Seljaprobleemid
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Seljaprobleemid
- This topic has 479 replies, 121 voices, and was last updated 9 years, 2 months tagasi by
CookieRookie.
-
AutorPostitused
-
märts 2, 2011 at 7:41 p.l. #291666
stamma
MemberKas jõutõmmet ei tasu üldse teha mõnda aega, et lihas saaks puhata või tasu teha, aga kerge raskusega?
märts 3, 2011 at 7:00 e.l. #291709Bulletproof
MemberMina pärast seljaoperatsiooni teen kükke ainult ilma vööta loomulikult
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma küll ei soovita harrastajale suurte raskustega kükke, kui tal selg korras ei ole…
Kuid tõsi, kui kükke teed, saab ka selg tugevamaks.
märts 3, 2011 at 8:32 e.l. #291728Arx07
MemberOskab keegi öelda kumb alaseljale mugavam/ohutum on kas velotrenazöör (antud juhul silmis taoline http://www.bensport.ee/catalogue.php?prID=…0fb6f3fad709e21 )
Või spinningu ratas?
märts 3, 2011 at 9:04 e.l. #291735gmaster
MemberMinumeelest velo.
*Jah olen teadlik, et on inimesi, kes sõidavad spinni rattaga ja seljavalusid ei ole.
märts 3, 2011 at 9:08 e.l. #291736Arx07
MemberOkei, aga antud velo seal on kuni 110kg-le, kui ise olen massiperioodil kuni 105kg siis ei peaks muretsema, et äkki hakkab lagunema?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 5, 2011 at 8:50 p.l. #292141Mark00
MemberTere,muret teeb alaselg,kuna praktiliselt pidevalt valutab.Umbes 6kuud tagasi t6mbasin selja ära.Suurem valu on möödas.Aga selline väiksem on koguaeg,eriti kui istuda.Kas parem oleks v6tta jõusaalist puhkus või jätta selja harjutused välja? ise mõtlesin teha seljale 3harjutuse asemel 1.Huvitaval kombel valutab selg kodus olles.Kas on keegi kel sama mure olnud? või teab mõnda head spetsialisti kelle poole pöörduda.Perearsti juurde minek tundub suht m6tetu.Tänud.
märts 5, 2011 at 9:17 p.l. #292143gmaster
MemberSoovitaks sama nagu ikka, perearsti juurde, röntgenisse, (pildid plaadile kui tasulise kiropraktiku juurde), või lase suunata ortopeedi v spordiarsti (äärmisel juhul traumatoloogi) juurde.
Endal paremad kogemused kiropraktikutega, traumatoloogid võivad päris brutaalsed olla.
Seniakaua mina pigem puhkaks, riskide minimaliseerimiseks.
Mis linnast oled?
Ole hea, anna siis pärast tagasisidet ka, diagnoos, tulemus jne.
märts 5, 2011 at 10:17 p.l. #292150Nesatur
MemberKui kõvasti ja kuidas ära tõmbasid?
Ma tõmbasin ka alaselja ära, nimmepiirkonna, määrisin salvidega ja läks üle.
Soovitan sul ka salvidega määrida, Mirralgiiniga näiteks, või “hobusesalviga”.
märts 6, 2011 at 12:42 p.l. #292224Bulletproof
MemberTere,muret teeb alaselg,kuna praktiliselt pidevalt valutab.Umbes 6kuud tagasi t6mbasin selja ära.Suurem valu on möödas.Aga selline väiksem on koguaeg,eriti kui istuda.Kas parem oleks v6tta jõusaalist puhkus või jätta selja harjutused välja? ise mõtlesin teha seljale 3harjutuse asemel 1.Huvitaval kombel valutab selg kodus olles.Kas on keegi kel sama mure olnud? või teab mõnda head spetsialisti kelle poole pöörduda.Perearsti juurde minek tundub suht m6tetu.Tänud.Taastusavi oled käinud?
märts 6, 2011 at 3:21 p.l. #292234AlanBStard
ModeratorTere,muret teeb alaselg,kuna praktiliselt pidevalt valutab.Umbes 6kuud tagasi t6mbasin selja ära.Suurem valu on möödas.Aga selline väiksem on koguaeg,eriti kui istuda.Kas parem oleks v6tta jõusaalist puhkus või jätta selja harjutused välja? ise mõtlesin teha seljale 3harjutuse asemel 1.Huvitaval kombel valutab selg kodus olles.Kas on keegi kel sama mure olnud? või teab mõnda head spetsialisti kelle poole pöörduda.Perearsti juurde minek tundub suht m6tetu.Tänud.Tavaline radikuliit. Jätkuvalt soovitaks kõhu, selja ja kanni aktiveerimise harjutusi, nimmeniudelihase venitusi, Diclaxi 4% geeli.
märts 15, 2011 at 5:05 p.l. #293134Char27
Memberselline mure siis, et iga kord jõutõmbe päeval on alaselg selline üleüldiselt nagu valus ja kange..ei ole mingit hästi teravat ühe koha valu vaid üleüldiselt selline kangus ja väga häiriv valu.
põhimõtteliselt ta on mingi mingi õrnalt sama päev ja natuke teine päev see valu ja siis läheb üle
ja iga kord kui teen uuesti , tuleb uuesti
noh ma tegelt jõutõmmet teinud mingi kuu aega, ehk 4-5 päeva ainult. niiet äkki algaja värk või?
ja muidu tehnika kohta, ma hindan ennast üsna objektiivselt nüüd ja ütleks, et see peaks korras olema.
olen palju internetist otsinud ja vaatanud läbi mark rippetoe starting strength videod, seal oli ka eraldi video jõutõmbe kohta.
et kas see võib olla tõsisem asi? või on see tavaline?
jaa valu kohta, võin paraleele tuua vahel sarnase valuga, näiteks kui istun kaua arvuti taga või äkki isegi püsti olen palju, siis peale pikka päeva lähen voodisse sellili pikali, siis ei saa päris ennast kohe välja sirutada, sest alaseljas on valu nagu, et just sel hetkel kui selg läheb sirgu ( loomulikult on alaselg vist natuke nõgus).. et äkki mu alaselg liiga nõgus niisama ja siis vajub kokku seal midagi. ja natuke olen sellili nii et jalad kõverad ja mingi 30 sekundit olen nii, siis saan vaikselt jalad sirgu panna ja keha nagu harjub ära ja valu kaob ära
aga üldjuhul nagu tavaelus pole sellist probleemi kunagi olnud, vaid just nüüd jõutõmbe ajal tuli selline imelik valu
samuti varasematel aastatel olen arsti ülevaatusel käinud ja olevat korras nagu selg peale vaadates, vms , mis iganes nas lasevad mingis asendis olla ja vaatavad pilguga selga.
märts 15, 2011 at 5:23 p.l. #293135jõuents
MemberTavaline see igatahes ei ole. Kas seljapäeval alaselja ikka soojaks teed korralikult? Võiksid järgmisel seljapäeval teha video oma jõutõmbe tehnikast, sest äkki ei olegi tehnika nii hea kui arvad. Proovi äkki rippuda lõuatõmbe kangi küljes, ehk teeb paremaks. Või äkki kasutad liiga suuri raskusi?
Mul endal ka selline jama, kui ca 1,5h seisan läheb selg kangeks või kuidagi tuimaks. Tavaliselt teen siis paar kerget ette-kallutust;käib ilge ragin ja pragin läbi aga pärast seda on jälle korras.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kui enne jõutõmmet sellist jama ei olnud siis vaata ikkagi oma tehnika ja raskused üle.märts 15, 2011 at 5:28 p.l. #293136Char27
MemberTavaline see igatahes ei ole. Kas seljapäeval alaselja ikka soojaks teed korralikult? Võiksid järgmisel seljapäeval teha video oma jõutõmbe tehnikast, sest äkki ei olegi tehnika nii hea kui arvad. Proovi äkki rippuda lõuatõmbe kangi küljes, ehk teeb paremaks. Või äkki kasutad liiga suuri raskusi?Mul endal ka selline jama, kui ca 1,5h seisan läheb selg kangeks või kuidagi tuimaks. Tavaliselt teen siis paar kerget ette-kallutust;käib ilge ragin ja pragin läbi aga pärast seda on jälle korras.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kui enne jõutõmmet sellist jama ei olnud siis vaata ikkagi oma tehnika ja raskused üle.äkki on asi raskustes..üritan hullult punnitada mingit jõuseeriat, kus ma 4-5 korda max jõuan ja sellega tulenevalt äkki tehnika halveneb
proovin järgmine nädal esiteks nii, et teen kergema raskustega ilusti kõik, vaatan mis tulemuse annab
märts 15, 2011 at 6:00 p.l. #293140viki667
Memberäkki on asi raskustes..üritan hullult punnitada mingit jõuseeriat, kus ma 4-5 korda max jõuan ja sellega tulenevalt äkki tehnika halvenebproovin järgmine nädal esiteks nii, et teen kergema raskustega ilusti kõik, vaatan mis tulemuse annab
tee 12, 10, 8, 6 nt.
ja päris suutlikkuseni ära üldse mine – eriti 4 kordusega, kui alaselg nõrk on.
Treeni alaselga rohkem, ise avastasin hiljuti alaselja harjutuse “Good Morning”
Väga hea harjutus, kuid tuleb teha suure ettevaatlikkusega. Alustada / teha pigem kergete/keskmiste raskustega niikaua kui tunne kindel ja tehnika selge.
märts 15, 2011 at 6:46 p.l. #293148Char27
Membertee 12, 10, 8, 6 nt.ja päris suutlikkuseni ära üldse mine – eriti 4 kordusega, kui alaselg nõrk on.
Treeni alaselga rohkem, ise avastasin hiljuti alaselja harjutuse “Good Morning”
Väga hea harjutus, kuid tuleb teha suure ettevaatlikkusega. Alustada / teha pigem kergete/keskmiste raskustega niikaua kui tunne kindel ja tehnika selge.
see harjutus mul ka kavas, teen mingi 50-60 kiloga
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.