Skip to main content

Seeriate arv, trenni pikkus

Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » Seeriate arv, trenni pikkus

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Autor
    Postitused
    desmond5
    Member

Lähen jõusaali, teen enda harjutused ära (igale lihasele eraldi ühe-kahe harjutuse/masinaga, enam-vähem 3 seeriat, nendes 8-12 kordust) ja lähen koju. Kokku võtab aega 1,5 – 2 tundi.

Kuid treeningu lõpus on need lihased, mida esimesena treenisin juba enam-vähem täielikult taastunud. Kas tuleks seeriate arvu suurendada või ühe “ringi” veel peale teha (kõik lihased veelkord järjest läbi võtta) ?

Pikkust: 181,5 cm, kaal 63 kg, rasvaprotsent alla 5% (mis on muide väga-väga kehv, kuna ujudes hakkab külm koguaeg).

Eesmärk: lihasmassi (eelkõige kätel) suurendada.

PulseR
    Member

Äkki sa ei treeni piisava intensiivsusega=?

Freedom
    Member

tee ikka uhele lihasele vähemalt kolm harjutust…sseriad v6id nelja peale lukata…ja söö kovasti…kui sa kulutad rohkem kaloreid kui sa tarbid siis sa lihtsalt ei kasva…nii et tasuks oma toitumiskava ule vaadata…

desmond5
    Member

Aga kuidas oleks mõttekas harjutusi hajutada ? Siiamaani olen teinud nii, et alustan ülakehast, siis alakeha (jalad jne) ja seejärel kõht. Kuid kui olen kõhuga lõpetanud, siis tahaks juba uuesti kätele tegema hakata jne. Äkki tasuks kuidagi nõnda teha, et näiteks kõigepealt biitsepitele 2×10, siis sääremarjadele 2×10 ja seejärel uuesti biitsepitele jne., st ei tee ühte lihaste piirkonda “korraga ära” vaid hajutan treeningu terve keha suhtes ära ?

Alberd
    Member

Tekkis kunagi umbes sama probleem. Pärast järgmist lihasrühma tundusid eelmised juba täielikult puhanud. Suurendasin puhkepause ja raskusi, samas vähenesid kordused mõne võrra. Ma ei tea kui õige, kuid mina teen nii: mõned soojendusseeriad kordustega 12-20, siis kaks seeriat 8-10 umbes 70% maksimaalsest ja korraliku tehnikaga, siis 3-6 kaks seeriat kus annan tehnikas natuke järele ja kohe otsa 50% maksimumraskusega niipalju kui jõuan (kuni lihased “löövad tuld välja”). Üks lihasrühm tuleks ikka korraga korralikult läbi saada. Pärast nii öelda tagantjärgi teha – ei oska kommenteerida. See meenutab rohkem ringtreeningut, mis on rohkem kaalu langetajatele.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.