (kui degeneratiivne, kas siis rohkem ühelt poolt vms), siis arusaadavalt midagi lubada ei saa. Proovi ja anna teada, kuidas sobib.
veebruar 7, 2014 at 10:41 p.l. #359081gmaster
MemberLihas ju siiski töötab, kui sa ennast liigutad.
Spasmis multifidus võib ühe lülivahemiku väga efektiivselt ära blokeerida, kasvõi ühepoolselt, mis võib tekitada mingi järgmise lüli hüpermobiilsuse (teine põhjus miks väga dünaamilisi liigutusi ei julgeks soovidata). Better to be safe than sorry
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>hästiseletatud lugemist multifiduse teemal
http://www.elitesportstherapy.com/A-New-Spin-on-Sudden-Onset-Low-Back-Pain
veebruar 8, 2014 at 6:30 e.l. #359091ROtter
MemberSpasmis multifidus võib ühe lülivahemiku väga efektiivselt ära blokeerida, kasvõi ühepoolselt, mis võib tekitada mingi järgmise lüli hüpermobiilsuse (teine põhjus miks väga dünaamilisi liigutusi ei julgeks soovidata). Better to be safe than sorry
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>hästiseletatud lugemist multifiduse teemal
http://www.elitesportstherapy.com/A-New-Spin-on-Sudden-Onset-Low-Back-Pain
Mida rohkem tead, seda parem on.
http://www.sportsinjurybulletin.com/archive/1090-lower-back-spams.htm
veebruar 8, 2014 at 12:24 p.l. #359115Nesatur
MemberDegeneratiivse diski puhul ei tohiks painutusharjutusi muide üldse teha.
Multifidus võib kärbuda/hüpertrofeeruda, või tekitada näiteks triggerpunkti.
Võib näiteks mingi järgmise lihase spasmi ajada – paljudel hakkab valu põhimõtteliselt “ronima” mööda keha, muutes keha biomehaanikat (mingite asendite vältimine või kompensatoorsete mustrite tekitamine) ja tekitades uusi probleeme.
Võid proovida neid harjutusi, aga kuna ma sind ja su pilti näinud pole (kui degeneratiivne, kas siis rohkem ühelt poolt vms), siis arusaadavalt midagi lubada ei saa. Proovi ja anna teada, kuidas sobib.
Nii,
ma saatsin Lauri Rannamale pika meili nädal tagasi, aga kuna ta pole mulle vastanud, siis ma tuleksin sinu juurde vastuvõtule.
Tehtud on CT pilt, ja sealt sa saaksid degenereerunud diski näha, aga ma ei tea, kas sul on sinna andmebaasi ligipääs, endal mul pilti pole.
Leidsin netist mälu järgi ühe minu selja taolise pildi, peaaegu sama: http://www.fina.org/H2O/images/stories/SMC/backpain3.jpg
Vb see DDD ei olnud nii hull, aga need ülemised 3 diski, kus on sellised muhud kergelt väljas, olid mul suhteliselt sarnased.
Tuleksin vastuvõtule nii kiiresti kui võimalik, kuigi MRT vastuse saan alles 17. märts, aga ei tahaks enam edasi lükata asja.
Mis sina arvad, kas on mõtet tulla enne MRT vastust jne…?
veebruar 8, 2014 at 10:51 p.l. #359204gmaster
MemberKui sul on mingi paber nende CT tulemuste kohta siis sellest oleks abi küll.
Arvan, et võiksid tulla küll, vaatab kasvõi seda, mismoodi see su lihastele mõjunud ja kuidas selle süvenemist ära hoida
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kirjuta mu meilile
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.