Skip to main content

Selg

Viewing 6 posts - 16 through 21 (of 21 total)
  • Autor
    Postitused
    Capricorn
    Member

Ma arvan, et mõte on selles, et kui kui õlaringe teed, siis ei saa teha seda nii suure raskusega kui lihtsalt õlakehitusi tehes ja trapets saab vähem koormust ning effekt on väiksem.

ROtter
    Member

Et siis lihtsalt kehitan õlgu ja püüan tööd teha ainult trapetsiga ? Ise olen ikka õlaringe teinud ja pingutan alati trapetsit. Mida siis õlaringidega lisaks trapetsile treenib ?

Lihaseid tuleb treenida nende liigutustega, mille jaoks antud lihas teeb põhitöö.

Trapetslihase ülemised kimbud tõstavad õlavöödet, vahelmised kimbud lähendavad abaluu selgroole ja alumised kimbud tõmbavad seda allapoole.

Romblihas lähendab abaluud selgroole ja tõmbab üles.

Parimad harjutused trapetslihase arendamiseks on Bonsuna postituses kirjas.

1) õlgade tõstmine kangi või käsikutega

2) kangi tõmbamine lõua alla

3) ettekallutatult ristivedu plokkide vahel, mõjutab küll deltalihaseid, kuid lõpufaasis ka trapetslihase keskosa

4) lõuatõmbamine laia haardega, mõjutab trapetsi alaosa ja romblihast

scubamonkey
    Member

Et siis lihtsalt kehitan õlgu ja püüan tööd teha ainult trapetsiga ? Ise olen ikka õlaringe teinud ja pingutan alati trapetsit. Mida siis õlaringidega lisaks trapetsile treenib ?

Tervitus,

Kle ega sa äkki see mees ei olnud, kes siin mingi aeg õlavalu käes vaevles. Endal tore paus tänu lõhkumisele sees. Tegin rinna ülaosa ja võtsin selle peale korralikku soojendamist esimeseks harjutuseks. Avastasin, et jaksan tavalisest ikka palju suurema raskusega harjutust sooritada. Kalkun ka arvas, et munes…Teist nädalat naljakas tuim valu paremas õles. Saa nüüd aru.

maximus89
    Member

tõukamine ja selle esimene faas, rinnale võtmine, arendavad samuti väga hästi trapetsit ja lisaks veel ka paljusid teisi lihaseid

Sarge
    Member

Tervitus,

Kle ega sa äkki see mees ei olnud, kes siin mingi aeg õlavalu käes vaevles. Endal tore paus tänu lõhkumisele sees. Tegin rinna ülaosa ja võtsin selle peale korralikku soojendamist esimeseks harjutuseks. Avastasin, et jaksan tavalisest ikka palju suurema raskusega harjutust sooritada. Kalkun ka arvas, et munes…Teist nädalat naljakas tuim valu paremas õles. Saa nüüd aru.

Jah, mul on ikka see õlavalu. Aga õlaringe tehes, see tunda ei anna.

Hellboy
    Member

Liigestele ta ei pidanud jah eriti hästi mõjuma , sellepärast ise enam seda harjutust ei tee. Aga kunagi tegin ja läbi võttis küll…

Sellega tuleb meelde üks tuttav jõusaalist, kes tegi mingi 30kg trapetsit ja seda nii kiiresti ja järskude liigutustega ja minu nõu ta ei kuulanud(nagu muude asjade kohtagi) ja tegi tükk aega nii edasi kuni tal hakkas õlg raksuma, kui taha poole tõmbas ja nats valu tegi. Aga jah mida mina ka tean

Autor
    Postitused
Viewing 6 posts - 16 through 21 (of 21 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.