selg
Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » selg
- This topic has 62 replies, 22 voices, and was last updated 17 years tagasi by
Fr3.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 23, 2009 at 8:04 p.l. #181106
Fdvk
MemberEi lase, ei lase teen rahulikult.
jaanuar 23, 2009 at 9:48 p.l. #181111Infinity
MemberKas jõutõmmet sirgete jalgadega võib teha kõvera seljaga? Pole julgenud teha seda harjutust, kuigi algselt kavas oli, kuna ei tea, kas sirge või võib ka kõvera seljaga teha seda..
jaanuar 24, 2009 at 12:41 e.l. #181118eintsius
Memberselline küsimus, et mis harjutustega saaks selja keskmist osa kõige paremini teha, see osa mis jääb lailihaste vahele, ma seda täpset lihasgruppi ei tea?ettetänades vastuste eest
Pakuks üheks paremaks hantlitega kummargil vastu kõhtu tõmbed (dumbbell bent-over row). Kangiga tegemisel ei saa keskmine trapets piisavalt koormust. Seljasiruatajatele on harjutusi “kilo-hinnaga” leida.
jaanuar 24, 2009 at 5:44 e.l. #181121ROtter
MemberKas jõutõmmet sirgete jalgadega võib teha kõvera seljaga? Pole julgenud teha seda harjutust, kuigi algselt kavas oli, kuna ei tea, kas sirge või võib ka kõvera seljaga teha seda..Mitte mingil juhul kõvera seljaga!
jaanuar 24, 2009 at 8:31 e.l. #181123ristokru
MemberEi viitsi eriti pooli siin valida, aga ütlen mismoodi ise teen.Kui on kavas jõutõmme siis on see esimene harjutus ja just sellepärast, et kuna ta koormab pea tervet keha, siis tahan ma seda harjutust teha maksimaalsete jõuvarudega.
Jah, ülejäänud trenn nn. “kannatab” selle all. Kuid ma ei näe põdemiseks põhjust, sest ükski teine harjutus mu seljapäeval pole niivõrd kasulik ja võimas, et vääriks sellist jõuvarude kasutamist nagu seda väärib jõutõmme.(sama kehtib küki ja rinnalt surumise kohta, alati esimene harjutus)
Vahest teen ma lõuatõmmet enne. Kuna tunnen, et see mõjutab mu jõutõmbe tulemusi minimaalselt, kuna põhirõhk on natuke teistes kohtades. Samuti ei väsita see nii jõhkralt tervet keha.
Aga jah, ei tahaks kellegi personaalseid kogemusi ja tulemusi maha teha.
Aga enamik professionaalseid jõusaali külastajaid – kas siis jõutõstjad või kulturistid – panustavad ikkagist väga baasharjutustele. Ning ma ei näe ühtegi head põhjust miks peaks neid niivõrd vajalikke harjutusi tegema väsinuna.
Vähe sellest, et tekib risk väsinuna valesti harjutust sooritada(kes ikka kangi alla jääda tahab, või alaselja lihast rebestada), on baasharjuste raskused väga suured ning väsinuna suudad sa vaevalt vajalikku raskust peale panna, et harjutus tõesti terve keha läbi võtaks…
Muide, kui keegi tahab kogeda mida need baasharjutused tegelikult endast kujutavad siis tehke samal päeval jõutõmmet ja kükki.
Alustage korraliku jõutõmbe treeninguga ning siirduga küki juurde. Ma olen näinud kuidas kaks tuttavad pm pildi tasku pärast viskavad. Ja seda peale kõigest kahe erineva harjutuse sooritamist. Need kaks harjutust on niivõrd võimsad.
Peab ikka kõvasti pingutama, et ühegi teise harjutusega end nii rihmaks tõmmata…
Kusjuures tahtsin ka mainida just ,et ka mina teen kükki ja jõutõmmet koos hetkel
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Proovige! Teen seda jalapäeval siis aga mina alustan kükist siis paar teist jala harjutust ja siis jõutõmme!jaanuar 24, 2009 at 8:45 e.l. #181124matti
MemberNo seda kindlasti! Lailihast teeme eraldi küll aga jõutõmmet on ikka mõnusalt kavas(vahepeal oli 3 erinevat tõmmet ühes trennis) ja seljad(ja üleüldine mass ja jõud) kasvavad ludinal
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Nagu ma aru saan siis te teete westside kava? Kuskilt oleks nagu meelde jäänud.
Aga jõutõmbe kohta nii palju- kas teha teda esimesena või üldse mitte. Võimsalt sooritatud jõutõmme “heastab” igati seda,et ülejäänud trenn võib mingil määral. Kui mul oleks näiteks ühel treeningul ajapuudusel valida,kas jätan ära jõutõmbe või ülaselja harjutused,siis ma ei mõtlekski, saadaks need ülaselja harjutused sinnasamusesse
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 24, 2009 at 10:16 e.l. #181132Jarmo Oberst
MemberNagu ma aru saan siis te teete westside kava? Kuskilt oleks nagu meelde jäänud.Aga jõutõmbe kohta nii palju- kas teha teda esimesena või üldse mitte. Võimsalt sooritatud jõutõmme “heastab” igati seda,et ülejäänud trenn võib mingil määral. Kui mul oleks näiteks ühel treeningul ajapuudusel valida,kas jätan ära jõutõmbe või ülaselja harjutused,siis ma ei mõtlekski, saadaks need ülaselja harjutused sinnasamusesse
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Jõutõmmet ikka esimese harjutusena. See ju ka kõige raskem harjutus selja treeningul, sellepärast. Jalapäeval tehakse ka ikka kükki ennem, kui hakatakse säärt treenima
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Vähemalt mina teen nii
jaanuar 24, 2009 at 10:36 e.l. #181137Angelo
MemberKui jõutõmme ja kükkamise harjutused on samal päeval siis kumba ennem teha?
Isiklikult teen ennm kükki,kuna kui ennem teen jõutõmmet annab kükil natukene selg tunda…
jaanuar 24, 2009 at 10:43 e.l. #181138ROtter
MemberKui jõutõmme ja kükkamise harjutused on samal päeval siis kumba ennem teha?Isiklikult teen ennm kükki,kuna kui ennem teen jõutõmmet annab kükil natukene selg tunda…
Niipidi on õigem, sest kui selg väsinud ja kükist üles ei jõua tõusta võid kangi alla jääda ja trauma saada, jõutõmbe puhul, kui jalalihased eelnevast väsinud ja kangi üles tõmmata ei jaksa, paned lihtsalt kangi maha tagasi.
jaanuar 24, 2009 at 10:51 e.l. #181139rait83
MemberKui siin oli dilemma, et kas teha jõutõmmet esimesena seljapäeval, siis on ka ju selline variant, et üks seljatrenn teed jõutõmmet esimesena, ja seejärel lailihast võibolla törts vähem, kui jõudu ei jagu. Järgmine seljatrenn äkki ei teegi jõutõmmet või tehakse kergemalt ja siis saab lailihast jälle täie rauaga piinata.
Siin on ju küll ja küll soovitatud, et jõutõmmet võiks teha üle ühe trenni. Kui just jõutõstjaga tegemist pole….
jaanuar 24, 2009 at 11:03 e.l. #181140tonn999
MemberKui jõutõmme ja kükkamise harjutused on samal päeval siis kumba ennem teha?Isiklikult teen ennm kükki,kuna kui ennem teen jõutõmmet annab kükil natukene selg tunda…
kükk ikka ennem jah, mul on ka alati kavas kõige pealt kiiruslik kükk ja siis alles jõutõmbed
jaanuar 24, 2009 at 12:30 p.l. #181147eintsius
MemberYup, see inglise keelne vaste võib jätta mulje nagu seda tehtaks kummargil kumera seljaga. Kumer selg = lülisamba vigastus. Selg peab slati sirge olema, ei üle- ega alasirutunud. Need kummargil harjutused ise on juba päris kõvad selja lõhkujad (tekitavad päris suure paindemomendi selgroole) . Kui neid lisaks valesti teha, siis on vigastus kerge tulema.
Mitte mingil juhul kõvera seljaga!jaanuar 24, 2009 at 1:16 p.l. #181151matti
MemberYup, see inglise keelne vaste võib jätta mulje nagu seda tehtaks kummargil kumera seljaga. Kumer selg = lülisamba vigastus. Selg peab slati sirge olema, ei üle- ega alasirutunud. Need kummargil harjutused ise on juba päris kõvad selja lõhkujad (tekitavad päris suure paindemomendi selgroole) . Kui neid lisaks valesti teha, siis on vigastus kerge tulema.Ausalt öeldes tahaks näha kuidas sa näiteks 200+ kiloga jõutõmmet tehes suudad selga kumerana hoida
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kui hoiad selga alguses kumerana,siis tõmbab sul raskus selja nii või naa sirgeks
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 24, 2009 at 3:31 p.l. #181164LB
MemberAga kui näiteks vigastus ei luba jõutõmmet teha ?Kas siis jääb ikkagi parimaks harjutuseks lõuatõmme?
jaanuar 24, 2009 at 4:11 p.l. #181167ROtter
MemberAga kui näiteks vigastus ei luba jõutõmmet teha ?Kas siis jääb ikkagi parimaks harjutuseks lõuatõmme? -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.