Rulluisutajad vs autojuhid
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » Rulluisutajad vs autojuhid
- This topic has 50 replies, 10 voices, and was last updated 16 years, 6 months tagasi by
mrk.
-
AutorPostitused
-
august 5, 2009 at 6:58 e.l. #211203
Rebane
KeymasterLoota võib.
Ise olen vast selle poolt, et iga autojuht võiks käia ütleme näiteks iga 3 aasta tagant liikluskoolis, võtta sealt üks autõpetaja ja teha tunnikene ‘õppesõitu’. Peale seda on õpetajal ju hea ülevaade, kuida sa ‘arenenud’ oled ja annaks sulle näpunäiteid, mida saaks/võiks/peaks teisiti tegema.
Ja mis puutub jalgratturitesse, siis ma mäletan et heal ammusel ajal tehti (põhi)koolides ka jalgrattalubasid (mis mul siiamaani alles on). Kuigi jah meil on vist nii et kui oled 16 siis vist selliseid asju vaja pole. Julgen arvata, et on ikka küll. Mingi kogemus või baasteadmised võiks ikka olemas olla, ennem kui rattaga hakkad ringi kütma tänavatel. Momendil on situatsioon selline, et autoga sõites pead läbima mingi 6-12 kuise intensiivkursuse, jalgrata või mopeediga võid aga liigelda ilma mingeid pabereid omamata. Et tegkib küsimus kas autojuhid on lollakad, et nad ei suuda samasid reegleid selgeks saada mida ratturid ja mopeedijuhid omandavad iseseisvalt? Või on siis tõesti nii, et terve selle 6 kuu jooksul autokoolis õpitakse käiku vahetama?
Mõtlemisainet kuipalju.
august 5, 2009 at 7:02 e.l. #211205MEE
MemberSiit ka loogika rulluisutajad, jalgratturid, rulatajad võivad sõita aeglasemalt.Kui autojuhil on aega siis siis sõitku mõne ülalpool mainitud vahendiga või käigu jala.
Mitte ärgu pidurdagu linnas 40ga või maanteel 80ga liiklusvoogu.
no kaalume nüüd natuke õigusi: mõlemal on õigus sõita eks? – on. Nii.. kui mina sõidan uiskudega ja mõni lammas mu alla ajab on jutt kas a) suurest tervisevigastuses (sest faktiliselt uisutaja kukkudes liigub nagu juust mööda riivi) b ) surm – (kahjuks on inimelu kaotus). Teisest küljest, mis võib juhtuda (äärmus) – auto saab viga (materiaalne kahju)…
ma “kaldun arvama”, et ühiskonnas hinnatakse enam inimelu kui materiaalset kahju. Seega … olge mõistlikud ja sõitke silmad lahti, eriti veel kui on teada, et antud koht on teada tuntud sportimise piirkond.
PS! ma kirjutasin rulluistuaja kaitseks sellepärast, et tõsiselt suur probleem on algajal sõitma õppimine. Nemad on need sportlaste grupp, kes tõsiselt suuri vigastusi saavad ja ka vaimseid šokke, kui nad üritavad üle zebra uimerdada ning autojuht lihtsalt kihutab sealt läbi, eeldades, et algaja rulluisutajal läheb veel aega. Thats scary sh*t… eriti tütarlaste. Nii kiire ei tohiks kellelgi olla, et ei suudetaks 20 sec oma ajast ohverdada.
august 5, 2009 at 7:04 e.l. #211206stumpa
Member8.5 km kohta 4 ristumist. Ma arvan et sel juhul pole probleem igakord igaks juhuks nende ristmike ette korraks seisma jääda.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>tegelikult on, ajab rütmi segi, see on nagu teeksid ntx 10 -st seeriat ja siis 3, 5 ja 8 peal pead vahet.
august 5, 2009 at 7:10 e.l. #211208Rebane
Keymastertegelikult on, ajab rütmi segi, see on nagu teeksid ntx 10 -st seeriat ja siis 3, 5 ja 8 peal pead vahet.Kui ajab rütmi segi, siis on ehk õigem valida jõusaal kus sind ei segata. Või siis antud juhul rulluisurada, kus sa ei pea selliseid peatusi tegema.
Asju peab tegema õigetes kohtades. Sa näiteks ei lähe ju peldikusse õhtust sööma ja siis irised, et pole kohta kuhu piimaklaasi panna ja kurat et siin vetsuharjapotis kahvlit pole – ilgelt hea oleks võtta.
Nii et vali omal uisutamiseks turvaline paik. Või kui selline variant ei sobi, siis pead arvestama ümbrusega ning faktiga, et sul ei pruugi olla õigus.
august 5, 2009 at 7:20 e.l. #211211MEE
MemberNii et vali omal uisutamiseks turvaline paik. Või kui selline variant ei sobi, siis pead arvestama ümbrusega ning faktiga, et sul ei pruugi olla õigus.ütle mulle ka see koht, kus uisutaja saab turvaliselt sõita
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>august 5, 2009 at 7:21 e.l. #211212stumpa
MemberKui ajab rütmi segi, siis on ehk õigem valida jõusaal kus sind ei segata. Või siis antud juhul rulluisurada, kus sa ei pea selliseid peatusi tegema.seda mina teengi ja suudan ka rütmi muutustega kohaneda:)
Kui väidetakse, et pole probleem 8 km (ehk nii 15-20 min) jooksul mõned korrad nii igaks juhuks peatuda, siis tõin arusaadava näite.
august 5, 2009 at 7:22 e.l. #211213Rebane
KeymasterVat kuna ma uisutaja pole, siis ma ei oska sulle sellist kohta pakkuda. Kas uisutajatel oma kodulehte pole? Või mingit siseringi, kus info liiguks. Ma olen aru saanud ja mulje jäänud et pirital peaks saama mööda randa kimada küll. Kui pikkuse mõttes jääb väheks, keera ots ringi ja tee mitu ringi. Indrek Sei teeb basseinis koguaeg 50 meetriseid otsi ja ta küll ei virise
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>august 5, 2009 at 7:23 e.l. #211214stumpa
Memberütle mulle ka see koht, kus uisutaja saab turvaliselt sõita
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Lillepi park on autode poolt turvaline, kuid seal ka omad ohud.
august 5, 2009 at 7:29 e.l. #211217Lexusl
MemberVat kuna ma uisutaja pole, siis ma ei oska sulle sellist kohta pakkuda. Kas uisutajatel oma kodulehte pole? Või mingit siseringi, kus info liiguks. Ma olen aru saanud ja mulje jäänud et pirital peaks saama mööda randa kimada küll. Kui pikkuse mõttes jääb väheks, keera ots ringi ja tee mitu ringi.Eeega see pirita nüüd ka mingi väga hea koht pole, ma mõtlen just kiiremateks sõitudeks.
Autodega kokku põrkamise oht on muidugi minimaalne, kuid jalkäijaid on seal rohkem kui küll, kes ka hüppavad teele kuidas jumal juhatab.
Oli endalgi paar aastat tagasi üks õnntus, kui üks mees arvas, et oleks lahe selg ees üle rullikatee minna ja nii ma siis temast üle lendasin.
Sain õnneks käed ette ja suuremad vigastused jäid tulematta. Endal seekord puudusid igasugused kaitsmed, oli marrastusi jne, luud-kondid jäid terveks.
Soovitan soojalt kaitsmeid.
august 5, 2009 at 7:30 e.l. #211219stumpa
MemberVat kuna ma uisutaja pole, siis ma ei oska sulle sellist kohta pakkuda. Kas uisutajatel oma kodulehte pole? Või mingit siseringi, kus info liiguks. Ma olen aru saanud ja mulje jäänud et pirital peaks saama mööda randa kimada küll. Kui pikkuse mõttes jääb väheks, keera ots ringi ja tee mitu ringi. Indrek Sei teeb basseinis koguaeg 50 meetriseid otsi ja ta küll ei virise
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tee mõni ring uiskudel ja veendud, et pirita kallasrada sobib kulgemiseks, kuid trenniks see sobilik vaid varahommikul v hilisõhtul, kui tühi ettearvamatu käitumisega kaasliiklejatest.
august 5, 2009 at 7:31 e.l. #211221-TANK-
MemberKui sind häirib siis pane suunatuli sisse ja sõida mööda?Enamasti ma teengi nii, aga alati pole selleks ruumi.
Olen olnud sunnitud ka isegi bussitaskut mõned korrad möödasõiduks kasutama.
no kaalume nüüd natuke õigusi: mõlemal on õigus sõita eks? – on. Nii.. kui mina sõidan uiskudega ja mõni lammas mu alla ajab on jutt kas a) suurest tervisevigastuses (sest faktiliselt uisutaja kukkudes liigub nagu juust mööda riivi) b ) surm – (kahjuks on inimelu kaotus). Teisest küljest, mis võib juhtuda (äärmus) – auto saab viga (materiaalne kahju)…ma “kaldun arvama”, et ühiskonnas hinnatakse enam inimelu kui materiaalset kahju. Seega … olge mõistlikud ja sõitke silmad lahti, eriti veel kui on teada, et antud koht on teada tuntud sportimise piirkond.
PS! ma kirjutasin rulluistuaja kaitseks sellepärast, et tõsiselt suur probleem on algajal sõitma õppimine. Nemad on need sportlaste grupp, kes tõsiselt suuri vigastusi saavad ja ka vaimseid šokke, kui nad üritavad üle zebra uimerdada ning autojuht lihtsalt kihutab sealt läbi, eeldades, et algaja rulluisutajal läheb veel aega. Thats scary sh*t… eriti tütarlaste. Nii kiire ei tohiks kellelgi olla, et ei suudetaks 20 sec oma ajast ohverdada.
Tutvu liiklusõnnetuste statistikaga 98% on naised need kes vöötrajal ajavad inimese alla.
Lahendus lihtne – Naistelt load ära ja liiklusõnnetuste arv langeb kõvasti rohkem kui poole võrra.
ütle mulle ka see koht, kus uisutaja saab turvaliselt sõita
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tartus on laululava taha tehtud uisutajatele spetsiaalne rada.
august 5, 2009 at 7:36 e.l. #211223Lexusl
MemberEnamasti ma teengi nii, aga alati pole selleks ruumi.Olen olnud sunnitud ka isegi bussitaskut mõned korrad möödasõiduks kasutama.
Tutvu liiklusõnnetuste statistikaga 98% on naised need kes vöötrajal ajavad inimese alla.
Lahendus lihtne – Naistelt load ära ja liiklusõnnetuste arv langeb kõvasti rohkem kui poole võrra.
Kus sa seda statistikat loed, lihtsalt huvi pärast vaataks ka ???
august 5, 2009 at 7:43 e.l. #211226Rebane
KeymasterOlen olnud sunnitud ka isegi bussitaskut mõned korrad möödasõiduks kasutama.Nagu… issand.. jumal. Ma pakun et sa võitsid selle manöövriga mingi 10 sekundit. Good job. No siin pole mingist liikluskultuurist midagi rääkidagi kui inimesed nii avameelselt tunnistavad, mida nad teevad ja õigustavad ennast sellega, et ees sõitis mingi inimene 40’ga.
Tutvu liiklusõnnetuste statistikaga 98% on naised need kes vöötrajal ajavad inimese alla.Lahendus lihtne – Naistelt load ära ja liiklusõnnetuste arv langeb kõvasti rohkem kui poole võrra.
Ja ma kujutan ette et statistikaid saab ka teisi teha. Tõenäoliselt on kurjategijate hulk meeste hulgas tunduvalt suurem kui naiste hulgas. Paneks ehk kõik mehed vangi ja kuritegevus langeb mingi .. 90% (eks ole ju vaata veel kõvem protsent kui liiklusõnnetuste oma). Et siis on meil mehed vangis ja naised käivad neid jala vaatamas, sest lube neil ju pole. Ja ongi ideaalne maailm.
august 5, 2009 at 7:46 e.l. #211228MEE
Membermul ükskõik, olgu seal mees, naine või ufo rooli – liiklusõnnetus kui selline on fakt.
Pole neid radu võtta… Pirita on umbes, RAM on lühike ja rahvast täis, Kiisast juba sai räägitud…
mul on ükskõik kus ma sõidan, 12a kogemust seljataga.. seega saan hakkama a vot kus kaasat sõitma õpetada, kuna autojuhid on lambad – ei tea.
Kohati selline tunne, et sõida relv kabuuris ringi, et kui teed ületama hakata siis suunata relv tee poole, et kui mõni udu sõidab siis on vähemalt šokk kahepoolne. Ehk hakkavad ka mõtlema
august 5, 2009 at 7:48 e.l. #211229Rebane
KeymasterKohati selline tunne, et sõida relv kabuuris ringi, et kui teed ületama hakata siis suunata relv tee poole, et kui mõni udu sõidab siis on vähemalt šokk kahepoolne. Ehk hakkavad ka mõtlemaAh mis siin ikka relvaga. Sa nikerda kodus selline rull valmis nagu politseinikel. Sihuke minivariant ja okkad püsti. Keerad rulli ja kannad seljakotis või puusal. Ja siis sebra juures teed kärme Indian Jonesi piitsaliigutuse, rebid rulli puusalt ja säuh sebra ette maha – okkad püsti. Ja siis rahulikult üle tee.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.