S-CK indeks 467 + pikemad küsimused kava + tervise – ja liigeste/lihasprobleemide kohta
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » S-CK indeks 467 + pikemad küsimused kava + tervise – ja liigeste/lihasprobleemide kohta
- This topic has 5 replies, 4 voices, and was last updated 15 years, 11 months tagasi by
Amarillo.
-
AutorPostitused
-
veebruar 24, 2010 at 11:41 e.l. #21727
Wildchild
MemberTervist.
Olen tegelenud viimased pool aastat jõusaaliga (+aeroobne), üritades jälgida, et kõik oleks tasakaalus, st
toituda ja puhata korralikult, treenida kava järgi. Toidulisanditest võtan valku, maltot ja kreatiini, glucosamine’i, kalamaksaõli, multivitamiine + Mg/Zn/Ca.
Olen pärast trenni võtnud iga kord shake’i (Nutrisport 90+ proteiin + malto), et katabolismi pidurdada ja päeviti üritanud alati maksimaalselt enda valgukoguse kätte saada.
Lihaste kohta
Siiski on tekkinud probleemid – olen viimased kuud käinud rohkem arstide juures, et uurida enda tervislikku seisundit, sh ka muid terviseaspekte, mis ehk esmapilgul ei paistagi liigeseprobleemidega seotud olevat. Pöördusin liigeseprobleemidega ka reumatoloogi juurde ja sain paar päeva tagasi teada, et kui normaalne S-CK indeks on 24-190 U/l, siis mul on see 467, mis pidi viitama lihaspõletikule – kui just puugihammustust pole olnud, aga ei tohiks olla.
See lihaskimpude hävinemise näitaja on üsnagi kõrge, mistõttu soovitati vähemintensiivselt treenida ja vaadata kava tõsise pilguga üle – viitab ilmselt ülekoormusele?
Sel ajal, kui uuringud tehti, oli mul veel ennist vana kava, kus ma tegin ainult raskeid nädalaid, see lollus tuleks ilmselt ära lõpetada. Raskused suured ei olnud – paar päeva pärast trenni lihasvalu ei tundnud ka, seetõttu ei osanud midagi hullu karta….. Nüüd viimati oli kava umbes selline:
1PERIOOD: 2 NÄDALAT RASKET, 1 NÄDAL KERGET, 2 NÄDALAT RASKET, 1 NÄDAL KERGET
RASKE NÄDAL (TAVALINE) [JALAD, SURUMISED, TÕMBED] AEGLANE 3x 10-6 (BAASHARJUTUS 5 x 5); KIIRE 50%-ga 3 x 10)
• 1.PÄEV: JALAD, RANNE (kokku 5 harjutust)
• 2.PÄEV: VABA
• 3.PÄEV: RIND, KÕHT (4+2 harjutust)
• 4.PÄEV: SELG2, BIITSEPS, … (2+2+1 harjutust)
• 5.PÄEV: AEROOBNE/VABA
• 6.PÄEV: VABA
• 7.PÄEV: ÕLG, TRIITSEPS (3+2 harjutust)
• 8.PÄEV: SELG1, TRAPETS, KÕHT (4+3+2 harjutust)
•
KERGE NÄDAL (KIIRE) [JALAD, SURUMISED, TÕMBED]
1.PÄEV: VABA
• 1.PÄEV: JALAD, SELG, BIITSEPS, RANNE (1, 2, 1, 1 harjutust)
• 2.PÄEV: RIND, ÕLG, TRIITSEPS, TRAPETS, KÕHT (1+1+1+1+1 harjutust)
• 3.PÄEV: AEROOBNE/VABA
• 4.PÄEV: VABA
Kuidas sellega on? Tundub, et kas mitte raskel nädalal ühele lihasgrupile 4 harjutust liiga palju pole?
mõningad näitajad:
S-CK 467 U/l Vs norm 24-190
S-ASO (antistreptolüsiin O) – 221 Vs norm alla 200iU/ml
lgE (Immuunoglobuliin E) 186 Vs norm alla 100 kU/l
s / sp lgE inhalatsiooniallergia seg. 0,70 Vs norm 0,35 kU/l neg
Liigeste kohta veel: olen teada saanud, et mul on erinevaid allergiaid – mis võisid kaudselt põhjustada ka liigeseprobleeme + hüpertroofilised mandlid (seotud streptococcusega ja kahjulike bakterite võimaliku kandumisega liigestesse + S-ASO). Kindlalt pidi mul olema liigeste reumaatilised kalduvused – olen käinud ravivõimlemises spetsiaalseid harjutusi uurimas ja ka ise jälginud, et teha alaselja süvalihaseid tugevdavaid harjutusi – see on isegi päris hästi aidanud, seljavalud on praktiliselt ära kadunud – ent siiski on kõik liigesed üsnagi tundlikud. Käisin TTÜ-s hr. Heino Lille kui endise tippkorvpalli juures küsimas, et mida ta näiteks põlvede koha pealt soovitaks – –: glycosamine, kalamaksaõli, enne trenni soojendavad kreemid (nt Deap Heat), pärast trenni jahutavad; jalapäeval kindlasti kanda pikki pükse. Pean tõdema, et üsna hästi on töötanud Deap Heat, vähendades võimalikke tekkivaid valusid – nagu ma olen aru saanud, on probleem toitainete aeglases kandumises liigestesse.
Ma ei tea, kas see siia puutub, aga on veel mul ülipeenete närvikiudude kahjustused, need uuringutulemused tulevad natuke hiljem…
Kuna gluco ja kalamaksaõli erilist efekti pole andnud, siis
mõtlesin, et liigeste koha pealt ehk aitaks http://www.bodybuilding.com/store/univ/flex.html
Kuidas kommenteerite?
Immunoloogia koha pealt ehk 4life Transfer Factor, kellelgi kogemusi? http://www.transferfactor-us.com/transfer-…tri-factor.html
Lihaste koha pealt tõesti ehk väiksem trennikoormus? Viimaseid kordusi ei tahaks ära jätta, sest see pidi just tähtis olema? Saadeti edasi uuringutele Magdaleenasse, loodan tõele lähemale jõuda.
OK, loodan, et liiga pikk ei tulnud,
Suurimad tänud tähelepanu ja abi eest,
A.
veebruar 24, 2010 at 4:31 p.l. #236899Lightheaded
MemberKui sa nädalasse 8 päeva ära mahutasid, siis vast on tõesti trennikoormus liiga suur
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. Aga eks see S-CK (kreatiinkinaas vist on eesti keeles?) viitab jah lihasvigastusele või põletikule. Peaksid välja uurima mis seda põhjustab ja sellele lihasgrupile oluliselt vähem koormust rakendama. Pole küll ekspert, kuid olen sellise asjaga kokku puutunud ja soovitati vähendada raskusi.veebruar 24, 2010 at 5:22 p.l. #170891Wildchild
MemberKui sa nädalasse 8 päeva ära mahutasid, siis vast on tõesti trennikoormus liiga suur
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>.Pole loomulikult astronoomiline nädal ja ka mitte minu koostatud numeratsioon.
veebruar 24, 2010 at 6:38 p.l. #237125Amarillo
Membersee kreatiinkinaas on enamustel jõuka vendadel mitmekordne , ka minul
veebruar 24, 2010 at 7:41 p.l. #236904gmaster
MemberKuna gluco ja kalamaksaõli erilist efekti pole andnud, siismõtlesin, et liigeste koha pealt ehk aitaks http://www.bodybuilding.com/store/univ/flex.html
Kuidas kommenteerite?
Mis efekti sa sealt loodad, oleneb. Iseenesest tundub see animal flex olevat sisu poolest hea toode, veel on hea selline toode http://www.bodybuilding.com/store/univ/joint.html
ühesõnaga on hea et kasutada glükosamiini ja kalamaksaõli, aga ise soovitaks komplekssemaid tooteid, kus oleks sees glükosamiin, kondroitiin ja ka MSM. Ainuüksi glükosamiin ei aita. Seda enam, kui tarbida pakendi järgi. Pigem olen topeltkoguse positiivsest mõjust kuulnud. Ka kalaõli tarbin ise topeltkoguse soovitavast ja siiamaani on hästi mõjunud. Süldid-värgid pidid ka head olema. Muidugi võid üle vaadata ka jala harjutused. Vbl sulle ei sobi mõni harjutus. Kindlasti soojendust teha enne trenni rohkem, vbl isegi mitu korda päevas, eriti jalgadele. Ise olen üks periood teinud soojendusharjutusi ja venitusi pmst terve päev läbi..
veebruar 24, 2010 at 8:08 p.l. #221895Wildchild
MemberMis efekti sa sealt loodad, oleneb. Iseenesest tundub see animal flex olevat sisu poolest hea toode, veel on hea selline toode http://www.bodybuilding.com/store/univ/joint.htmlMuidugi võid üle vaadata ka jala harjutused. Vbl sulle ei sobi mõni harjutus. Kindlasti soojendust teha enne trenni rohkem, vbl isegi mitu korda päevas, eriti jalgadele. Ise olen üks periood teinud soojendusharjutusi ja venitusi pmst terve päev läbi..
Venitusi ja soojendusi teen päris palju. Jalaharjutustest ei soovitanud herr Lill teha sääresirutusi, sest see pidi põlvi kõige rohkem kurnama. Teisi jalaharjutusi tehes valu ei tunne, see ongi kõige imelikum. Otseselt ei valutagi, aga justkui kanged/nõrgad/tundlikud, kerge on neid ära tõmmata – pean soojendusi eriti korralikult tegema.
Probleem on üldisem ja hõlmab paljusid liigeseid, näiteks õlga ja küünnarnukki, rannet jne. Suusatades on löönud õlga valu isegi siis, kui korralikult soojendust tegin ja Deep Heati kasutasin…
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.