Skip to main content

Saksa mahutreening

Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Saksa mahutreening

Viewing 12 posts - 16 through 27 (of 27 total)
  • Autor
    Postitused
    Angelo
    Member

Ma ise hiljuti proovisin vahelduseks Saksa mahutreeningut ja tõesti, järgmine päev olid treenitud lihased omadega läbi ja piimhapet täis.

Parem tee kergema raskusega puhtalt, pole vaja kohe maksimaalse raskusega ennast piinata, muidu tuleb raskustega kohe nn. “sein” ette.

Sry ,et ma nii loll olen aga kysiks,et kuidas saab aru ,et järgmine päev on lihased piimhapet täis,mis selle tunnusmärgid on…?

asdfghjkl
    Member

Sry ,et ma nii loll olen aga kysiks,et kuidas saab aru ,et järgmine päev on lihased piimhapet täis,mis selle tunnusmärgid on…?

Ilmselt mõtles tunnsmärkide all lihtslt seda, et lihas oli valus. See valu aga pole niivõrd piimhappest, vaid peamiselt lihtsalt koormusest tulenevatest lihas-haavanditest. Kui treenitakse hilja õhtul, siis ei puugi lihasvalu järgmisel päeval veel kõige tugevam olla, ülejärgmisel aga küll.

ROtter
    Member

Piimhappe e. laktaadi kohta loe siit:

http://forums.fitness.ee/index.php?showtopic=16117

Angelo
    Member

Piimhappe e. laktaadi kohta loe siit:

http://forums.fitness.ee/index.php?showtopic=16117

issand kõik on nii abivalmsad^^ tääääänx:)

ristokru
    Member

tere,

Kõik kes proovind võiks vähe rääkida sellest kavast. See 4sek. tundub liiga pikk aeg..?Ma täna proovisin ja see kõik käis nii aegluubis,et ei kujuta ette kas see annab jõudu ka:)

Ja kas jõutõmmet ei tehtagi siis? See ju sama tähtis kui kükk minumeelest!

Ja kui ma ei jõua teha lõua tõmbeid 10×10 siis millise baasharjutusega see asendada?Või teen palju jaksan?

tänan!!!

Keegi oskab vastata neile küsimustele?

Ja nüüd kava tehes tekkisid küsimused, nt. õlale harjutused nõrgaks ei jää? Kardan et lõhun selle kavaga õlga kuna need harjutused nõ.abistavad.

Ja teiseks peale käe päeva on ainult üks päev vahet rinna päevaga. Selle ajaga ei jõua käed taastuda.

ristokru
    Member

Keegi oskab vastata neile küsimustele?

Ja nüüd kava tehes tekkisid küsimused, nt. õlale harjutused nõrgaks ei jää? Kardan et lõhun selle kavaga õlga kuna need harjutused nõ.abistavad.

Ja teiseks peale käe päeva on ainult üks päev vahet rinna päevaga. Selle ajaga ei jõua käed taastuda.

?

stamma
    Member

Tervis!

Tahaks ka abi.

Üritasin ka täna teha neid harjutusi 60% rekordraskusest. Mina ei saa aru, kuidas keegi suudab nii.

Kas see, kui raskust vähendan nt 50 või lausa 40% peale rekordist, kahandab tulemusi ka palju? Või peaksin ikka selle 60% juurde jääma ja üritama teha nii palju kordusi, kui suudan?

kaspar01
    Member

Ma arvan ,et ainult rinnale teha 10×10 on mõttetu.

Vähemalt tee igale lihasgrupile üks baasharjutus mis on 10×10.

Saksa mahutreening on keeruline ja seda tuleb korralikult järgida. Koosneb kahest faasist ja üks faas on 6 nädalat.

Anna mulle oma e-mail, ma saadan sulle korraliku mahutreeningu kava, kui sul endal pole.

Tere,

sooviks ka Saksa mahutreeningu kava. kaspar.stora@hotmail.com

Tänud ette!

gmaster
    Member

Tervis!

Tahaks ka abi.

Üritasin ka täna teha neid harjutusi 60% rekordraskusest. Mina ei saa aru, kuidas keegi suudab nii.

Kas see, kui raskust vähendan nt 50 või lausa 40% peale rekordist, kahandab tulemusi ka palju? Või peaksin ikka selle 60% juurde jääma ja üritama teha nii palju kordusi, kui suudan?

Ma olen ikka nii aru saanud, et korduste arv peaks olema vastavalt kavale. Koormust vähenda nii, et sa need kordused ära teha saaksid.

Tegelikult peaksid ka selle maxi valima selle järgi, mida suudad samas tempos suruda. Vähemalt mul oli sellises korrelatsioonis.

stamma
    Member

Ma olen ikka nii aru saanud, et korduste arv peaks olema vastavalt kavale. Koormust vähenda nii, et sa need kordused ära teha saaksid.

Tegelikult peaksid ka selle maxi valima selle järgi, mida suudad samas tempos suruda. Vähemalt mul oli sellises korrelatsioonis.

mõtlengi täpselt seda kava: http://www.fitness.ee/treeningkavad/42

aga eks ma teen siis väiksema raskusega. Aga näiteks lõuatõmbed… Kas kõvemad kulturistid teevad lõdvalt keharaskusega 10×10 lõuatõmbeid? Minu jaoks tundub see ikka jube palju küsitud. Õnneks on meil jõusaalis võimalik Assisted Chin-Ups teha… Aga keharaskusega nii palju teha? Karm…

gmaster
    Member

mõtlengi täpselt seda kava: http://www.fitness.ee/treeningkavad/42

aga eks ma teen siis väiksema raskusega. Aga näiteks lõuatõmbed… Kas kõvemad kulturistid teevad lõdvalt keharaskusega 10×10 lõuatõmbeid? Minu jaoks tundub see ikka jube palju küsitud. Õnneks on meil jõusaalis võimalik Assisted Chin-Ups teha… Aga keharaskusega nii palju teha? Karm…

Lõuatõmbed on mahule väga hästi alluvad. Olen seda selles 10×10 stiilis teinud. Tegelikult oli see pigem sõbraga võidu, kumb enne 100 täis saab. Esimestel kordadel läks 10-11 seeriat, 4 kuud hiljem 5-6. Osad olid vist pärast ka lisaraskusega. Good times… Aga ma pole “kõvem” ja “kulturisti” definitsioon on ka mitmetimõistetav..

stamma
    Member

kas siis sellel kaval raskust üldse mitte tõsta?

Praegu tahaks küll tõsta, aga pole enam kindel, kas siis 10×10 ära teen. Või kehtib siin sama, mis teiste kavadegi puhul – tõstan natuke raskust ja kui kohe 10×10 ära ei tee, siis treenin sama raskusega edasi kuni teen 10×10 ära?

Viewing 12 posts - 16 through 27 (of 27 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.