Säärevalu – luuümbrise põletik, väsimusmurrud (stressimõrad)
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Säärevalu – luuümbrise põletik, väsimusmurrud (stressimõrad)
- This topic has 129 replies, 63 voices, and was last updated 11 years tagasi by
hardo1990.
-
AutorPostitused
-
juuni 17, 2009 at 12:47 p.l. #202761
FFF
MemberMa arvan, et sellistel puhkudel peaks minema arsti juurde ja arsti nõu kuulda võtma.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Perearsti soovitusel saidki need vitamiinid kasutusele võetud..
juuni 17, 2009 at 12:51 p.l. #202762FFF
MemberTõenäoliselt on tegu sääre luuümbrise põletikuga. Mind vaevab sama asi ning trenni ei saa suurematel koormustel teha. Peab lihtsalt puhkama ja harvemini treenima.Jaah, treener on ka luuümbrise põletikku pakkunud. Mul samuti mida suurem koormus seda hullem ja kui juba valusaks läinud siis ei saa üldse pm. Aga mida kasutad leevenduseks? Ise määrisin Capsicammi:D, küll soojendussalv, aga ei aidanud ka, kuigi seda soovitas ka perearst.
juuni 17, 2009 at 1:03 p.l. #202764windsurfer
MemberOlen ka mingeid põletikuvastaseid salve proovind, aga suurt tolku neist polnud. Kõige parem ravim on ikkagi puhkus.
Kui nt jooksmine ära lõpetada, siis annavad jalad iseenesest ajapikku järgi. Praegu saan joosta ainult mõõduka koormusega ja pehmel pinnasel, asfalt on välistatud.
Säärelihaste treenimine võib ka mingil määral aidata.
juuni 17, 2009 at 1:12 p.l. #202770FFF
MemberOlen ka mingeid põletikuvastaseid salve proovind, aga suurt tolku neist polnud. Kõige parem ravim on ikkagi puhkus.Kui nt jooksmine ära lõpetada, siis annavad jalad iseenesest ajapikku järgi. Praegu saan joosta ainult mõõduka koormusega ja pehmel pinnasel, asfalt on välistatud.
Säärelihaste treenimine võib ka mingil määral aidata.
Olen proovinud ka dušši külma-kuuma veega, vaheldumisi, ainult jalgadele muidugi:D, pidavat aitama, leevendas küll. Kindlasti peale trenni. Jooks pole minu jaoks nii raske, kuid siiski vaevalise vahest. Kuid kas oskad vb öelda, mis ajast ja kuidas valu tekkis? Minul nt. arvatavasti trenni koormuse suurenedes ja paari nädalaga lõi välja juba valu.
juuni 17, 2009 at 1:18 p.l. #202771windsurfer
MemberMinu keeras sääred p****150m lõikude jooksmine kummistaadionil. Kummi all on asfalt ja ega kumm seal peal ei pehmenda midagi, ainult pidavus on parem. Praegu üritan trenni teha 1x nädalas heal juhul. 2x ei kannata mitte kuidagi välja, kuigi nüüd teen ainult muru peal. Vahepeal läks asi nii hulluks et isegi istudes valutasid, siis sain aru et ilma koormuse alla tõmbamata need järgi ei anna.
juuni 17, 2009 at 1:30 p.l. #202776extrance
MemberPakun, et mine ortopeedi juurde. Nimelt tekitab valu konkreetsetes kohtades see kui on liiga kõrge jalavõlv. Ehk siis vastand lampjalgsusele. See tähendab, et talla all on toetuspunkti maaga liiga vähe, maad puudutab praktiliselt vaid suure varba alune ja kand ja seetõttu tekibki pinge konkreetsetesse kohtadesse. Pigem tundubki asi luuvaluna kui lihasvaluna. Endal oli see probleem ja lahenduseks kirjutatakse spets tallad jalatsitesse, mis siis pakuvad paremat toetust. See pole mingi haigus või imelik asi. Sellega võib leppida või siis tõesti neid lisataldu kasutada, mis ortopeet välja pakub. Endal tekib samamoodi valu kas joostes või kiiresti kõndides ilma taldadeta sinna. See vaid üks pakkumine, võib kindlasti ka muid asju olla, aga kui muid põhjuseid ei leita soovitan mõnde hea ortopeedi juurde minna. Seal astud klaasi peale ja vaadatakse palju tallast klaasi puutub altpoolt, siis on kohe näha kas on tegu kõrge jalavõlviga, sellele ka mingi spets nimi tegelikult.
juuni 17, 2009 at 2:08 p.l. #202785FFF
MemberPakun, et mine ortopeedi juurde. Nimelt tekitab valu konkreetsetes kohtades see kui on liiga kõrge jalavõlv. Ehk siis vastand lampjalgsusele. See tähendab, et talla all on toetuspunkti maaga liiga vähe, maad puudutab praktiliselt vaid suure varba alune ja kand ja seetõttu tekibki pinge konkreetsetesse kohtadesse. Pigem tundubki asi luuvaluna kui lihasvaluna. Endal oli see probleem ja lahenduseks kirjutatakse spets tallad jalatsitesse, mis siis pakuvad paremat toetust. See pole mingi haigus või imelik asi. Sellega võib leppida või siis tõesti neid lisataldu kasutada, mis ortopeet välja pakub. Endal tekib samamoodi valu kas joostes või kiiresti kõndides ilma taldadeta sinna. See vaid üks pakkumine, võib kindlasti ka muid asju olla, aga kui muid põhjuseid ei leita soovitan mõnde hea ortopeedi juurde minna. Seal astud klaasi peale ja vaadatakse palju tallast klaasi puutub altpoolt, siis on kohe näha kas on tegu kõrge jalavõlviga, sellele ka mingi spets nimi tegelikult.Ok, olen konsulteerinud ka tuttava kaudu Mustamäe haigla peaarstiga
(nimelt on minu kodukandis arstiteadus suht ”heal” tasemel.), igatahes temagi arvas, et ortopeedi laks ja reuma-uuring, üldvereproov tarvis teha. ohhh:P. Arvasingi, et ehk saavad asja läbi tundnud paremini aidata. Tallad tunduvad suht võimatu abilisena, aga, kes teab kuidas tegelt mõjuvad..Tänx!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 17, 2009 at 2:12 p.l. #202786FFF
MemberMinu keeras sääred p****150m lõikude jooksmine kummistaadionil. Kummi all on asfalt ja ega kumm seal peal ei pehmenda midagi, ainult pidavus on parem. Praegu üritan trenni teha 1x nädalas heal juhul. 2x ei kannata mitte kuidagi välja, kuigi nüüd teen ainult muru peal. Vahepeal läks asi nii hulluks et isegi istudes valutasid, siis sain aru et ilma koormuse alla tõmbamata need järgi ei anna.Mul ka kummistaadion, aga valutama hakkasid, juba külmal ajal, võimlas. Ma ei hakka ka üldse proovima kui valusad jalad jälle, pigem venitan ja teen muid lihased trennis, mis vähegi saan.
juuni 17, 2009 at 3:16 p.l. #202797-arx-
Membermul pole luupealse põletikku nagu old aga endal ka hüppeharjutustel lõi valu, eriti max. hüpetel. mõnel aitavad salvid ja kreemid valu vähendada ja samas mõnele on soovitand arst lihtsalt jalale puhkust anda.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 17, 2009 at 5:11 p.l. #202827Gympans
MemberEndalgi sääred valutanud. Algul arvasin, et ainult väljas, veidike külma käes korvpalli mängides, aga kui sai ka sees treenitud, valu jätkus. Määrisin salvidega ning mõtlesin, et prooviks kuidas jõusaalis asi toimib. Enne seda olin jalale pausi teinud kuskil 3 nädalat jõusaalist. Trenn jõusaalis aitas mul hädast välja, valu kadus ning asi oli endine.
juuni 17, 2009 at 5:23 p.l. #202834lifer
Memberendal oli ka trenni alustades sääre pealpool luu peal valu, vahest oli isegi raskusi käimisega, (2km) aga se valu oli mingi kuu aega, ja siis kadus ära
juuni 17, 2009 at 5:26 p.l. #202835FFF
MemberEndalgi sääred valutanud. Algul arvasin, et ainult väljas, veidike külma käes korvpalli mängides, aga kui sai ka sees treenitud, valu jätkus. Määrisin salvidega ning mõtlesin, et prooviks kuidas jõusaalis asi toimib. Enne seda olin jalale pausi teinud kuskil 3 nädalat jõusaalist. Trenn jõusaalis aitas mul hädast välja, valu kadus ning asi oli endine.Võibolla peaksin siis jõusaalis jalgadele eraldi koormust andma teatud harjutustega?
juuni 17, 2009 at 5:27 p.l. #202836FFF
Memberendal oli ka trenni alustades sääre pealpool luu peal valu, vahest oli isegi raskusi käimisega, (2km) aga se valu oli mingi kuu aega, ja siis kadus äraKõndides on mul ok.
juuni 17, 2009 at 6:45 p.l. #202859FFF
Membermul pole luupealse põletikku nagu old aga endal ka hüppeharjutustel lõi valu, eriti max. hüpetel. mõnel aitavad salvid ja kreemid valu vähendada ja samas mõnele on soovitand arst lihtsalt jalale puhkust anda.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Jajah, hüpped, see on hull.
juuni 17, 2009 at 8:58 p.l. #202907FFF
MemberOskab äkki keegi mingit kindlat leevendust, kui on üldse kuidagigi aru saada millega mul tegemist on..
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.