Skip to main content

salat

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • Autor
    Postitused
    minah
    Member

Tere,

selline küsimus, et kui palju kaloreid annab umbes tavaline poestostetud makaroni salat? Kas see annab väga palju kaloreid ja on väga kahjulik dieedi ajal? Palju võib süüa seda ültse?

jrx
    Member

Ei tea palju kaloreid annab, aga suht mõttetu toiduga on tegemist küll.

sazzix
    Member

tavaliselt on paki peal kirjas ju kui palju seal süsivesikuid,valke ja rasva on. Kalorite hulk on ka sinu eest juba ära arvutatud ja etiketile lisatud… vähemalt niipalju on kui mina olen ostnud,,, muidu kalotite hulk seal eriti suur ei ole……mõnedel riisi omadel vahest on vähe rohkem,,,vot nii

halfbeer
    Member

Kui paki peal ei ole, siis küsi müüatelt. Vaevalt, et keegi oskab foorumist seda öelda.

ROtter
    Member

Ei tea palju kaloreid annab, aga suht mõttetu toiduga on tegemist küll.

Ükski toit ei ole mõttetu, mõttetuks muudab toidu vale kasutamine.

Pastatooted on kergesti seeditavad ja kui lisandid on light tooted, siis ma ei näe probleemi.

jrx
    Member

Mõttetu selles suhtes, et annab leida toitu, millel on täpselt samad head omadused, aga pole kahjulikke.

edit: lahmisin viitsimata fakte üle kontrollida. OldMan pwned me.

M.M.
    Member

Täpselt ei oska ju tõesti keegi öelda kui palju mida see salat sisaldab, kuna lihtsalt karpi pandud, kaalutud ja hind peal. Spordisõbra menüüsse sellised toidud muidugi ei kuulu, kuna see salat sisaldab kindlasti majoneesi, hapukoort ja ei tea veel mida, ühesõnaga liiga palju mitte tervisliku loomset rasva, mille kaloraaz on ka kokkulüües üsna suur.

phonkypapa
    Member

Hapukoor sisaldab küll palju rasva, aga vaevalt kõik kahjulik rasv on.

ROtter
    Member

Mõttetu selles suhtes, et annab leida toitu, millel on täpselt samad head omadused, aga pole kahjulikke.

Mõttetu selles suhtes, et pasta on täiesti puhas aeglane süsivesik kõrge GI’ga. Temas pole mingit kasu peale energia samas kui paljudes muudes toitudes enamasti on.

Makaronid on muideks, mõõduka GI toiduained. Ja see, et on aeglane süsivesik, tähendab seda, et veresuhkru tase hoitakse stabiilsena.

jrx
    Member

Okei. My bad.

Aga sa ei saa eitada, et näiteks täisteraleival on kõik samad kasulikud omadused ja veel ühtteist võrreldes pastaga. Samuti näiteks tatral jne jne jne. Rääkimata sellest kui üldse juurviljade peale minna. Ja kuna mul on kooli kiire, siis ma ikka ei saa GI tabelit üles otsima hakata, aga meeles on, et kuskile ülespoole isegi nende mõõdukate sees see pasta igaljuhul jääb.

ROtter
    Member

Okei. My bad.

Aga sa ei saa eitada, et näiteks täisteraleival on kõik samad kasulikud omadused ja veel ühtteist võrreldes pastaga. Samuti näiteks tatral jne jne jne. Rääkimata sellest kui üldse juurviljade peale minna. Ja kuna mul on kooli kiire, siis ma ikka ei saa GI tabelit üles otsima hakata, aga meeles on, et kuskile ülespoole isegi nende mõõdukate sees see pasta igaljuhul jääb.

Vastame ikka inimese konkreetsele küsimusele, mitte niisama bla-bla-bla-.

Raul1
    Member

kui tegeled lihasmassiarendusega, siis söö niipalju, kui sisse mahub. Eriti igasugu salateid, mille kõrvale võtad kanaliha ka. Ei ole siis mõtet kaloreid lugeda. Kui võtad kaalust alla siis pead küll lugema kaloreid. Kui palju makaronisalat sisaldab kaloreid…..? See sõltub mida ja kui palju seal salatis midagi on? Eks ta ole vahemikus 200….500 kcal/100 g.

kui tegeled lihasmassiarendusega, siis söö niipalju, kui sisse mahub. Eriti igasugu salateid, mille kõrvale võtad kanaliha ka. Ei ole siis mõtet kaloreid lugeda. Kui võtad kaalust alla siis pead küll lugema kaloreid. Kui palju makaronisalat sisaldab kaloreid…..? See sõltub mida ja kui palju seal salatis midagi on? Eks ta ole vahemikus 200….500 kcal/100 g.

Loomulikult on mõtet lugeda. Kui sa ei tea, kui palju sa sööd, siis võid kaalu tõsta mõttetult rasva arvelt.

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.