Skip to main content

Säär

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • Autor
    Postitused
    rait83
    Member

Juba kaks hooaega olen üritanud säärt järgi aidata (hooaeg tähendab seda et suvel tegelen vähem). Üldse ei taha kasvada, võibolla mingi mm või 2 on arenenud. Tean et säär on üldse küõige raskemini arendatav ja allub treeningule väga halvasti. Kadedaks ajab, kui vaatad mõnda venda kes pole ei jõusaalis käinud ega midagi spetsiaalset teinud aga sääred on nagu pakud all. Ei saa öelda et säärel jõudu ei oleks. Kui ma jõuan kõrgele hüpata ja 100m pea 11 sek piirile joosta,kas siis on ülekaalus kiired lihaskiud? Ja pärsib see kuidagi säärte massi kasvu? Olen lugennud sääre kohta palju artkleid. Seeriate ajal üritan alati lõpuni minna, ja kui säärtesse see valu ikka lõpus lööb siis tean et asi on õige. (“treeningvalu”) Nüüd olen kavva võtnud ka langevad seeriad. Näiteks mingi sääre harjutuse viimase(d) seeria teen järjest raskusi vähendades, et viimast välja võtta. Olen hakanud ka nii tegema nagu vend vähk, et alati kui saali läheb siis teeb mõned seeriad mahajäänud lihasgrupi järeleaitamiseks. Seega teen isegi 2x nädalas säärt vahepeal. Teen tavaliselt 2 harjutust, mõlemale sääre osale 1 siis. Ja mõlemat ikka 4-5 seeriat. Varieerin ka korduste vahemikke…

Oskab keegi veel mingit nõu anda? oleks tänulik

Selleks, et säär kasvaks, pead sa üldiselt massi juurde saama. Ega see säär üksi kasvama ei hakka. Ja üks “pisisasi” on veel selle juures, toitumine. Ja puhkus ka.

Mesku
    Member

Korduste arvu jätsid meile ütlemata ? Ma olen küll algaja aga teen 20 kordust 3-4 seeriat. Harjutus ise jalapressil, päkad panen serva peale, et langedes ikka säärt venitab ka, põlved lukus muidugi ei ole. Hea isoleeritud harjutus minumeelest, kui võtaksin selle raskuste õlgadele ja teeksin pakale tõusu siis väsiksid kõik muud lihased ennem ära, kui see raskus säärtele üldse mõjuma hakkaks.

rait83
    Member

Ma teen ka seda harjutust. kordused on mul alla 20. Oleneb täitsa päevast, mõnikord 15-20. Mõnikord 10-15 ja ka 5-10. Selge on see, et sääre lestlihas tahab rohkem kordusi kuna seal on enamusel vastupidavaid lihaskiude rohkem ja kakspea lihas tahab siis suuremat vastupanu ja vähem kordusi. Kindlasti on toitumises ka asi…ei saa nii palju söögi peale kulutada kui ise tahaks. Aga eks teen oma parima ja jätkan säärele valu andmist.

Undionu
    Member

Ma katsetasin täna nii, et tegin oma tööseeria ära (10-12 kordust), siis tõmbasin raskust poole vähemaks ja lasin edasi niikaua, kui valust karjuda oleks tahtnud. Kaks viimast seeriat sedasi ja võttis sääre jube hästi läbi.

rait83
    Member

Kasutan ka aegajalt seda meetodit. Ja ei võta mitte ükskord raskusi vähemaks, vaid ikka mitu korda seeria jooksul. Mõlemalt poolt näiteks ühed kettad ja samamoodi, nii et ikka karjuda tahaks lõpus..

Corrosion
    Member

No säärt saab rattasõiduga, proven <_<“> Kui ikka regulaarselt nädalas(2-3h) rattagasõiduga tegelda siis see säär ka tulemata jää. Samas kui eesmärgiks on kulturism, siis võib jälle muu lihas kannatada.

plokk
    Member

Tere ei oska täpselt kull öelda miks on sul probleeme säärtega ,kuid äkki paned saa liiga vähe rohku treenides tunnetele? Ise tähelepanu eriti ei pane ,palju mul raskust peale on topitud. Kuid harjutuse lopp ja alg asendis annen korralikult venita nii et tunnen kuidas see säärele mojub. Kasutan (puhtaid ), aeglasi pumpavaid harjutus- kiiruseid oma vajatuste järgi.Kuid seda ei oska öelda kuis sulle see mojub?

joey
    Member

mina oska muud soovitada kui maksimaalne amplituut- maksimaalselt alla ja maksimaalselt hambad ristis üles. alla lastes võib isegi kerge põrke teha, et veelgi suurendada amplituuti. lisaks veel võimalikult kaua vastu pidada- st valu kannatada nii palju kui võimalik, et seeria lõpus pisar silmas ja hing kinni. ega mulgi need sääred kasvada taha. ega muud midagi kui katsetada uusi tehnikaid ja vaadata kuidas üks või teine reageerib

Kurupt
    Member

OOTA MIDA? säär ei taha hästi kasvada? jalalihaseid on KÕVASTI KERGEM arendada kui ülakeha lihaseid. mees nad on IGAPÄEV TÖÖS kui ringi liigud ja seepärast alluvad nad ka V2GA H2STI treeningule. treeningmetoodika tuleb lihtsalt yle vaadata, aga sellega on siin ylevalpool juba tegeldud.

Razard
    Member

OOTA MIDA? säär ei taha hästi kasvada? jalalihaseid on KÕVASTI KERGEM arendada kui ülakeha lihaseid. mees nad on IGAPÄEV TÖÖS kui ringi liigud ja seepärast alluvad nad ka V2GA H2STI treeningule. treeningmetoodika tuleb lihtsalt yle vaadata, aga sellega on siin ylevalpool juba tegeldud.

Panid vähe puusse. Just sellepärast säärelihas ei allugi hästi treenigule, et ta iga päev töös on.

Edit: artikkel ka, kes pole lugend

rait83
    Member

Raskuste lugemisega tegelesin saalis käimise algusaastatel. Hea muidugi kui mingi ülevaade on aga nüüd mind enam ei huvita et kui palju grammi täpsusega mul mingil vahendil peal on saalis… Samamoodi tunde järgi ikka panen…päevad ei ole vennad. Üritan anda ka säärele ikka alla liikudes maksimaalset venitust

Ja ülesminnes proovin teha nii nagu selles artiklis kunagi kirjutati

“Jay’l on ka omad väiksed veidrused, Ta viib pöiad üles pea täieliku sirutuseni ning peatub murdosa sekundiks ning seejärel viib nad priimabaleriini kombel veelgi kõrgemale, nii kõrgele kui ta jalga üldse võimalik viia. Kolm kuni neli seeriat ja 10 kuni 12 kordust intensiivset lihase kõrvetamist ja ta sääred on plahvatamiseni täispumbatud. Veidi hinge tõmmates suundub Jay järgmisele piinariistale, valu läheb aina hullemaks.”

joey
    Member

see on kõigil erinev milline kehaosa kellel paremini kasvab. mõnedel jaa säär ei nõua kasvamiseks mingit erilist pingutust, samal ajal kui teine sisikonna välja treenib ja ikka ei kasva.

rait83
    Member

ja kurat ongi nii…

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.