Skip to main content

Säär

Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » Säär

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Autor
    Postitused
    Mart Parve
    Member

Kas kellegil on head nõuannet säärelihaste massi suurendamiseks? Ma pean silmas kedagi, kellel on TÕESTI korda läinud säärt märkimisväärselt arendada. Sest noh, teavad palju vanemad tegijad, et säär allub väga halvasti treeningule, ja sellepärast ongi jõusaalid täid “majakesi kanajalgadel”.

joey
    Member

mina isiklikult arvan et säärtele tuleb anda max puhkus/taastumine plus veel räige trenn mitmete seeriatega. võibolla panen puuse ka…aga eks see olene ka sellest kui head geenid on sulle antud säärtele

ri5t0
    Member

säär see on minu puhul koige parem need koige suuremad mul ongi:keenid on mul head ja pead ilgelt palju treenima jne suur vaev

Ott Kiivikas
    Member

Säärte arendamisega pole ka minul probleemi olnud, kuna geneetiliselt on nad kaasa antud, olen tähele pannud seda, et säär tahab saada erineva kiirusega sooritatud harjutusi st. kui teha kogu aeg ühte moodi, kiirem liigutus üles, seisatus ja rahulikult tagasi, siis kvalitatiivset paranemist ei toimunud, kuid kui hakkasin varieerima kiireid ja aeglasi liigutusi nägin kvalitatiivset paranemist. Siit järeldus, et vaja on mõjutada nii aeglaseid kui kiireid lihaskiudusid. Korduste arvud on jäänud vahemiku 6 – 15, seeriaid ühes trennis 8 – 12.

M.M.
    Member

Lisaks Otti soovitustele, soovitan aegajalt teha mõni treening ka kerge raskusega ja palju kordusi ning seeriate vahelisi pause hoides nii umbes 15 sek. Minul hakkas just siis asi toimima ja neile kellele olen sama soovitanud, pole järgmine hommik voodist püsti saanud.

Fred Antson
    Member

Kuigi minu omad on praegugi tagasihoidlikud,on neid õnnestunud ~4cm kasvatada.Suured raskused ja väike korduste arv (6-8) mõjus jõule suureparaselt,kuid massile nullilähedaselt.Arengut oli märgata suurema korduste arvu (12-15) juures.Kuid arendatud jõud oli kahtlemata vajalik selleks,et suuta väiksemate raskustega efektiivselt treenida.

Seeriatevaheliste pauside pikkus on tulemuse saavutamiseks olulisem kui korduste arv ja kiirus.Säärelihas on tihke lihas ja vajab intensiivset treeningut. 1 min. paus on juba piisavalt pikk-sellest üle ei soovitaks minna.Ja aeg-ajalt tuleb proovida ka juba eelpool soovitatud väga lühikesi (15 s) pause.

Treenides sääri 1x nädalas ei ole looduse poolt õnnistamata inimesel põhjust massi juurdekasvu loota.Treeni sääri 2x nädalas soovitatavalt trenni alguses esimene kord suuremate,teine kord väiksemate raskustega seeriate arvuga 10-15.

Mart Parve
    Member

Tänan asjalike soovituste eest. Lappasin ka vanad Flexid ja Musclemagid läbi ja sealt jooksid samad mõtte läbi, mis Fredi ja Oti jutust. Eks ma siis üritan.

Majake Kanajalgadel

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.