Säärevalu – luuümbrise põletik, väsimusmurrud (stressimõrad)
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Säärevalu – luuümbrise põletik, väsimusmurrud (stressimõrad)
- This topic has 129 replies, 63 voices, and was last updated 11 years tagasi by
hardo1990.
-
AutorPostitused
-
aprill 25, 2008 at 1:51 p.l. #151883
AlanBStard
ModeratorMul tuleb kohe luuümbrise põletik kui asfaldi peal jooksen.
aprill 25, 2008 at 2:15 p.l. #151888Fdvk
MemberMul no joostes tulnud kõhtu siuke valu , et ei saanud enam joosta pidin kõndima.Mis see olla võib?
aprill 25, 2008 at 5:09 p.l. #151905vaher
MemberMul tuleb kohe luuümbrise põletik kui asfaldi peal jooksen.Mul sama asi. Siiani olen mõelnud, et ei tohi asfaldi peal joosta, selles ongi asi. Kas peaksin pöörduma kindlasti spordiarsti poole, kui ainult asfaldi peal joostes valutab, kuskil muu pinnase peal ei valuta? Kui ei pea, kas on mõtet midagi tarvitada, et valu kaoks? Häiriv ta pole, saan joosta, aga kindlasti õige see ei ole. Väldin asfaldil jooksmist küll, aga kahjuks tuleb ikka ette. (jooksujalatsid on spetsiaalsed jooksujalatsid, paksu põhjaga)
Edit: Lugesin teema läbi ja pole aru saanud, milline valu see luuümbrise põletiku valu on. Kirjeldaks enda valu siis lähemalt: valutab seal kedrekondi (selle muna vms) üleval osas. Jala seesmisel pool siis. Ehk kui peale asfaldil jooksmist jalad üksteise vastu panen, siis valupiirkonnad katavad teineteist.
aprill 25, 2008 at 6:18 p.l. #151917ROtter
MemberMul sama asi. Siiani olen mõelnud, et ei tohi asfaldi peal joosta, selles ongi asi. Kas peaksin pöörduma kindlasti spordiarsti poole, kui ainult asfaldi peal joostes valutab, kuskil muu pinnase peal ei valuta? Kui ei pea, kas on mõtet midagi tarvitada, et valu kaoks? Häiriv ta pole, saan joosta, aga kindlasti õige see ei ole. Väldin asfaldil jooksmist küll, aga kahjuks tuleb ikka ette. (jooksujalatsid on spetsiaalsed jooksujalatsid, paksu põhjaga)Edit: Lugesin teema läbi ja pole aru saanud, milline valu see luuümbrise põletiku valu on. Kirjeldaks enda valu siis lähemalt: valutab seal kedrekondi (selle muna vms) üleval osas. Jala seesmisel pool siis. Ehk kui peale asfaldil jooksmist jalad üksteise vastu panen, siis valupiirkonnad katavad teineteist.
Tegemist ilmselt hüppeliigese piirkonna mingi sideme ligamentiidiga e. sideme põletikuga. Põhjuseks krooniline ülekoormus, muutunud pöia biomehaaniline olukord. Ravi kohalikud põletikuvastased vahendid, koormuse vähendamine.
juuli 8, 2008 at 7:19 p.l. #160112undisputed
MemberÄkki keegi tark teab. Mul juba 1,5 nädalat sääreluud valutavad. hakkab jama pihta siis, kui hakkan magama jääma
Väike koblakas juba ees
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Tegin väikse paranduse
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 8, 2008 at 7:37 p.l. #160115Vägivaldur
MemberKondi-spetsialist ei ole, aga enda kogemustest võin 2 luuvalu põhjust välja tuua:
– Kasvamise ajal pubekana võib kont korralikult valutama hakata. Läheb ise üle. Ma ei tea kui vana sa oled – et kas see põhjus on mõeldav.
– Ületreening. Sel juhul tuleb valutavale kehaosale natuke asu anda.
juuli 8, 2008 at 7:42 p.l. #160118undisputed
MemberKondi-spetsialist ei ole, aga enda kogemustest võin 2 luuvalu põhjust välja tuua:– Kasvamise ajal pubekana võib kont korralikult valutama hakata. Läheb ise üle. Ma ei tea kui vana sa oled – et kas see põhjus on mõeldav.
– Ületreening. Sel juhul tuleb valutavale kehaosale natuke asu anda.
Jah pubekana mäletan seda sama jama, siis kui oli aeg kasvada. kuid nüüd on see aeg ammu juba möödas. Trenniga on hetkel nii olnud, et terve kuu jooksul olen kõigest 2 korral saali jõudnud. Niiet see varjant kukub ka vist nagu ära
juuli 9, 2008 at 10:05 e.l. #160143undisputed
MemberEt siis kellelgi pole teemast õrna aimugi
juuli 9, 2008 at 10:18 e.l. #160144dirty scorpion
Memberkäi arsti juures äkki tal on mingit aimu.
juuli 9, 2008 at 10:54 e.l. #160147Tervis7
MemberKui sul on liigestega probleeme olnud ja hetkel mõnes liigeses põletik, siis see võib ka luuvalu tekitada. Eriti õhurõhu kõikumise korral.
Ütled, et jõusaalis oled vähe käinud viimasel ajal. Oled äkki midagi muud füüsilist seetõttu rohkem teinud? Midagi sellist, mida tavaliselt ei tee?
juuli 9, 2008 at 11:09 e.l. #160150ras-
Memberjõusaal vist niiväga seda sääreluu teemat ei tekitagi, peaksid arsti juures asja uurima ikka jah. Luuümbrise põletik ehk.
juuli 20, 2008 at 6:02 p.l. #161002indrekzman
Memberväga tõenäoline et luuümbrise põletik, see võib tekkida liigsest koormusest ja halbadest jalanõudest, põletiku ajal tuleb lihtsalt jalgadele rahu anda ja hea on ka külma ja soojavaheldusega dušš ja mingit kreemi tuleb ka määrida(fastum nt..)
juuni 17, 2009 at 11:55 e.l. #202749FFF
MemberMa ei tegele küll jõutreeninguga, kuid küsimus siiski selline, et tunnen pidevat valu hüppe/jooksu harjutusi tehes sääre peal ja sisemistel külgedelgi...siin peaks see olema, seeSoleus.ja vb kaExtensor hallucis..ehk sirutuslihas?
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Samas on see nagu luuvalu. Igatahes on see mind pikalt vaevanud ning soovitatud on ka pausi treeningutest mitmeks kuuks(mis ei oleks kuigi meelepärane) kui ka B1 B6 vitamiine, mis teadagi on abiks süsivesikute lagundamisel ja närvikoe ainevahetuses, valkude reguleerimine, rasvade lagundamine. Aga ma ei usu, et mul sellised B1,B6-de puudumisest tingitud neuroloogilised sümptomid olla võiks
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>..või siiski? Need vitamiinid tegid vb mingi aeg natuke paremaks, vb ka sellepärast, et vähendasin eelnimetatud harjutuste tegemist. Samuti söön juba pikemat aega kõvasti valku.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Valu on peale harjutuse tegemist seisma jäädes või nii ja kui olen juba nö. haigeks hüpanud/jooksnud siis enam jalg maksimumi välja ei anna, väga valus.
Tänulik igasugusele abile!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 17, 2009 at 12:06 p.l. #202754moosese10k2sku
MemberMa arvan, et sellistel puhkudel peaks minema arsti juurde ja arsti nõu kuulda võtma.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 17, 2009 at 12:16 p.l. #202755windsurfer
MemberTõenäoliselt on tegu sääre luuümbrise põletikuga. Mind vaevab sama asi ning trenni ei saa suurematel koormustel teha. Peab lihtsalt puhkama ja harvemini treenima.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.