Selg on valus
Avaleht » Forums » Treening » Rühmfitness » Les Mills » Selg on valus
- This topic has 5 replies, 4 voices, and was last updated 17 years tagasi by
kenza.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 13, 2009 at 10:00 p.l. #16207
Anonüümne
GuestMure järgmine. Olen pumpis käinud u 4 kuud u 3x nädalas, aeg-ajalt raskusi lisanud jälgides, et tehnika ei kannataks. Eile oli kangil 20 kilo kükkide ajal (siiani oli mõnda aega 17). Panen igaks juhuks käterätiku ka selleks ajaks kangi alla, et turjal pehmem oleks. õhtul oli kõik ok, hommikul ärgates ja toimetades ka. Teel tööle tundsin, et ei saa kaela hästi liigutada ja närvivalu lööb sealt edasi selga. Tööl läks asi hullemaks, kätesse välja. Tulin apteegi kaudu koju, ostsin capsicami ja deep reliefi, paremaks pole läinud.
Kas ma võisin trennis oma kaelale (või seljale) viga teha, või õnnestus mul tõesti end endale märkamatult külmetada või end paigast ära magada? Ja millise aja tagant sellised valud välja löövad? Ja kuidas vältida? Vabandust kui liiga palju küsimusi esitan, aga mul on istuv töö ja kaelasoonte kangus niigi aegajalt segab trenni. Ah-jaa olen N ja 31 (trenniga alustasin 5 kuud tagasi)
jaanuar 13, 2009 at 11:25 p.l. #179548mezisumm
Member4 kuuga 20 kiloni?
jaanuar 14, 2009 at 6:46 e.l. #179557Andrei8
MemberNeed Capsikamid ja Fastumid ei tööta, esimene on hea enne trenni ja võistlusi soojendajana. Parim valu võtja on siiani olnud veterinaarapteekides müüdav Horsepower või BlueHorse geel. Need kogused mida kasutatakse ei tee mitte midagi halba.
Endale tundub, et sul seal kaelas miskit “kinni”, ise soovitaks kiropraktiku käe alt läbi käia, otsib sul need murekohad üles ja “teeb lahti”.
jaanuar 15, 2009 at 9:17 p.l. #179892kenza
MemberArvan ka, et oled raskusi liiga kiirelt tõstnud, kui just enne tugevat jõusaali põhja all pole! Näen ka enda trenni saalis tüdrukuid ja naisi, kes kiirelt vanadele olijatele tahavad raskustes järgi jõuda – siit minu küsimus, et kas soovid siis 5 kuu pärast 40 kiloga kükkida?! Hea on ikka harjutusi ennem tehniliselt viimse detailini tunnetama õppida. Sellises tempos raskusi tõstes ei saa see aga kuidagi võimalik olla, kui just ülima talendiga tegemist pole!
Sinu kirjelduse põhjal on tegemist tugeva närvipõletikuga. Igaljuhul sellise kiirgava närvi valu puhul on soovitav võtta valuvaigistit (nt Ibumax 400) ja seda kaks nädalat jutti ka siis, kui juba vahepeal paremaks läheb – valu kannatada pole mõtet. Kui läheb päris hulluks (mida võib juhtuda), siis perearstilt ehk saab midagi kangemat ka, aga mu mehel töötas just paremini ibumax kolm korda ööpäevas. Üleüldiselt ka ennast hoida ja rahu anda ning sauna vältida! Võid proovida ka näiteks parafiin-osokeriiti. Massaazi jällegi on vastu näidustatud.
Pst! Valuvaigisti alla kindlasti korralik söök, et maole liiga ei teeks. Edu ja kiiret paranemist.
jaanuar 16, 2009 at 8:11 p.l. #180051Anonüümne
GuestArvan ka, et oled raskusi liiga kiirelt tõstnud, kui just enne tugevat jõusaali põhja all pole! Näen ka enda trenni saalis tüdrukuid ja naisi, kes kiirelt vanadele olijatele tahavad raskustes järgi jõuda – siit minu küsimus, et kas soovid siis 5 kuu pärast 40 kiloga kükkida?! Hea on ikka harjutusi ennem tehniliselt viimse detailini tunnetama õppida. Sellises tempos raskusi tõstes ei saa see aga kuidagi võimalik olla, kui just ülima talendiga tegemist pole!Sinu kirjelduse põhjal on tegemist tugeva närvipõletikuga. Igaljuhul sellise kiirgava närvi valu puhul on soovitav võtta valuvaigistit (nt Ibumax 400) ja seda kaks nädalat jutti ka siis, kui juba vahepeal paremaks läheb – valu kannatada pole mõtet. Kui läheb päris hulluks (mida võib juhtuda), siis perearstilt ehk saab midagi kangemat ka, aga mu mehel töötas just paremini ibumax kolm korda ööpäevas. Üleüldiselt ka ennast hoida ja rahu anda ning sauna vältida! Võid proovida ka näiteks parafiin-osokeriiti. Massaazi jällegi on vastu näidustatud.
Pst! Valuvaigisti alla kindlasti korralik söök, et maole liiga ei teeks. Edu ja kiiret paranemist.
Aitäh!
Tegin sügavaid kükke juba mõnda aega 17 kiloga ja võisin vabalt 2 päeva järjest käia, lihased ei andnud tunda ja otsustasin raskuseid juurde panna. Aga ju see kaelale siis ei meeldinud. 40 kilo ei ole tõesti eesmärk omaette, soov on teha kõike tunde järgi. Aga miks saunas käia ei tohi ja miks massaaz vastu näidustatud on?
jaanuar 16, 2009 at 9:16 p.l. #180055kenza
MemberSaun ei ole hea seetõttu, et Su keha on ikkagi võitluses põletikuga…palavikuga või haigena Sa ka ju sauna ei lähe:)! Lihtsalt sauna minnes paned südamele suurema koormuse ja võid põletiku pisut hullemaks teha, pluss oht pärast sauna külmetada! Hetkel peaks soojad kamsunid ja sallid Su lemmik sõbrad olema:)!
Massaaž aitaks küll kindlasti pinges lihaseid lõdvestada, aga samas, kui Sul ikka tõeliselt põletik on, siis Sa ei pruugi massööri puudutusi taludagi. Massaaž on ikka mõeldud vähe teiste olukordade puhul ja mina antud juhul ikka ei soovitaks. Mäletan, et kui ise selle põletikuga kimpus olin, siis mulle töö juures (töötan spa´s) pakuti ka, et mine massaaži, aga sisetunne ütles kohe, et see antud hetkel ei sobi:)! Mul väga hästi aitas 3-4 järjestikust päeva sooja maavahamähise võtmine (parafiin-osokeriit).
Aga kokkuvõttes tee kõike seda, mis Su sisetundele meeldib:)! Veelkord kiiret paranemist!
AutorPostitusedViewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)- You must be logged in to reply to this topic.