Skip to main content

Sealiha energiasisaldus

Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Sealiha energiasisaldus

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Autor
    Postitused
    s4nder
    Member

Olen juba mõnda aega dieedil ja päevase täpse kaloraaži saavutamise huvides tekkis küsimus.

Toore sealiha energiasisaldus on ligikaudu 200-260 kcal / 100 g. Liha praadides või grillides aga selle mass väheneb, kuna “mahlad” tulevad välja. Oli just kogemus, kus 500 g toorest lihast oli ahjust välja võttes alles (tahkel kujul) 300 g. Kas koos mahladega väljub lihast ka toitaineid ning kaloraaži arvutamisel tuleks võtta aluseks praetud liha mass 300 g, või jäävad toitained ikkagi tüki sisse alles ning energiasisaldust tuleks arvutada algse 500 g põhjal?

Aitäh

matjusm
    Member

Ma arvan et suurem osa kaotatud kaalust tuleb ikkagi vee arvelt.

MoloM
    Member

Ma arvan et suurem osa kaotatud kaalust tuleb ikkagi vee arvelt.

Sealiha puhul ahjus küpsetades võib arvestada ka korraliku koguse rasvaga, mis sulab panni põhja vedelale kujule

Arx07
    Member

Sealiha puhul ahjus küpsetades võib arvestada ka korraliku koguse rasvaga, mis sulab panni põhja vedelale kujule

Samamoodi hakkliha ilma õlita pannil praadides “sulab” vähemalt 2/3 rasva põhja vedelikuks.

matjusm
    Member

Samamoodi hakkliha ilma õlita pannil praadides “sulab” vähemalt 2/3 rasva põhja vedelikuks.

Siis kallad selle ära ja saad palju rasvabama liha.

Üks teine variant on see, et kui sa hakkliha sügavkülmas hoiad ja siis enne praadimist mikrolaineahjus üles soendad, siis valgub ka rasv välja mis võimaldab sul jällegi seda minema kallata.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.