Skip to main content

Seljaprobleemid

Viewing 15 posts - 166 through 180 (of 480 total)
  • Autor
    Postitused
    gmaster
    Member

no nii nüüd see siis juhtus. olen ligi 2 a trenni teinud saalis ja täna oli plaanis teha rind, õlg ja triits kuid päev sai teise pöörde. NImelt olles teinud ära rinna osa siirdusin õla juurde ja kui tegelesin lendamisega käis seljast läbi imelik naks(ei oska muud moodi kirjeldada, raks ei olnud ja ei tea täpselt mis toimus). Peale seda enam vasaku käega hantlit ei saanud tõsta, sest valu lõi abaluu tagant seljast kaela ja ka vaskusse kätte. Seega panin asjad kokku ja minema saalist, kodus panin kohe esmalt fastumgeeli valu tsentrile ning hiljem kui apteegis käidud panin peale pipraplaastri, mis tegi valusa koha mõnusalt kuumaks ja asi toimib.

Peale trenni ei saanud nt pead keerata ei kuskile, pidi olema staatilises asendis. Tunne on selline nagu oleks mingit nävipunkti kahjustanud ,et kui liigutad keha siis lööb valu edasi kaela, ei usu et lihasega midagi hullu on. Seega hetkel toimin sedasi et hoian valukoha soojas määrin salviga ja annan kehale rahu.

Keegi targem võiks muidugi mu tegevut kommenteerida, mida saaks veel teha, et kiiremini oma murest vabaneda?

Mina soovitaks ortopeedi/spordiarsti/kiropraktikut/traumatoloogi, olenevalt võimalustest ja nende professionaalsusest.

Sarge
    Member

Ei hakka uut teemat tegema. Nimelt nagu inimesed teavad, siis olin ma nädal aega haiglas. Võeti igasugu proove ja üks proovidest oli seljaaju vedeliku proov. Pärast seda oli selg väga (hästi) kange ja ebameeldiv olla, valulik ka. Sellest on juba peaaegu kuu möödas, kuid see selja kangus, valu ja ebameeldiv tunne on säilinud. Kükke ja jõutõmmet ei saa teha. Kas vigastati sellega mingit kõhret või midagi ? V-o keegi oskab pealiskaudse hinnangu anda ja natuke abi.

kuuliks
    Member

Ei hakka uut teemat tegema. Nimelt nagu inimesed teavad, siis olin ma nädal aega haiglas. Võeti igasugu proove ja üks proovidest oli seljaaju vedeliku proov. Pärast seda oli selg väga (hästi) kange ja ebameeldiv olla, valulik ka. Sellest on juba peaaegu kuu möödas, kuid see selja kangus, valu ja ebameeldiv tunne on säilinud. Kükke ja jõutõmmet ei saa teha. Kas vigastati sellega mingit kõhret või midagi ? V-o keegi oskab pealiskaudse hinnangu anda ja natuke abi.

Ehk peaksid sinnasamasse tagasi pöörduma ja väitma seda, mis sul on praegu või pöörduma hoopiski uue arsti poole?!

batmannu
    Member

seljale staatilisi ja erinevaid venitusharjutusi

http://www.youtube.com/watch?v=ZYJ1XVNi46Q

ja mulle meeldisid need ka:

playboy
    Member

nonii.. tere jälle üle pika aja….

3 päeva tagasi käisin TIIT ILVESE juures visiidil.. algul ei saanud aru et midagi kasu olex. ( jaak lille juures käigust oli kohe kasu) AGA, tiit andis teistmoodi harjutused mida teha ja pm need mõjuvad väga hästi.. seletas ära ka täpselt kudias paranemisprotsess toimub. ja loogiliselt mõelda siis tegin kõik aeg valesti harjutusi ja kõiki asju :S:S

reegel 1: 10 päeva ei mingit ettekummardust. no vahel peab ikka aga proovin nii..

+ veel mõned harjutused..

see et magades mingit vööd kanda.. pole keegi kahjuks kuulnud kelllelt olen küsind .

gmaster
    Member

nonii.. tere jälle üle pika aja….

3 päeva tagasi käisin TIIT ILVESE juures visiidil.. algul ei saanud aru et midagi kasu olex. ( jaak lille juures käigust oli kohe kasu) AGA, tiit andis teistmoodi harjutused mida teha ja pm need mõjuvad väga hästi.. seletas ära ka täpselt kudias paranemisprotsess toimub. ja loogiliselt mõelda siis tegin kõik aeg valesti harjutusi ja kõiki asju :S:S

Mida sa valesti tegid siis?

gmaster
    Member

Mismoodi treenida isoleeritud seljalihaste süvakihti? Järjepidevalt tuuakse siia ettepanekuid treenida selja süvalihaseid, kuid endal pole aimugi, mis need on ja kuidas neid treenida. Ainuke suurem seljalihas, mis ulatub nii-öelda sügavale kui ka jääb “pinnale”, on selgroosirgestaja. Nn süvalihased toimivad vaid roide-lüliliigestele ning nendeks on ülemine-tagumine saaglihas ja alumis-tagumine saaglihas ja nad tõstavad ja langetavad roideid. Kuidas neid eraldi treenida? Romblihas ja abaluutõstur on seljalihaste keskne kiht ning lailihas, trapetslihas aga pindmine kiht. Ehk keegi nüüd selgitab, kuidas süvalihaseid, välja arvatud selgroosirgestaja, treenida?

Selja süvalihastest ja treenimisest SIIN

eesti mees
    Member

minul kadus selja valu kui ma hakkasin tegema seljasirutajat pallil, muidugi ei tohi unustada soojendust ja venitusi

playboy
    Member

tegin harjutusi ettepoole kumerdatuna… aga peab VIST tegema tahapoole.. ntx vaatama tv kõhuli käed lõua all.. pea püsti jne…

mul on selg paremaks läinud aga väga väga väga vähe…. mul on vaja tõesti tõsist tegijat kes aitaks :s enam rohkem meeleheitel ei saagi olla =( mul on palju harjutusi aga ma ei tee neist peaaegu ühtegi sest leidsin need netist ja ei tea kas need teevad mulle head või halba…( siiamaani teen harjutusi mis andis see eelnimetatud arst) kellel see mure olnud .. oskab äkki öelda harjutusi??? kordan üle et 4 ja 5 nda lüli vahel väljasopistus tahapoole..

somps
    Member

diski väljasopistus on seljaajuga seotud. sellest valu.

mul peaksid olema kuskil need harjutused, mida peale oppi soovitatakse taastumiseks.. sellest ajast, mil ise toimetasin nende vigastusega patsientidega haiglas töötades.. kel huvi, siis meil saata. midagi erakordset ei ole, kuid arvan, et kui neurokirurgid neid soovitavad, siis ehk on head.

samas nad räägivad, et opi või ära opi, nõrgaks kohaks jääb elu lõpuni. sellepärast olen üritanud ennast iga hinna eest hoida ja tööl olles ergonoomikast võimalikult palju kinni pidada.

AlanBStard
    Moderator

Mind aitavad alati kõhu, selja ja kanni harjutused. Kõige olulisem ongi kanni aktiveerimine ja kasutamine.

Seljaaju nii madalal ei ole.

Nesatur
    Member

Tere,

Mul lõi ca 2 kuud tagasi golfi mängides kere järsult välja pöörates paremale selja alaosasse (rihmakõrgusele) terav valu sisse, niiet võttis jalust. ka enne seda oli jõusaalis juba selg raskuse all kergelt tunda andnud. Pöördusin dr Tiit Ilvese vastuvõtule (www.tiitilves.ee) ning tema arvas, et tegemist ilmselt selja teise ja kolmanda lüli nikastusega. väänas ja keeras ning arvas, et 3-4 päeva pärast saab korda. Külastasin ka röntgenit, kus ühtegi luulist vigastust ei avastatud. Perearstil käimine mõttetu (viskas mingi kreemituubi soovituse). ca 2 kuud nüüd möödas ja endiselt sama koht valulik (ühtlane tuim valu), magada saan vaid ühel küljel ning eriti hakkab valutama stabiilselt ühes asendis olles (töölaua taga istudes). Trenni pole ca kuu aega julgenud teha.

Ise kahtlustan, et tegemist võib olla miski närvivaluga?

Kuhu soovitaksite pöörduda, mida teha?

Ette tänades

Niisiis, eile lund rookides lõi järsku terav valu alaselga, nimmepiirkonda, vasakule poole, taoline valu tõenäoliselt nagu plaah-il.

Olen võrkpallur ja sellist asja on ka varem mängu jooksul juhtunud.

Probleem selles, et täna oleks vaja tähtsas mängus osaleda.

Mul üks hea geel, mille abil olen valust suhteliselt ruttu võitu saanud varasemalt.

Aga tahaks teada, kas täna mängimine võib asja palju hullemaks teha? Eile õhtul oli valu päris korralik.

Plaanis on Capsicam-iga määrida enne mängu; päev on veel pikk ja ehk õhtu on juba parem.

Tänud.

Aile
    Member

Niisiis, eile lund rookides lõi järsku terav valu alaselga, nimmepiirkonda, vasakule poole, taoline valu tõenäoliselt nagu plaah-il.

Olen võrkpallur ja sellist asja on ka varem mängu jooksul juhtunud.

Probleem selles, et täna oleks vaja tähtsas mängus osaleda.

Mul üks hea geel, mille abil olen valust suhteliselt ruttu võitu saanud varasemalt.

Aga tahaks teada, kas täna mängimine võib asja palju hullemaks teha? Eile õhtul oli valu päris korralik.

Plaanis on Capsicam-iga määrida enne mängu; päev on veel pikk ja ehk õhtu on juba parem.

Tänud.

Terava valu puhul seljast jalga on vaja seada sammud kohe ühe hea füsio juurde. Mis on paigast ära, tuleb saada paika tagasi. Igasugused muud meetodid maskeerivad olukorda ja pikendavad agooniat.

Nesatur
    Member

Terava valu puhul seljast jalga on vaja seada sammud kohe ühe hea füsio juurde. Mis on paigast ära, tuleb saada paika tagasi. Igasugused muud meetodid maskeerivad olukorda ja pikendavad agooniat.

Ei, jalga pole valu edasi läinud, mitte kunagi.

Tavaline närvivalu, lokaalne. Aga lihtsalt teatud asendis olles või liigutades on päris valus.

Char27
    Member

küsiks ka, et valusid mul pole, aga muidu istun siin arvuti taga natuke kõvera seljaga, nagu kõik inimesed, ja kui nüüd selg täiesti sirgu või isegi kumeraks ajada, siis käib väike kraks üleval pool selgroos ehk umbes tiivaluude vahel. no et lähevad paika või midagi sellist..

kas see on midagi, mille pärast peaks muret tundma?

Viewing 15 posts - 166 through 180 (of 480 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.