Skip to main content

Seljalihases on valu.

Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Seljalihases on valu.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Autor
    Postitused
    JanK
    Member

Tere!

Probleem seljaalalihasega, vasakpoolne osa. Kahjuks täpset lihase nimetust ei oska öelda, pean umbes kirjeldama. Asub vasaku puusa juures ja kohe tuhara kohal.

Ligi 15 kuud tagasi sai õues jalgpalli mängitud, kui tekkis lihasesse valu. Kahjuks täpselt ei mäleta, kas tõmbasin ära või lihtsalt sain külma (oli see õhtu külm ilm), valu süvenes 10-15 minutiga niivõrd, et ei suutnud enam korralikult kõndidagi, lebasin mängu ajal pikali maas ning kui pall tuli, siis hambad ristis sain 10-12 sammu teha, kui valust lihtsalt kukkusin maha.

Koju jõudes läksin voodisse ning üllatus – püsti ei olnud võimalik saada, valu oli meeletu. Järgmine päev liikusin minimaalselt, andes seljale puhkust. Järgmine päev liikusin kooli, kui kergelt libastusin jääl ning lihasesse lõi jällegi kohutava valu. Hambad ristis kõndisin bussi peale, püsti seismine bussis ei tulnud kõne allagi. Pika aja jooksul asi lakkas.

Nüüd, olles 4-5 kuud võitluskunstidega tegelenud, tuli vana vigastus jälle tagasi ning hakkas endast märku andma. Jalgadega lüües (tuleb ju puusast end pöörata) lööb valu sisse ning see faktor vägagi segab trenni tegemist. Olen määrinud hobusesalviga, veidi leevendab valu, aga kohe, kui jällegist trenni minna ning jalaga lüüa, tekib uuesti valu.

Mis oleks lahendus? Kelle poole pöörduda? Spordiarst, kiropraktik?

Olen väga mures.

naksitrall
    Member

Eesti kliimas on paljudel sarnaseid muresid. Tunnistan, et minulgi säärast valu ette tulnud, kuid minu probleemi põhjuseks oli odavise, mis oli ühte selja poolt rohkem arendanud ning sealt edasi halbade juhuste kokkulangevuse tõttu

sain sama probleemi kaela. Lahendus : Kui me räägime samast asjast, siis soovitaksin kahte lahendust, Esiteks oma alaseljale tuleks hakata rohkem harjutusi tegema. Nõnda tugevdad sa sealset piirkonda ning lihased toetavad selga paremini, ega lase närvidel taaskord takerduda või esimese venituse/kiirema liigutuse peale valutama hakata. Teiseks külasta kas mõnd massööri või tõesti kiropraktikut. Läbisin ise näiteks masaaši kuuri ( 6 korda ) – samas pakkus see ainult leevendust tagajärjele, probleemiga tuleb tegeleda ise ja pikaajalisemalt. Mis mõjub hästi on veel ujumine, sõudmine ja loomulikult venitused ja erinevad harjutused. Kontaktspordiala on muidugi koormav tänu oma kiiretele liigutustele. Mind vaevas asi kokku intensiivselt 2-3 aastat. Nüüdseks olen saanud asjast lahti nõnda, et vähemalt iga kiirema liigutuse peale asi valutama ei hakka, kuid elu lõpuni on võimalus, et valud tulevad tagasi.

Meelekindlust ning järjepidevust!

Ermosa
    Member

Kui valu on terav ja mingeid kindlaid liigutusi peale “jõnksu läbi käimist” teha ei saa, siis võib väga suure tõenäosusega tegu olla närvivaluga. Tundub, et teemaalgatajal on just närvivalu, kuna sümptomid klapivad – kõndimine, seismine, kummardamine või painutamine tekitab tunde nagu lehmasüstlaga lüüaks alaselga (tuhara kohale) ja tahaks valust röökida. Lisaks on voodist või istumast tõusmine nagu Himaalaja vallutamine…

Tavaliselt läheb see üle ca 3-4 päevaga, kuid see ei tähenda, et asi on lahendatud. Ravida saab seda (pikemaajalise tulemusega) kõige edukamalt elektrilise masseerimisega, mida tehakse spordiarstide kabinettides, näiteks.

Endal juhtus see ca 15-16 aastaselt samuti jalkat mängides ja siiani käib vahel “jõnks” läbi ja ongi mitu päeva jama…

Try-It-Out
    Member

Jajah see on see tuttav värk vast päris paljudel!

Mul on juhtunud ka mingid korrad aastas kindlasti!

Mina olen enda põhjal aru saanud,et see on kas mitte väga hästi tehtud soojendus või siis tõesti külm ilm mis jahutab lihase maha või siis nt vale tehnika millegi puhul.

Mulle endale soovitati ja olen seda nüüd kasutanud kui on tõesti midagi valesti millegi puhul tehtud ehk siis mine küsi apteegist DEEP HEAT kreemi või geeli ma ei teagi mis ta on.

Väga mõnusa lõhnaga ja teeb kohe lihase soojaks ning parandab ilusti ajapikku ja samuti ei ole mingi mega kallis.

JungaTroll
    Member

Mis oleks lahendus? Kelle poole pöörduda? Spordiarst, kiropraktik?

Olen väga mures.

Perearst->selja röntgen, sellega suunamine ortopeedia arstide juurde (http://www.ortopeediaarstid.ee) või Spordimeditsiini sihtasutusse (www.sportmed.ee)->kiroprakti, kirurg, taastusravi, ravimid.

Võid ka otse minna, kuid kallim.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.