Säärevalu – luuümbrise põletik, väsimusmurrud (stressimõrad)
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Säärevalu – luuümbrise põletik, väsimusmurrud (stressimõrad)
- This topic has 129 replies, 63 voices, and was last updated 11 years tagasi by
hardo1990.
-
AutorPostitused
-
november 10, 2009 at 5:51 e.l. #233498
Fdvk
MemberEndal sama asi. Liiga suurt koormust saab siis läheb valusaks tagasi, aga praegu on suht OK.
november 10, 2009 at 8:03 e.l. #233508Madis232
Memberülekoormus. mul oli sama asi ajateenistuses.
november 10, 2009 at 8:25 e.l. #233509dirty scorpion
MemberLuukad, endal oli ka ajateenistuses noorteajal ja mul ka lampjalad. Selle vastu aitab puhkus,venitamine ja siis kui põletik läinud lihaste tugevdamine.
http://www.exrx.net/WeightExercises/Tibial…eCalfRaise.html
Võid määrida ka neid ntx fastum keeli või diclofenac’i sisaldava kreemiga.
november 10, 2009 at 8:34 e.l. #233512Hannela
MemberPeale jooksupisikusse nakatamist sain ka mina selle suve lõpuks kõva luuvalu tunda ja mul on ka lampjalad…mul siis oli väsimusmurd. Ega muu ei aitagi kui tuleb paus sisse teha ja lasta paraneda.
november 10, 2009 at 9:30 e.l. #233530Alger025
MemberPeale jooksupisikusse nakatamist sain ka mina selle suve lõpuks kõva luuvalu tunda ja mul on ka lampjalad…mul siis oli väsimusmurd. Ega muu ei aitagi kui tuleb paus sisse teha ja lasta paraneda.Hmm, ma olen proovinud ka pika pausi vahele jätta, kuid peale seda on asi veel hullem. Jalgpalli või korvpalli ei kannata üldse mängida, valu lihtsalt kohutav. Ei tea kas selle probleemiga sõjaväest ära saab ?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 10, 2009 at 9:53 e.l. #233537dirty scorpion
MemberEi saa, endal õnneks samal ajal kadett andis õppeid ja ei käskind joosta jms. Arstid põhimõtteliselt algul andsid diclofenac’i ja hiljem suhtusid umbes, et mis sa simulant siit tahad.
november 10, 2009 at 4:55 p.l. #233629Gympans
MemberEt siis jõusaalis jalatrenne ka ei tee? Kossus viskamas veidi võin käia või seda ka mitte?
november 12, 2009 at 7:59 p.l. #234203Gympans
MemberViga ongi lampjalgsuses. Tuleb teha spetsiaalsed tallad.
november 12, 2009 at 8:02 p.l. #234205Hannela
MemberHmm, ma olen proovinud ka pika pausi vahele jätta, kuid peale seda on asi veel hullem. Jalgpalli või korvpalli ei kannata üldse mängida, valu lihtsalt kohutav. Ei tea kas selle probleemiga sõjaväest ära saab ?
november 12, 2009 at 8:05 p.l. #234206Annika Pärtel
Membervt 5’s lk: http://treener.eok.ee/dokument_open.php?do…476970e005c1b1aTõenäoliselt tegu sääre luuümbrise põletikuga.
Efektiivseim ravi on puhkus.
Pakuks ka sama. Endal olnud, tekkis ülekoormusest (igapäevane jooksutrenn 10-15 km, asfalt, ju põrutas ka päris korraloikult). Sääre esiosa valus, paiste läks ka lõpuks, kuumaks, astuda oli isegi valus, mitte midagi tehes ka tuikas. Ei ravinud, arstile ei läinud, sai puhkust- jätsin jooksud ära mingiks ajaks, läks üle. Teistele mitteravimist soovitada ei julge, aga mul läks ilma igatahes üle.
november 13, 2009 at 8:42 e.l. #234305M.P.
MemberIlmselt suurim põhjus, miks sääre luuümbrise põletik tekib, on järsk koormuse kasv ja kõval pinnasel jooksmine. Kindlasti saab seda probleemi mingil määral vältida, tõsta koormust järk-järgult, joosta võimaluse korral pehmel pinnasel nt metsaradadel või muru peal. Kui mul endal kunagi sama probleem oli, isegi istudes tegid valu, siis sörkisin ainult pöia peal võimalikult pehmelt, et põrutus oleks minimaalne, pikka maad muidugi nii ei suuda, aga soojendusjooksu saab tehtud.
november 23, 2009 at 7:57 p.l. #236528Gympans
MemberNiisiis arstil käidud ja määrati mingid spetsiaalsed tallad. Hetkel ei tohi jalgadele koormust anda kuni taldade tulekuni. Siit küsimus: kas võib teha hetkel 4x nädalas ülakeha? Eelmine nädal proovisin nii ja väga sobis.
november 23, 2009 at 8:41 p.l. #236543M.P.
MemberNiisiis arstil käidud ja määrati mingid spetsiaalsed tallad. Hetkel ei tohi jalgadele koormust anda kuni taldade tulekuni. Siit küsimus: kas võib teha hetkel 4x nädalas ülakeha? Eelmine nädal proovisin nii ja väga sobis.Ülakeha võid kindlasti treenida.
november 24, 2009 at 9:19 p.l. #236804Sarge
MemberTõstatan vanat teemat.
Endal sama asi. Astusin kehakultuuri teaduskonda õppima ja ise pole kunagi spordiga põhimõtteliselt tegelenud, siis kohe esimesel kuul luukas. Et tahaks teada, kas see ravib paremini kui määrin ennem magamaminekut kreemi ja panen sideme ümber või siis ainult määrin kreemi ja lasen jalal hingata ?
november 24, 2009 at 9:40 p.l. #236809Gympans
MemberEndal oli/on sama jama ja tegin ka selle kohta teema:
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.